Barselsfrokost med vin, pestobrød og Snickers-bites!

//Indlægget er sponsoreret//
8

2

Da jeg var 20 år, pakkede jeg en kæmpe rygsæk og tog på interrail med en god veninde. Vi havde bl.a. et stop på to uger i Frankrig, hvor vi plukkede vindruer og drak vin – en masse vin! Det var ren idyl, men også hårdt arbejde! Jeg tænker tit tilbage på de to uger og smiler, det var så hyggeligt, og det var der, jeg lærte at drikke og kunne lide vin.

Jeg er virkelig ikke vinkender, men kan godt lide et enkelt glas vin, men der er langt imellem vinglassene i disse år, hvor den står på barsel, amning og små børn, men da jeg fornylig af Hardys blev spurgt, om jeg havde lyst til at invitere venner eller familie til mad og vin, takkede jeg selvfølgelig ja, for selvom jeg ikke drikker vin i øjeblikket, så kunne familien godt trænge til lidt forkælelse. Og det blev til den hyggeligste barselsfrokost sammen med min lillebror, lillesøster, mor og kæreste. Der var vin i de andres glas, lækkert nybagt pestobrød (find opskrift længere nede i indlægget), pølser, ost og andre snacks. Og selvfølgelig også lidt sødt i form af små Snickers-bites, som er vanedannende gode! Find opskriften længere nede i indlægget!

Jeg handlede ind på nettet, det skal jo gerne være nemt, når man lige er landet i en barselsboble med baby og amning! Og vine havde jeg fået tilsendt fra Hardys, der har mere end 150 års ekspertise i vinfremstilling – en rødvin ”Nottage Hill Shiraz” og en hvidvin ”Nottage Hill Chardonnay” – og de skulle matches til den lette frokost, jeg serverede. Vi diskuterede meget, hvilken vin der gik bedst til osten og det lækre pestobrød, og hvad der var bedst til de små søde og salte Snickers-bites. Den frugtige rødvin var perfekt til brødet, og kunne også gå til det søde og frugten, men den lette  hvidvin var klart at foretrække til det søde. Der var ingen, der kendte de to vine på forhånd, men smagen faldt i god jord – især den røde vin var populær!

Klik forbi Hardys facebook-side, hvor du kan kan vinde fede præmier ved at mikse og matche vine! #HardysMatch

4

7

11

Pestobrød:

8 g gær
10 g havsalt
3 dl lunkent vand
1 spsk. olivenolie
125 g fint durummel
325 g hvedemel
125 g god grøn pesto

Sådan gør du:

Kom gær, vand, salt, olivenolie, hvedemel og durummel i en røremaskine. Kør dejen ved lav hastighed i tre minutter og derefter otte minutter ved fuld hastighed.

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time og 30 minutter.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til ca. 30 x 40 cm. Smør et godt lag pesto på dejen. Rul dejen forsigtigt til en pølse på den lange led. Skær pølsen som vist på billedet herunder. Twist de to ender, så du får et fint twistet brød, som du forsigtigt lægger i en aflang bageform (30 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Lad pestobrødet hæve i formen i 1 time.

Bag brødet ved 205 grader i varmluft ovn i ca. 25 minutter.pestobroed

5 6   9 10

1

Opskrift på Snickers-bites

Det skal du bruge:

Bund:
185 g blødt saltet smør
75 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1 knivspids salt
200 g hvedemel

Karamel:
125 g smør
75 g brun farin
1 dåse kondenseret mælk
+
125 g saltede peanuts

Chokoladeovertræk:
200 g mørk chokolade
2 tsk. solsikkeolie

Sådan gør du:

Bund: Pisk smør, sukker, vanilje­korn og salt sammen til en cremet masse. Sigt melet i dejen og rør massen godt sammen. Tryk dejen ud i bunden af en kvadratisk form (21 x 21 cm) beklædt med bagepapir. Sæt bunden på køl i 30 minut­ter eller i fryseren i 15 minutter. Bag bunden ved 175 grader i 15-18 minutter, til den er let gylden på toppen.

Karamel: Smelt smør og brun farin i gryde ved lav varme – rør i massen til farinen er helt opløst. Tilsæt kondenseret mælk og bring langsomt blandingen i kog under jævnlig omrøring. Skru ned til middelvarme, når blandingen koger, og lad den småkoge med bobler i ca. 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen er tyknet og har fået en lys gylden farve. Hæld karamellen over den bagte bund i et jævnt lag. Drys med 150 g saltede peanuts. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 12 minutter ved 175 grader. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt ned til karamellen har sat sig.

Chokoladeovertræk: Hak choko­laden groft, og smelt den forsigtigt i en gryde. Rør solsikkeolie i, når chokoladen er smeltet. Hæld den smeltede choko­lade ud over karamellen i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag. Skær små Snickers-bites med en skarp kniv. Opbevar dem på køl. De kan holde sig i køleskaber i ca. 4 dage.

3

2 tanker om “Barselsfrokost med vin, pestobrød og Snickers-bites!”

  1. Jeg skal ha gæster til chili con carne i weekenden. Synes det her brød er genialt som tilbehør. Tænker dog et andet fyld noget med ost. Har du en god ide til en ost der ville være godt at fylde med? Tænker måske også at der skal en spicy rød pesto i brødet. Kh pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *