Frk. Cute Carbs

 photo tora_om_cutecarbs_zps8001c724.jpg
Foto: Rebekka Rafael

Privat… Bor jeg på Islands Brygge med min kæreste, der er bager, min yndlings Ísak på snart 1 år og så vores lille hund Pixi. Jeg er uddannet journalist, arbejder til daglig som digital chef for Aller Medias Livstils-brands, der tæller Mad!, Mad & Bolig, ISABELLAS og Antik & Auktion.

En blog om søde sager… Fordi jeg elsker kager, elsker gode kager, elsker at bage og jeg elsker at tage billeder af kager! Og jeg ville ikke kunne blogge om så meget andet, når nu jeg tænker over det. Bloggen er mit frirum!

Jeg bliver inspireret af de mange kogebøger, jeg har, og så er jeg ret vild med Foodgawker og Pinterest, hvor der er rigtig mange fine billeder. Jeg læser også en del amerikanske blogs, som tit giver mig mange gode idéer. Og så inspirerer mine færøske venner og familie mig meget – der bliver lavet de vildeste opskrifter på Færøerne, så det er altid sjovt at følge med i, hvad der er populært i strikkeklubberne på Færøerne.

Yndlingskage… Jeg elsker cheesecake! Og så er jeg ret vild med min choko crisp!

Jeg kan ikke lide… Hindbærsnitter. Og faktisk er jeg ikke særlig pjattet med glasur!

Hvis du vil I kontakt med mig, så send en mail til: tora.effersoe@gmail.com
Følg Cute Carbs på facebook!
Find mig på Instagram @frk_cutecarbs
Følg mig på twitter!

Copyright
Alle billeder og tekster er skrevet og fotograferet af mig. Ønsker du at bruge mine billeder eller mine opskrifter, så send mig en mail på tora.effersoe@gmail.com, så vi kan aftale, hvordan vi gør det. Jeg vil også sætte stor pris på, at du linker til min blog, hvis du bruger mine opskrifter.

PS: Tak til kreative Cecilie, som har fundet på det søde navn: Cute Carbs!

Presseomtale

Interview på Bloggers Delight, hvor jeg var månedens blogger tilbage i 2013 – læs det her!

Interview om Cute Carbs og blogging i den færøske radio – hør det her!

En lille anbefaling af Cute Carbs på altfordamerne.dk

Cute Carbs i Isabellas COUNTRYLIV

 photo countryliv_omtale_zpsfa4007f5.jpg

Cute Carbs på Elle.dk

 photo elle_cutecarbs_zpsf2ec9649.jpg

Cute Carbs-opskrifter i Vi Unge

 photo vu_opskrifter_zps39cb745f.jpg

 photo whoopie_viunge_zps4dd0fb43.jpg

Cute Carbs opskrift på madogbolig.dk

 photo madogbolig_opskriftcutecarbs_zps6b0ab112.jpg

Cute Carbs-opskrifter i Bazar

 photo cutecarbs_bazar_zpsd79418d3.jpg

44 tanker om “Frk. Cute Carbs”

 1. Kan virkelig godt lide din side, der er noget over den som får mig til at ville være en super bager eller kok, eller bare en mor der tit bager lækre kager. 🙂

 2. Er du fra Færøerne eller Island eller noget?? Du har et ó i dit navn, og Tóra er et meget normalt færøskt navn (er selv færing) 🙂

 3. elski at lesa inniá her 🙂
  nógvar lekkrar køkur! spyrji bara her.. hví skriva tit ikki okkurt um Føroyar í viunge? 🙂

 4. Hold nu helt op !
  Jeg er lige faldet over din blog, og jeg kan SLET ikke stoppe med at læse opskrifter og kigge på dine UTROLIGT flotte billeder…
  Din blog er allerede en kæmpe inspiration for mig, og jeg glæder mig til at prøve dine lækre opskrifter på kager og andre søde sager.
  På forhånd tak for mange timer i køkkenet i fremtiden 🙂

 5. Jeg faldt over din blog i forgårs og har bare læst og læst og læst lige siden… Jeg går hjemme på barsel (søn på 11 uger) og har siden da ikke haft tid og overskud til at gå i køkkenet på andre tidspunkter end når det var strengt nødvendigt for at overleve! 🙂 Men efter jeg så din blog har jeg nærmest ikke været ude af mit køkken! I dag har jeg lavet lemoncurd og rabarbersaft og lige nu er din rabarberkage med marcipan i ovnen. Og i morgen fortsætter jeg! 🙂 Det er virkelig dejligt at være i gang igen…
  Så det skal du have tak for!

  1. Tak for den skønneste kommentar, hvor er det bare dejligt at vide, at mine blog kan inspirere. Nyd din barsel og alle de søde sager 🙂 Kh Tóra

 6. Pingback: Ugens syndige: Rabarberblondies | Søsters Køkken

 7. Hejsa! Er så glad for din blog og måtte lige sige Hej;-)
  Jeg har selv for nyligt åbnet min egen lille blog – jeg ville være stolt hvis du besøgte mig på http://www.bagemagi.dk;-)
  Lidt sjovt ser jeg at du også har postet en brownie/cheesecake- jeg har igår lavet opskrift på en zebrabrownie som kommer på idag- pudsigt 😉
  Jeg bliver altid i godt humør af at besøge din blog- det synes jeg da lige at du skulle vide

  1. Hej Janne – hvor er jeg glad for din kommentar, og tusind tak fordi du følger med:) Glæder mig til at kigge forbi din blog – held og lykke med den! Kh Tóra

 8. Pingback: Verdens bedste chokoladekage | ET GOK I NØDDEN

 9. Pingback: Søsters Julegæster: Frk. Cute Carbs Crispy Mars-konfekt | Søsters Køkken

 10. Hej Tóra. Hvad hedder den chokoladekage, som der er et billede af på din header ? Den med det lille flag i. Den ser alt for lækker ud 🙂

 11. Kære Tora,
  Tusind tak for den skønneste blog. Jeg har fulgt dig i flere år og ELSKER dine opskrifter og din fornuftige tilgang til kalorier. Tak for det!
  Jeg har altid selv været meget i køkkenet og har nu fået mod på at starte min egen blog, bl.a. takket være dig som stor inspirator (og det at jeg nu har fået tid til det, da jeg går graviditetssygemeldt for en tid).
  Jeg er vildt imponeret af dine billeder. Der har jeg selv meget langt igen. Du er virkelig skrap til det.
  Hvis du har lyst til at kigge forbi min helt nystartede blog, er det http://www.minmormorskager.dk
  Jeg tager meget gerne imod forslag til forbedringer – særligt på billedsiden, og vil blive gjlad, hvis du har tid.

  Endnu engang tak – særligt for opskrifter som Kladdkaka, Chokoladekage m/kaffefrosting og den færøske ‘dessert’ med flødeboller, cremefraiche og jordbær. Alt sammen fantastiske opfindelser:-)

  Bedste hilsner fra
  Louise

  1. Tusind tak for den skønne kommentar, Louise. Det betyder så meget, at jeg ved, der er glade brugere/læsere i den anden ende 🙂 Og velkommen til bloggerverdenen – har lige kigget kort på din blog, synes layoutet er rigtig fint og vil se frem til at kigge med fremover. I forhold til billeder, så er det vigtigste råd jeg kan give, at du skal undgå at bruge kunstigt lys – gå efter dagslys, det giver et meget bedre resultat… Læs evt. dette indlæg for fine tips: http://www.martinkaufmann.dk/2012/09/phototips-for-foodbloggers/ Held og lykke med bloggen!

 12. Jeg har prøvet at laver churros, men hvergang jeg laver dem, så er dejen god nok, men når jeg steger dem så svulmer de op og sprækker. Ved du hvad det kan skyldes??

 13. Skøn side med en masse lækre opskrifter. Men jeg vil høre om det er mig der er gal på den, men jeg kan ikke finde nogen oversigt over alle dine opskrifter, hvor de alle står på en side, bare hvad opskriften hedder. Hvis det ikke er der, er det så noget du måske vil lave? For jeg syntes næsten det er lidt synd at vi ikke har mulighed for at se dem alle, uden at skulle bruge ret lang tid på at scrolle igennem alle opskrifterne. Knus.

  1. Tak, Zoe 🙂 Du har desværre ret, der findes pt intet opskriftsindex, men det ville være superfedt at have et, så jeg vil helt klart arbejde på det, når jeg har lidt mere tid. Kh Tóra

 14. Hejsa. Sikke en masse lækre opskrifter – jeg skal da helt klare smage på noget af det 🙂 Jeg ville egentlig også give dig et lille tip vedr. Et Opskriftindex, som jeg kan se at en anden bruger kommenterer – nu kan jeg ikke lige gennemskue hvilken type webside editor du anvender? Men til fx WordPress findes et plugin der hedder visual recipe index, som kan autogenerere et opskrifts index på ca. 5 min. Men det kræver man har inddelt sine opskrifter i nogenlunde fornuftige kategorier for at den kan autoindekserer – anvender det selv på min lille blog her – http://blomsterkager.dk/oversigt-opskrifter/
  Mange hilsner Karen

 15. Heyy! 😀

  Jeg ville bare lige sige super lækker blog! Jeg er ofte herinde, og du skuffer aldrig!
  Keep it up.

  Hilsen Simone! :-)))

 16. Hej Tora!

  Jeg faldt for en måned siden over din blog, og har hidtil bare kigget lidt løst på diverse sider, når jeg skulle lave en lækker dessert. Efter jeg faldt over cutecarbs, er det blevet min go-to side! Du er fantastisk i et køkken. Jeg har bl.a. lavet dine oreo/marshmellow brownies, og herhjemme blev de hurtigt kåret til den bedste kage, de LÆNGE havde fået. Jeg ville egentlig bare sige fortsæt det knald gode arbejde, og jeg glæder mig til at følge dig 🙂

  Mvh Line

 17. Hej. Jeg skal lave din cheece cake med mango/passionsfrugtyoghurt og Oreos :-)- men den findes ikke mere 🙁 Jeg har tilladt at skrive en mail til dig også.. Har du et bud på andet man kan bruge i stedet?
  På forhånd tak 🙂
  Anne.

 18. Først og fremmest fantastisk blog! Jeg har bagt mange af dine kager:-)

  Jeg står og skal bage cheesecake i weekenden, har du en god opskrift på en brownie cheesecake? Altså med brownie bund og cremecheese og bærmousse på toppen?

  Ang. cheesecake, hvordan får du dem så af springformspladen og over på fad? 🙂

  1. Tak, Mie. Glad for, at du kan lide min blog 🙂 Når det er no bake cheesecakes, laver jeg dem direkte på et fad, og når det er bage cheesecakes, så bruger jeg en stor paletkniv, som jeg forsigtigt løser bunden med og flytter kagen med. Håber, det lykkes, lyder i hvert fald som en lækker kage, du skal lave.

 19. Jeg har af flere omgange googlet opskrifter og er tilfældigt endt på din blog, og hver evig eneste gang har det været en succes!
  Tusind tak for alle dine lækre opskrifter og flotte billeder. Jeg anbefaler altid din blog når før folk spørger efter gode opskrifter:-)

 20. Hej herfra.

  Du er blevet min faste dessert go-to side og alle på mit køkken (bor på kollegie) elsker når jeg prøver dine nye oplæg af!

  I næste uge, er det meningen, at jeg skal bage igen, MEN jeg er ude efter en red velvet cheesecake, som desværre ikke er en opskrift du har kastet dig ud i :/
  Jeg ville derfor bare høre, om du evt kender et tip eller engang har lavet en opskrift, som bare ikke er blevet lagt ind? (:
  Vi ser det nemlig som et kvalitetsstempel når det kommer herfra!

  De venligste hilsner
  Det dessert-elskende køkken.

  1. Hej Katja – tak for din søde kommentar, det er så dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen, der har glæde af mine opskrifter 🙂 Jeg har desværre ingen erfaring med red velvet kager, så jeg er ikke den store hjælp. Det her er godt nok ikke en cheesecake, men jeg ved, at hende der har udviklet opskriften på denne red velvet kage er rigtig dygtig, arbejder selv på bl.a. madogbolig.dk – måske er det lidt inspiration til jeres bageprojekt 🙂 http://www.madogbolig.dk/opskrifter/desserter-og-kager/red-velvet-cake-med-hindbaer-og-marengscreme. Kh Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *