Jordbærgrød med vaniljeskum

Jordbærgrød smager af sommer, og denne version, der lige er blevet piftet op med citron og vaniljeprikker, er vores nye sommerklassiker herhjemme. Selv kæresten, der umiddelbart synes, at jordbærgrød er lidt kedeligt, er blevet fan, og det er nok især det lækre skum, jeg server til, der har overbevist ham. Han har i hvert fald efterlyst en ny omgang jordbærgrød – og jeg er nem at overtale.

 photo jordbaergroed_opskrift_zpsyaax3jj1.jpg

Opskrift på jordbærgrød

500 g jordbær
1,5 dl vand
50 g rørsukker
Skal fra en halv usprøjtet citron
1 flækket vaniljestang
ca. 3 tsk. kartoffelmel + lidt vand

Sådan laver du jordbærgrød

Rens jordbærrene. Kog jordbærrene møre i vand med rørsukker, en flækket vaniljestang og citronskal. Mos jordbærrene med en gaffel eller brug en stavblender, hvis du ønsker en lidt finere jordbærgrød. Rør kartoffelmel ud i lidt vand. Tag grøden af varmen og rør nu kartoffelmelet i grøden under omrøring. Sæt den varme grød på køl.

Serveringsidé: Nyd en skål kold jordbærgrød med letpisket flødeskum med et tvist af yoghurt og vanilje. Top evt. med knuste kammerjunkere.

Vaniljeskum: Pisk 2 dl fløde, rør 2 tsk. græsk yoghurt i og vend lidt vaniljekorn i.

3 tanker om “Jordbærgrød med vaniljeskum”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *