Blåbærkage med marcipanCute Carbs

Blåbærkage og fødselsdag ❤

4. september 2014 in ♥ Kager

 photo blaabaer_kage_opskrift_zpsf7d444f5.jpg
Tre år! Det er så vildt, at bloggen allerede kan fejre tre års fødselsdag – det har været en sød tid, hvor jeg har bagt en masse kager, kreeret desserter, taget vildt mange billeder, og jeg er heldigvis blevet bedre til det med tiden! Jeg har læst fantastiske kommentarer fra jer, og så har jeg mødt inspirerende kagelskende bloggere og andre søde sjæle. Det har været en skøn rejse, jeg elsker at have mit fristed her, for det er lige præcis det, bloggen er blevet for mig – min lille sukkersøde oase!

Tak for jer – jeg var med garanti ikke blevet blogger, hvis I ikke også ville dele jeres kagekærlighed med mig på cutecarbs.com.

I dag er blog-fødselsdagen blevet fejret med en skøn, saftig og simpel blåbærkage med masser af marcipan, og I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

 photo blaabaerkage_opskrft_marcipan_zps45299978.jpg

Opskrift på blåbærkage med marcipan

150 g sukker
2 æg
160 g mel
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
0,75 dl mælk
130 g smør
150 g blåbær
120 g marcipan
Pynt med hvid chokolade og pistacienødder

Sådan laver du blåbærkagen

Pisk æg og sukker luftigt
Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen godt sammen
Tilsæt nu det smeltede smør og mælken lidt ad gangen
Riv marcipanen groft og vend den i dejen
Vend blåbærrene i lidt mel, så er du sikker på, de ikke ligger i bunden af kagen
Kom dejen i en springform 16 eller 18 cm
Bag i ca. 55 minutter ved 175 grader
Opbevar blåbærkagen på køl

Følg Cute Carbs på facebookeller på bloglovin, så går du ikke glip af nye indlæg og lækre opskrifter.

 photo blaabaer_kage_opskrift_marcipan_zps70eaba0e.jpg

 

Share This Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Anne Sofie 5. september 2014 at 8:23

  Ser lækker ud meen hvor mange æg?

  • Reply Frk. Cute Carbs 6. september 2014 at 2:20

   Ups… Så har jeg fået skrevet antal æg i opskriften 😉

 • Reply Sofie 7. september 2014 at 22:05

  Blåbærkagen er virkelig god men den ligner ikke helt den du har på billedet din er flotter min blev lidt flad (-: men smager supper godt mine børn spiste 2 stykker. Mange tak for opskriften samt flotte billeder

 • Reply Astrid 9. september 2014 at 20:48

  Så fandt jeg din blog. Hvor er den lækker! Jeg håber, at vi får lov at smage en dag:-)

  • Reply Frk. Cute Carbs 12. september 2014 at 7:22

   Tak 🙂 Glæder mig til at tjekke din blog ud! Jeg lover kage på onsdag 😉

 • Reply Lærke Petersen 10. september 2014 at 18:45

  Jeg har lige opdaget din blog og kunne slet ikke holde op med at savle når jeg så dine lækre og flotte kager. Jeg gik straks igang med bageriet og har nu bagt denne blåbærkage med marcipan. Mine forældre og jeg har lige spist et stykke og nøj hvor er den god! Den får 5 ud af 5 stjerner. Kan ikke vente med at prøve en af dine andre opskrifter! 😀
  Mange hilsner fra Lærke

 • Reply Anna 3. marts 2015 at 20:58

  Det her er verdens bedste kage! Jeg fandt tilfældigt opskriften på din blog, og efter at have spist lagkagehusets blåbærtærte, havde jeg søgt efter en opskrift, der kunne hamle op med den. Din kage smager bare tusind gange bedre, og jeg har allerede bagt den 2 gange på under 2 måneder. Af hjertet tak for kageglæde <3

 • Reply Tenna 10. juli 2015 at 5:56

  Endnu en kage der ser alt for indbydende ud 🙂 🙂
  er det friske eller frosne bær?
  smørrer du formen i bunden og o ad siderne med smør? eller bagepapir?

  (er ret nybegynder) 😛

  • Reply Frk. Cute Carbs 10. juli 2015 at 10:42

   Du kan bruge både frosne og friske blåbær, det betyder ikke så meget 🙂 Brug bagepapir, så er du helt sikker på, at kagen ikke sidder fast i formen 😉 God fornøjelse!

 • Reply Hjørdis 7. juli 2016 at 9:39

  Mange tak for en fantastisk opskrift! Den er blevet fast til fødselsdage her i huset som muffins-version. Det er mandens favorit! Og han kan ellers absolut ikke kan lide marcipan 😉

  • Reply Frk. Cute Carbs 7. juli 2016 at 22:23

   Dejlig kommentar – tak for den, bliver så glad, når mine kager bliver favoritter 🙂

 • Reply Trine 17. september 2016 at 14:13

  Helt fantastisk kage – tak for en opskrift, der helt sikkert vil blive brugt igen og igen.

 • Leave a Reply

  Back to top