Havregrynskager fra min barndom

 photo havregrynskager_opskrift_zps0371d440.jpg

Da jeg for nylig fik tilsendt Dr. Oetkers naturlie ekstrakter med henblik på at kreere nogle søde sager til bloggen, fløj tankerne tilbage til min barndom og min yndlings-småkage fra dengang, jeg var en lille pige. Havregrynskager! Blandt de fire ekstrakter jeg fik, var der bl.a. mandelekstrakt, som er en vigtig smagsgiver i de havregrynskager, jeg var så glad for, så nu har jeg fundet opskriften frem fra gemmerne. Og i dag duftede hele lejligheden af nybagte havregrynskager.

 photo havregrynskager_zps7df28d47.jpg

Opskrift på havregrynskager – det skal du bruge:
2 æg
130 g havregryn
250 g sukker
250 g mel
200 g smør
1 tsk. mandelekstrakt fra Dr. Oetker
4 spsk. kakao

Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne godt sammen
Tril dejen i små kugler af ca. 35 g stykket
Tryk kuglerne lidt flade med en gaffel – fugt evt. gaflen med vand, så den ikke klistrer fast i dejen
Bag havregrynskagerne ved 200 grader i 12-14 min

Vind naturlige ekstrakter
De mange naturlige ekstrakter fra Dr. Oetker kan bruges til mange lækre sager i bl.a. det søde køkken – de er f.eks. rigtig gode smagsgivere i frosting til cupcakes – især citron- og hindbærekstrakten er gode til dette formål. Hvis du har lyst til at prøve at lege med ekstrakterne, så finder du en masse inspiration på Kagerullen.

Fem læsere kan vinde Dr. Oetkers fire naturlige ekstrakter ved at skrive, hvad du f.eks. vil bruge en af dem til i kommentarfeltet.

Jeg finder vinderne den 27. maj.

// Sponsoreret indlæg //

 photo dr_oetker_zps88ced93c.jpg

51 tanker om “Havregrynskager fra min barndom”

 1. Jeg skal helt klart lave nogle mandelmuffins med et snert af marcipan toppet med hindbærfrosting!

  Og så tror jeg også, at jeg er nødt til at prøve dine havregrynskager! 😉

  // Nadja

 2. Ingers Makronkager: Andre kalder dem vist bl.a. makronlinser, men hjemme hos mig tilskrives de Inger, der var pædagog i min børnehave for de der 20-25 år siden, og som altid bagte dem. Til dem skal der bruges mandelessens, og selvom opskriften er gammel holder de stadig 100! 😀

 3. Havregrynskager er også nogle af mine yndlings, og jeg laver dem ofte – har dog ikke prøvet med ekstrakten fra Dr. Oetker, så det skal prøves.
  Vil også lave hvid chokolade cupcakes med hindbær frosting 🙂

 4. Jeg ville helt sikkert bruge dem som smagsgivere til cupcakefrosting! Synes smørcreme i sig selv er so-so, så det ville da være fantastisk at kunne få hindbørsmag, uden at stå der med en frosting der skiller pga hindbær der bare ikke vil samarbejde… (Ja ja, jeg taler af erfaring…)

 5. De lyddr lækre de havregrynskager 🙂
  Jeg bruger citron ekstraktet til den bedste frosting 🙂

 6. Jeg ville helt klart lave muffins med lækker hindbær frosting og derudover lave nogle cookies med vanilje måske?
  Tror også jeg ville lave dine havregrynscookies – jeg elsker nemlig alt med kakao 😉

 7. Kyskager! Lyserøde med hindbærsmag og hvid chokolade, og hvide med vanillesmag og mørke chokoladestykker 🙂

 8. Kyskager ville jeg lave 🙂 Lyserøde med hindbær og hvid chokolade.. Og hvide med mørk chokolade og vanilleekstrakt.

 9. Jeg ville eksperimentere med ekstrakterne i min morgengrød, sødt bagværk, i min skyr (vanilje, uhm!). I bagværk skulle det være en frosting eller marengs der fik smag 😀

 10. Jeg ville prøve med hindbærekstrakt i is eller kyskager. Men dine havregrynskager skal nu også prøves af, for de ser virkelig lækre ud! 😀

 11. Jeg ville bruge mandelekstrakten i “chokoladekagen” i min chokolade/hindbær-roulade for at given en ekstra luksussmag i den allerede lækre roulade.

 12. Prøver allerede i mine Smoothies, og pandekager hvor mandeless er god. Eller bare i kold vand og drikke det som saft? Citron i dressing.

 13. Jeg vil bruge ekstrakterne til min mashmallowslice med hinbær i mashmallow og vanille eller måske mandel i bunden 😉
  Og så skal dine havregrynssmåkager da også afprøves! 😀

 14. Uhmmm – hindbærekstrakt i min overnight grød. Det kunne jeg godt forestille mig ville være den i forvejen fantastiske start på dagen endnu mere smagfuld. Mums <3

 15. Jeg ville prøve at eksperimentere med vaniljeekstrakt i min skyr om morgenen eller i bagværk. Mhmmm (-:

 16. Mandelekstrakten skal helt sikkert i min ris ala mande til jul 🙂 Det løfter den lige en tak højere op.

 17. Jeg ville bruge dem i noget bagværk (skal nok lige finde en opskrift, da jeg ikke er en haj i køkkenet) eller til smoothies 🙂

 18. Det første, jeg vil lave, er helt klart dine havregrynskager. Og efter det bliver det nok citronsmåkager. Håber, jeg vinder, så jeg kan komme i gang 🙂

 19. Jeg ville så meget bage Grøn kage 😀 Den minder mig SUPER meget om min barndom, hvor det altid var den kage, jeg medbragte til klassenstime, og som alle elskede… og så selvfølgelig en omgang af dine havregrynskager – de ser mums lækre ud 🙂

 20. Jeg ville helt klart bruge citronekstrakten til at lave citronbrød med! Men jeg vil jo også gerne bruge mandelekstrakten til en mazarinbund, som der skal creme og jordbær oven på.
  Jeg kan bruge dem alle 🙂
  Tak for en god blog!

 21. Havregrynskagerne skal helt kart prøves! Også kunne det jo være lækkert hvis man lige vandt noget mandelessens, så spare man da de penge 😉

 22. Jeg ville bruge hindbær ekstrakten til nogle vilde cup cakes med chokolademuffin og oreos i bunden og en vild smagfuld hindbær-frosting.

 23. Først og fremmest skal jeg da prøve dine havregrynskager – mums… Ellers ville jeg blandt andet bruge ekstrakterne til hjemmelavede skumfiduser.

 24. jeg ville bruge vanilje ekstrakt til at komme i min jordbærsmoothie med havregryn og mandler. det smager så fantastisk.

 25. Hej Hvis jeg er så heldig at vinde vil jeg prøve at bage havregrynskager venlig hilsen Hanne Maabjerg

 26. En lagkage pyntet med flødeskum! Mandel ekstrakt er super lækkert til at give flødeskummet et pift! Ellers ku jeg vældig godt finde på at bruge enten citron eller hindbær ekstrakt i en frisk koldskål her til sommer 🙂

 27. En lækker lagkage pyntet med flødeskum! Mandelekstrakt er super til at give flødeskummet et pift. Ellers kunne jeg godt finde på at bruge citron- eller hindbærekstrakt i en frisk koldskål nu til sommer 🙂

 28. Jeg er blevet rigtig glad for at bage cupcakes – og med de fine smagsekstrakter er der helt klart nogle nye opskrifter, jeg ville prøve!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *