Kammerjunkere – sprøde og med smag af vanilje

 photo kammerjunker_koldskaringl_zpsada27f7c.jpg
Hjemmelavet koldskål og hjemmebagte kammerjunkere er indbegrebet af sommer for mig, og du kan med garanti altid finde enten hjemmelavet koldskål eller koldskål fra Thise i mit køleskab. Og hvis jeg ikke spiser det med søde danske jordbær, banan og flødeskum, så er det selvfølgelig med kammerjunkere, som jeg i år for første gang har bagt selv. Det tager lidt tid at forme de små kammerjunkere, men til gengæld får du de bedste kammerjunkere, det lover jeg.

Med udsigt til nogle solrige dage, tænker jeg, det er meget passende, at jeg deler min supernemme og lækre opskrift på hjemmelavede kammerjunkere med jer. Mine er kammerjunkere er desværre spist forlængst, men med sol og sommer i den kommende weekend, må jeg nok få gang i en ny omgang.

 photo kammerjunker_zps421df8e5.jpg

Opskrift på kammerjunkere
Ca. 180 stk.

285 g mel
120 g smør (stuetemperatur)
100 g rørsukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 vaniljestang
0,5 dl mælk

Find opskriften på min hjemmelavede koldskål lige her!

 photo kammerjunker_glas_zps1d40fe19.jpg
Sådan laver du kammerjunker:
✪Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv og mas vaniljekornene sammen med lidt rørsukker, så vaniljekornene skilles ad
✪ Bland mel, bagepulver, rørsukker og vanilje sammen
✪ Ælt smørret sammen med de tørre ingredienser
✪ Ælt ægget i dejen og til sidst også mælken
✪ Stil dejen på køl i 30 minutter
✪ Del dejen i 8-10 mindre stykker og rul tynde pølser på et meldrysset bord
✪ Skær pølserne i stykker af ca. 1 – 1,5 cm og tril små kugler
✪ Bag ved 180 grader i 15 minutter
✪ Afkøl kammerjunkerne på en rist

Tip! Opbevar kammerjunkerne i en tætsluttende dåse ved stuetemperatur – de kan holde sig i op til to uger.

Er kammerjunkere og koldskål også en af dine sommerfavoritter?

 photo kammerjunkerkoldskaringl_zps178bbb68.jpg

9 tanker om “Kammerjunkere – sprøde og med smag af vanilje”

 1. Uhm sikke en lækker opskrift og godt at du lige minder om at man jo kan bage de lækre små sprøde kammerjunkere selv. Selvfølgelig kan man det. Jeg har endnu min første gang til gode, men med sommer i vente så er der jo en god anledning 🙂
  Tak. Nem instruktion og ingredienser man har i køkkenskabene.
  Så er det jo bare at komme i gang.
  Tak for en skøn blog iøvrigt 🙂
  Mange hilsner
  Gitte

 2. Mmmmm! Hjemmelavede kammerjunkere er mere end fantastisk:) Fordi jeg er doven plejer jeg bare at komme dejen i en sprøjepose og sprøjte den ud til kammerjunkere 😉 Og så bliver der altid tilsat kardemomme 🙂
  Men skal helt sikkert prøve din lækre opskrift 😀

 3. Pingback: Grøn aspargessalat

 4. Prøvede en halv portion, mere for at de ikke skulle stå og blive dårlige hvis nu jeg ikke havde fulgt opskriften rigtigt 😉

  Jeg studser og mængden af mel…
  Kan det være rigtigt at det er 285 g mel? Det virker bare som et underligt tal 🙂
  Hvilken type mel brugte du?

  Min dej blev meget klistret, selv efter den havde stået i køleskabet. Men jeg bruger også boghvedemel, da jeg ikke kan tåle almindelig mel. Men vil helt klart bruge sprøjtepose næste gang, det var da smart!

  Mh.
  Lea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *