Drømmekage med masser af lækker kokostopping

Nybagt drømmekage og et glas iskold mælk – mums! Og drømmekage er nu heller ikke helt tosset med en god kop kaffe eller te en kold vinteraften. Det er faktisk rigtig lang tid siden, jeg har bagt drømmekage, men jeg havde ikke glemt, hvor god den er, men jeg havde glemt, hvor glad kæresten bliver, når han opdager, at der er nybagt drømmekage til kaffen.

Mit drømmekage-tip! Jeg bruger marcipan i min opskrift på drømmekage, det resulterer i en saftig og lækker kage, der holder sig frisk i flere dage. Få opskriften her!

Photobucket

Opskrift på drømmekage:

250 g mel
50 g smør
200 g sukker
100 g marcipan
4 æg
2 dl mælk
2,5 tsk bagepulver
1 vaniljestang

Sådan laver du drømmekagen:

 • Pisk æg, vaniljekorn og sukker til en luftig masse
 • Vend mel og bagepulver i æggemassen
 • Rør groftrevet marcipan i dejen
 • Varm mælk og smør op i en gryde – lad det afkøle lidt og rør det forsigtigt i dejen
 • Bag kagen i en springform (26 cm) ved 200 grader i 20 min. Mens kagen er i ovnen, kan du gå i gang med kokosmassen

Kokosmassen:
150 g smør
100 g kokosmel
260 g mørk farin
1/2 dl mælk

Sådan laver du kokostopping:

 • Bring smør, kokosmel, brun farin og mælk til kogepunktet under omrøring
 • Tag kagen ud af oven efter 20 minutter og fordel kokosmassen over kagen.  Bag drømmekagen i yderligere 5 minutter ved 225 grader

Tip! Opbevar drømmekagen i køleskabet, så får du en mere saftig kage – også på anden dagen!

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager. Find mig også på Instagram @frk_cutecarbs

Photobucket

37 tanker om “Drømmekage med masser af lækker kokostopping”

 1. Årk! Den kage ser jo helt fantastisk ud – helt tung og klæg, som drømmekage skal være! Og så med marcipan i kagebunden, den må jo smage himmelsk!

  – Anne

 2. Drømmer jeg, eller er det en Wegner gyngestol, du har stående i baggrunden?? Jeg ELSKER den gyngestol. Min far havde en, som min søster nu har arvet – og jeg går stadig og pønser på, at jeg skal have min egen en dag.

  Ps. Kagen ser dødsenslækker ud!

  1. Nej Julie, du ser helt rigtigt, det er en J16, som jeg har drømt om i meget lang tid, og jeg er meget glad for, at den endelig står i min stue -købte den i efteråret hos Vestergaard Møbler, Christianshavn, hvor den kortvarigt var sat ned med 20% – så hold øje, når de har udsalg, man kan jo være heldig 😉 PS: Tak!

 3. Jeg synes næsten, jeg er nødt til at komplimentere de utroligt smukke og skarpe billeder, du tager. Det er betagende, når man kan mærke, der bliver gjort noget ud af ikke bare maden, men også billedopsætning, baggrund og lys. Det ser rigtig godt ud!

 4. Hej 🙂

  Jeg må lige informere dig, at denne drømmekage er den bedste jeg har smagt i hele mit liv! Altså… Du formår at bruge marcipan i alt muligt og marcipan elsker jeg. 😉 Jeg har allerede bagt denne et par gange og alle gange har den været succes!
  Dette er en dejlig blog – Jeg følger med her og det næste der står på menuen her fra siden af, er kirsebærdesserten – glæder mig! 🙂

 5. Jeg er vild med dine opskrifter Tóra! Og i morgen vil jeg begive mig ud i denne drømmekage. Jeg er en aktiv bager, men drømmekagen har jeg endnu ikke lært at mestre, tror på at din opskrift er vejen frem 😉

  Jeg har lige et spørgsmål ift. nedfrysning af kagen, har du nogen erfaring med dette?

  1. Hej Julie – god fornøjelse med drømmekagen, den er blevet bagt to gange herhjemme på en uge, det er kærestens totalt yndlings 🙂 Jeg har ikke erfaring med at fryse den, desværre.

 6. Pingback: Drømmekage med marcipan - Min Mormors Kager

  1. Jeg bager altid Drømmekage i en lille bradepande ca. 22×33 cm, bager ved 180 gr. (varmluft) i 30 min.. Passer til den nævnte portion.
   En rigtig god idé er også at komme 100 g. revet marcipan i toppingen.
   Når toppingen er kommet på bages ved 210 gr. varmluft i 8-10 min.

 7. Som jeg læser din opskrift , skal Marcipanen i selve kagen og ikke i toppingen, ? (Ser at nogle kommentarer forstår det ,som at marcipanen skal i toppingen)

 8. Hej jeg skal have kage med på mandag og blev fristet af din drømmekage selvom jeg havde besluttet mig for banan kage. Jeg er ikke den store bager så har virkelig brug for en succes oplevelse, men tror du jeg kan udskifte marcipanen med en banan? Mvh lise og rigtig god blog du har!

  1. Hej Lise, dejligt, du kan lide min blog 🙂 Jeg har jo ikke prøvet med banan, men tror ikke, det går helt galt, så det ville jeg godt turde prøve. Marcipanen gør kagen ekstra saftig, så jeg kan ikke garantere, at resultatet liver helt det sammen uden marcipan. Kh Tóra

 9. Jeg tror det skyldes det lys/pærer der sidder i ovnen. Mine kager hævede altid mere i den ene side end den anden og det var netop lige under lampen. Så nu sætter jeg kagen helt ind bagerst så lyset ikke rammer ligeover og problemet er løst☺

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *