Verdens (måske) bedste vafler

I dag har jeg forkælet min meget forkølede kæreste med sprøde vafler, og det var en stor succes.  Jeg ved faktisk ikke, hvor opskriften stammer fra, men min mor har altid lavet disse sprøde vafler, og de må ligge højt på listen over verdens bedste vafler, hvis altså den liste findes, den er i hvert fald hermed opfundet 🙂 De har masser af smag, og er både saftige og sprøde på samme tid – helt klart min foretrukne vaffel-opskrift.

Køb vaffeljern her!

Synes virkelig vafler er en skøn og nem dessert – og de smager både godt, når de er lune og nybagte, men dagen derpå er de også lækre. Server de nybagte vafler med letpisket flødeskum og dit yndlingssyltetøj. Eller lækker vaniljeis og friske bær! Her får du den skønne opskrift:

 photo vafler_opskrift_1_zpscc12d6d2.jpg

Opskrift på vafler:

16-18 stk.

400 g hvedemel
150 g sukker
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
150 g smeltet smør
8 dl mælk
2 æg
Sådan gør du:

 • Rør hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, mælk og æg godt sammen – tilsæt det smeltede smør til sidst.
 • Lad vaffeldejen hvile i 15-20 minutter.
 • Varm vaffeljernet godt igennem og bag vaflerne, til de er gyldne. Lad dem køle lidt ned på en rist, så bevarer de den sprøde overflade.

Tip! Hvis I ikke får spist alle vaflerne, når de stadig er nybagte, så kan de sagtens fryses ned. Lun dem i ovnen inden servering, og så har du endnu en omgang ”nybagte” vafler – perfekt til uventede gæster eller en hyggeaften foran fjernsynet.

Husk at følge Cute Carbs på facebook, så er du altid opdateret på de søde opskrifter. Og du kan også finde mig på Instagram  på @frk_cutecarbs

Hvad spiser du til dine vafler?

 photo vafler sproede opskrift_zpszzsdkgsl.jpg

 

158 tanker om “Verdens (måske) bedste vafler”

 1. Hej Birthe, et vaffeljern er et hit – og selv om jeg ikke bruger mit særlig meget, så er det virkelig hurtigt og lækkert med nybagte vafler en gang imellem:)
  Kh
  Tóra

 2. Hej, den ser meget lækker ud. Den vil jeg prøve den kommende uge. 🙂
  Du siger hvile i 1 time, ikke i køleskab aligevel ??

 3. Sikke et sammentræf!
  Har hjulpet min farmor med at flytte idag og der fik jeg et vaffeljern! Der går jeg så og drømmer om at finde en god opskrift på nettet (så jeg kan blive rigtig tyk inden min konfirmation) og wupti, har min yndlingsmadblog en super god en!
  Tak og go’ søndag 😀

  1. Hej Karoline – dejlig gave at få, og du kan glæde dig til at nyde nogle lækre vafler 🙂 Tak for en dejlig kommentar 🙂 Kh Tóra

 4. Så blev de prøvet…superlækre og velsmagende. Jeg brugte 2/3 hvedemel og 1/3 grahamsmel. Det giver en rigtig god smag.

 5. God opskrift! Gav den lidt ekstra mel, bagepuvler og lidt kardemomme plus skræl og saft fra en lime og en appelsin. Det kan klart anbefales, hvis man bliver træt af de almindelige vafler! 🙂

  1. Jeg har ofte dejen stående op til et par dage, uden at der sker noget ved det. Der er ikke noget bedre end vafler til et godt morgenbord. Luxus!

 6. Er alene hjemme, syg, så har brug for noget lækkert.
  Skal i gang med vaflerne nu, så glææder mig til de er færdige. 😀

  1. Hej Silla, de smager så godt 🙂 Jeg ville ikke lave dem med chokolade, der tror jeg, du skal have en lidt mere “tør” dej 🙂

 7. Hejsa.
  Igår prøvede mig og min mormor at lave disse lækre vafler. Jeg så det var en blog, hun fandt opskriften på, og som blogger, ved jeg at det betyder meget med kommentare. – Jeg synes vaflerne smager rigtig godt, og elsker smagen.Dog kunne jeg godt bruge lidt mere vaniljesukker, men det er nk bare mig. Elsker vaflerne.

 8. Så er dejen lavet og den skal til at hvile. Glæder mig til at smage resultatet for den opskrift jeg tidligere har brugt skulle der fløde i og det havde jeg selvfølgelig ikke lige fået købt da jeg nu stod og blev lækkersulten:-D Længe leve internettet:-)

 9. Hej 🙂 har li fået et vaffeljern og vil lave de her vafler 🙂 skal man putte en klar smør på jernet hver gang inden man putter dejen på jernet?:)

 10. Den bedste vaffelopskrift jeg har smagt! Bløde indeni, sprøde udenpå. Supplerede med lidt citronsaft og skal, det var super!

 11. Pingback: Vafler og chokomælk | Katharina Kjeldgaard

 12. Ååhh hvor var de bare gode!! Har lavet en halv portion til dessert her til aften og nydt dem sammen med min mand og vores lille dreng på 2 år. Kæmpe success siger jeg bare 🙂 De er jo super nemme at lave – ikke noget med piskede hvider og andet spas! Og så var det lækkert med vanilie… har 3 vafler til formiddags hygge i morgen 🙂 Tak for en lækker opskrift. Den vil blive flittigt brugt i den kommende tid og fremover.

 13. Der er alt alt for meget sukker i dejen! De er for ALT for søde.. Det er jo ikke meningen at de skal være så søde INDEN man putter flormelis og marmelade på!!
  Er skuffet.. Desuden gør den store sukkermængde, at de let brænder på! Æv!!!!!!!

 14. De er alt alt for søde! Det er jo ikke meningen, at de skal være så søde INDEN man putter flormelis og marmelade på. Er skuffet over dem. Desuden brænder de let på, da der er så meget sukker i. Æv!!

 15. De er da vildt gode. Noget vrøvl at de brænder på og at der er for meget sukker i. Jeg bruger selv en opskrift med kun en spiseske sukker og pisket fløde, men har nu prøvet dine og de er gode.

 16. Pingback: WAFFLES FOR MY LOVE | Hobbitstoy

 17. FANTASTISK opskrift!! De smager som dem min mormor lavede 🙂 Mums, ikke sidste gang jeg laver dem 🙂 Tak for en rigtig god blog med mange gode opskrifter 🙂

 18. Det er virkelig den bedste og nemmeste opskrift på vafler! Idag er det jo vaffeldag, så må hellere lave sådan en portion til dessert!

 19. Super god opskrift, mit vaffeljern svigtede bare midt i det hele og jeg måtte lave små tykke pandekager på stegepanden i stedet for. MEN de blev oz rigtig rigtig gode, så det blev en succes alligevel 🙂

 20. De er også fantastiske, hvis man erstatter halvdelen af melet med mandelmel! Tak for en dejlig blog!

 21. Bedste vafler nogensinde 🙂 tak for det……… normalt når vores dreng på 14 år laver vafler bliver de første 3-4 stk. lidt dårlige, her var allerede den første super god. Må sige vi er virkelige overrasskede hvor velsmagende og sprøde de er.

 22. Altså – jeg læste ikke lige kommentarerne, før jeg gik i gang, for så havde jeg nok sparet på sukkeret. Ikke for smagens skyld – de smager super – men for at undgå, at de brænder på. 150 gr smør og de brænder på?! Det har jeg alligevel aldrig prøvet før. Nu pensler jeg så pladerne, før jeg hælder dejen på.

 23. Adrig har jeg fået så sprøde vafler! De er helt igennem fantastiske! Det skal jeg da helt klart sørge for bliver familiens nye opskrift til vafler! MUMS!
  Tak for denne lækre opskrift 😀

 24. Hej,
  Har aldrig lavet vafler før, Man har i går købt et vaffeljern og prøvet din opskrift.
  Hele familien er KÆMPE fans- hvor var de lækre. Eneste “problem” var at vi er 6 mennekser og et lille vaffel jern 😉 Må ænske mig et dobbelt et
  Tak for en fed blog
  Pia

 25. de smager fantastisk, jeg har lavet dem ualmindelige gange i løbet af de sidste par måneder! 🙂 jeg har så krydret det med en del ekstra vaniljesukker, det kan klart anbefales! flødeskume 500 ml evt. + lidt vaniljesukker også, så giver man flødeskum en aroma af vanilje, hvilket klart også kan anbefales! 🙂

 26. Jeg gav den lidt ekstra sukker, og brugte vanillestang i stedet. Og så det lille luksustwist som jeg klart vil anbefale:
  Jeg erstattede en halv deciliter af mælken med Makers Mark (kunne også have været god rom fx Ron Zacapa)
  Kan klart anbefales!

 27. Bare et afklarede spørgsmål. Rører du dejen? Pisker ikke? Tænker bare at melet måske klumper, hvis det kun røres.

 28. bare et lille spørgsmål. Er det nødvendigt for dejen, at stå i en time? Og kan man godt bare begynde at lave vaflerne, lige efter man har lavet dejen?

 29. Pingback: Birthday Vibes | ditteblog

 30. Vaflerne bliver fine nok, men synes ikke at det er de bedste jeg har prøvet.
  Det var lige som om, at de ikke “hævede op” i vaffeljernet, så de fik ikke ret meget farve på oversiden, fordi ikke kom op og fik kontakt der.. (hvis det giver mening?) 🙂
  P.S.: Jeg talte ikke lige vaflerne, men er ret sikker på, at der var nogen flere end 16-18 stk. 🙂

 31. En ting er helt sikkert. Disse er de bedste og sprødeste vafler, jeg nogensinde har smagt! :grinning:

 32. Er ked af at skulle sige det men har nu lavet vafler rigtig mange gange og tænkte at jeg ville prøve en ny opskrift. Det har jeg da godt nok fortrudt. Mine vafler ville bare slet ikke noget de blev så grimme og gik fra hinanden, De smagte nu meget godt men sikke en møg dej. Har ellers fulgt opskriften 100%. Så nej det er absolut ikke en god dej. Desværre

  1. Jeg er vild med den og smagen, ig har også hørt fra mange, der er glade for disse vafler. Men det er en meget tynd dej, så den kan godt drille, når man bager dem. Ked af, at de var lidt spild af tid for dig. Vh Tóra

  2. Lige en kommentar til folk, der spørger om dejen skal stå den time inden bagning af vaflerne. Det er en god ide, da væsken i dejen suger melet til sig, dvs. at vafler hænger bedre sammen og vafler går ikke i stykker. Dette gælder f.eks også pandekagedej 🙂

 33. Må sige, at jeg ikke er i stand til at lave noget som helst, der indeholder mel, men de her blev rigtig vellykket – i hvert fald ifølge min familie. Jeg kom noget revet citronskal i, og det smagte rigtig godt.

 34. Jeg syntes de er lækre, men jeg lader være med at komme så meget mælk i da jeg godt kan lide at dejen er midt tyk! Og De bliver perfekte❤️

 35. Har længe prøvet at lave sprøde vafler efter mange forsøg er det lykkedes med denne super opskrift

 36. Lækre sprøde vafler. Nem opskrift. Er i fuld gang med at bage så der er lune vafler til børnene kommer hjem. Tak for god opskrift

 37. Jeg elsker dem og bruger altid din opskrift. Nogengange tilføjer jeg revet æble og 1 tsk kanel. Og så med cremefraiche og solbærsyltetøj på. Smager himmelsk

 38. Pingback: Weekend Brunch x PYTT Living | ditteblog

 39. Har bagt vafler både i går og i dag, af samme dej, da jeg bagte til børn og børnebørn i går blev de bløde havde ikke fået læst hele opskriften om at lægge dem på en bageriet. Det gjorde jeg så i dag, og ummm så var de ekstra gode, det er ikke sidste gang jeg bager dem. :smiley:

 40. Tror det er verdens bedste vafler 🙂 Jeg blander altid reven citronskal i, det går godt i spænd med vanilje. Har lige lavet stikkelsbærmarmelade, så nu venter jeg blot på dejen har hvilet. Ellers kan is varmt anbefales 🙂

 41. Pingback: Stilheden efter jul | vielskerjul

 42. Hej.
  Kan dejen tåle at stå lidt længere end en time, og skal det bare være ved stuetemperatur eller i køleskab?
  Tusinde tak for en fed hjemmeside
  Hilsen Christina

 43. De er så lækre disse vafler og min datter på 5 år elsker når vi laver vafler.
  Dog er vi lidt en fløde familie så har altid piskefløde i køleskabet og skak de blive rigtig Mums erstatte jeg dem med 6 dl. Piskefløde og 2 dl. Mælk og 2 spiseske vanilie.
  Sådan elsker vi dem også og spist lige når de kommer ud af jernet.

 44. Pingback: Skønne vaflers – Home Where The Heart Is

 45. Fantastiske vafler, jeg synes de er verdens bedste, de er sprøde, lækre og smager fantastisk! 👌🏻😝

 46. Hvilken type mælk er bedst? Kærnemælk eller letmælk?
  – Hviler dejen i køleskab eller stuetemperatur? Skal købe vaffeljern i dag for at prøve den!

 47. Tak for denne opskrift 👏🏻👏🏻 det er ikke kun måske verdens bedste vafler- det er de BEDSTE 😊 Bruger ikke andre opskrifter mere 😊 Rigtig god sommer 😊💐

 48. Kan godt være de smager skide godt, men når 7 ud af 10 vafler går i stykker og sidder fast på begge sider af vaffeljernet, så opgiver jeg.. har aldrig haft det problem med vafler før..

 49. Hej mega gode Vaffelopskrift 👍🏻👍🏻 Tænkte på om man kan have dejen stående til næste dag i et køleskab, hvis man ikke lige får lavet alle vaflerne den samme dag😀

 50. Er du sindsyg der er mange kommentarer til denne opskrift! 😀 Der må være nogen derude der elsker vafler! Jeg har lige prøvet opskriften og det var bare super nemt og de blev skide gode! Selv 5 år efter de første kommentarer 😉

 51. Det er uden tvivl de bedste vafler jeg har fået! Opskriften bliver også til de lækreste pandekager hvis man undlader bagepulver 😀

 52. Muuummmssss! De aller lækreste vafler, jeg nogen sinde har smagt. Ikke sidste gang, jeg har bagt efter din opskrift ??

 53. Det er en fejl at lade dejen stå en time, det betyder nemlig at bagepulveret ikke længere virker og at vaflerne ikke hæver. Måtte tilføre mere bagepulver for at få dem til at blive ordentlige.
  Jeg er enige i de mange kommentarer om at der er for meget sukker i, det får dem til at smage som de der Spanskrør man kan få på omrejsende markeder.

 54. Hej,

  Kan man lave vafler uden et vaffeljern? Vil meget gerne prøve opskriften men mangler et vaffeljern. Altså vil det give nogen mening?

 55. Min dej står nu og hviler. Har dog undladt 3 dl af mælken og puttet 100 ekstra gram (graham) mel i, da jeg syntes dejen var rimelig tynd, efter min optik. Er super spændt op at smage dem.
  – elsker btw din blog 😀

  1. Ja, dejen er ret tynd, men den giver sprøde og lidt tynde vafler, hvilket jeg godt kan lide 🙂 Hvordan var de med grahamsmel? Tak – dejligt at høre, du er glad for bloggen 🙂

 56. WOW! igår lavede jeg vaffel og hold nu op det er virkelig verdens bedste opskrift. DE var super lækre og smagte så godt ?

 57. Sprøde det bliver de i hver fald. Som så mange andre mener jeg også der er alt for meget sukker i. Men det kan jeg jo bare bruge mindre af.
  Den mangler salt, og sukkeret overdøver vaniljen 🙁
  Men den er en god opskrift at starte på, let og lige til, og så kan man jo selv justere op og ned på tingene.

 58. Hej
  Jeg er lidt i tvivl om man skal hælde olie eller smør på sin vaffeljern.
  Det er nemlig min første gang.

 59. Hej, jeg står og skal til at lave disse vafler, men da vi er en familie, som ELSKER vafler, bliver jeg lidt usikker på antalet af dem. Kan det virkelig passe at der bliver 16-18 hele vafler af denne portion, eller er det kun de små hjerter jeg skal regne med. Jeg har før lavet efter en opskrift, hvor der stod at der ville bliver 20 stk, men det var altså kun de der små hjerter der blev 29 af ??? snydt følte vi os.
  Glæder mig til at prøve dem.

 60. Jeg har nu forsøgt mig og lave vaffeldejen syndes den er nem og overskuelig har kommet lidt fuldkornshvedemel i og hvedemel glæder mig til og smage

 61. PS Man må ikke ha i sukker, eller mengden kan reduseres betraktelig. Har man sukker på vaflene, er ikke dette noe problem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *