Lav dit eget kagehus

Jeg vil i dette indlæg stolt præsentere mit første kagehus, synes faktisk, det er blevet ret fint taget i betragtning, at det er min debut som kagehus-mager.  Det tog et par timer, men er et superhyggeligt søndagsprojekt, som jeg er sikker på, at hele familien har lyst til at være en del af. Og så kan man nyde synet af et spiseligt kagehus hele december – og det kan faktisk også gemmes til næste jul.

Opskrift på dej til kagehus:

500 g mørk sirup
500 g farin
1½ tsk natron
3 æg
1 kg mel
1½ tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk kardemomme
1 tsk ingefær

Sådan gør du:

  • Smelt sirup og farin til sukkeret er opløst. Massen må ikke koge.  Lad den smeltede masse blive lunken og tilsæt så natron.
  • Pisk æggene sammen og rør dem i sirup-massen.
  • Rør mel og krydderier i.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den, til den er blød og helt sammenhængende.
  • Fordel dejen i to lige store stykker og rul direkte på en bageplade med bagepapir og mel – dejen skal fylde hele bagepladen og have en tykkelse på 4-5 mm.
  • Bag ved 180 garder i 12-15 minutter.

Sådan laver du kagehuset:

Begynd med at tegne en skabelon – her får du lov til at lege “arkitekt”, for det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan huset skal se ud.

Her får I min skabelon, som er klippet ud i kraftigt papir. Når kagen er bagt og stadig varm skal husets elementer skæres ud direkte på bagepladen. Husk også vinduer og døre – min dør er 6 cm høj og 3,5 cm bred, vinduerne er 3,5 cm brede og 4 cm høje og så har jeg brugt en hjerteudstikker til to vinduer.

Lad kagen stå til den er kold, mens du venter, kan du gå i gang med æggehvideglasuren (2 æggehvider og ca. 450 g flormelis)

Brug æggehvideglasuren som “lim”, når huset skal sættes sammen. Når kagehuset står stabilt, kan du gå i gang med at pynte det med slik og æggehvideglasur – brug fantasien! Det er sjovt! DU kan også lime kagehuset sammen med smeltet sukker.

Tip! Hvis du vil have lys i kagehuset, kan du bruge en lille cykellygte, fordi stearinlys kan smelte kagehuset, så taget falder sammen.

Følg Cute Carbs på facebook, så går du ikke glip af nye søde sager.

5 tanker om “Lav dit eget kagehus”

  1. Hej,
    Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

    Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://www.cutecarbs.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på “Madblogtoppen” på Findeopskrifter.dk.

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se – http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

    Vänlig hälsning,
    Pauline Torres
    pauline@hittarecept.se

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *