Læskende ananasis – en barnlig favorit!

Ananasis som kun består af sødmefulde anansstykker er noget af det mest geniale at have i fryseren her om sommeren, hvor der flittigt bliver sagt “mamma, må jeg få en is?”. Og med udsigt til hedebølge i dag og i morgen, så er det helt sikkert en god idé med en masse is i fryseren. Ísak elsker de fine ananasis – også dem uden chokolade og kokos, og jeg synes, de er super friske og læskende, når man lige skal køles ned.

Ananasis til børn

Gode ananasis kræver…

En moden ananas… Det er supervigitgt, at ananassen er rigtig moden, så du får nogle saftige og smagfulde is. Jeg har samlet nogle tips under opskriften, der gør det nemt at spotte en perfekt moden ananas.

ananasis med chokolade og ristet kokos

Læskende ananasis
Prep time:
Total time:
Serves: 16
Ingredients
  • En moden ananas
  • Træ-ispinde
  • Chokolade
  • Ristet kokos
Instructions
  1. Skær ananassen i store aflange og mundrette stykker. Sørg for at fjerne den hårde kerne. Stik et lille hul i den ene ende af hvert ananasstykke og stik en træispind i. Sæt i fryseren i et par timer. Smelt chokolade og rist kokos på en tør pande. Drizzle chokolade over ananasisene og drys med kokos.

Hvornår er en ananas moden?

Hemmeligheden bag disse simple og sommerlige ananasis er, at ananassen er perfekt moden – sød og saftig! Men hvordan ved man lige, om en ananas er moden? Her er nogle tips, der gerne skulle gøre det nemmere at spotte en perfekt moden ananas.

Duft…

Duften til ananassen – duften er nemlig en ret god indikator for om ananassen er moden. Den skal dufte sødligt og ananas-agtigt! Hvis du har svært ved at dufte noget – er den ikke moden, og hvis den har en lidt gæret duft, så er den overmoden.

Tryk…

Ananassen skal give efter, når du trykker på den, så ved du, den er moden. Men hvis ananassen føles blød er den overmoden.

Sandt eller flask? Du kender sikkert tricket med, at hvis man nemt kan fjerne et blad fra kronen, så er ananassen moden, men tricket holder vist ikke altid, fordi blade, der nemt kan hives ud af kronen, kan også være et tegn på, at ananassen er blevet blød og næsten uspiselig.

ananasis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *