Brownie-lagkage med brombærmousse og saltkaramel

Brownie-lagkage med brombærmousse og saltkaramel-ganache

Da jeg fornylig var på ferie på Færøerne, hvor vi blandt andet fejrede min lillebror, der lige er bevet færdiguddannet, postede jeg et billede af en brownie-lagkage på Instagram, kagen havde jeg lavet til hans svendegilde, og den var et hit både til festen og på Instagram, så nu lander den her på bloggen. Jeg kan virkelig anbefale den – især saltkaramel-ganachen på toppen smager som en drøm, kunne næsten spise den med ske 🙂

Brownie-lagkage med brombærmousse og saltkaramel

Opskrift på brownie-lagkage med brombærmousse og saltkaramel-ganache

Brownie-opskrift:
280 g chokolade
95 g farin
1,5 dl mælk
200 g smør
6 æg
280 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver

Sådan laver du brownien:

  • Smelt chokolade, farin, mælk og smør ved svag varme. Og lad det køle af.
  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og lys masse.
  • Rør den smeltede chokolademasse sammen med æggesnapsen og tilsæt mel og bagepulver.
  • Fordel brownie-dejen i to forme af max 24 cm. (kan købes her)
  • Bag ved 165 grader i 35-40 minutter.
  • Lad kagen køle, mens du laver brombærmoussen.

Opskrift på brombærmousse:
3 husblas
350 g brombær
5 spsk. flormelis
korn fra en vaniljestang
3 dl piskefløde
150 g græsk yoghurt (2 eller 4%)

Sådan laver du brombærmousse:

  • Læg husblas i blød.
  • Giv brombær, flormelis, vaniljekorn og vaniljestang et hurtigt opkog.
  • Si brombærmassen, så du får en brombærpuré uden brombærkerner.
  • Hæld puréen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter.
  • Kom husblas i puréen, og bland det godt ind i massen.
  • Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i fløden. Bland det godt sammen.
  • Vend nu den kolde brombærpuré i flødemassen.
  • Fordel brombærmoussen på den kolde brownie-bund.
  • Stil kagen på køl i 15 minutter, og læg derefter den anden browniebund over brombærmoussen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet i mindst tre timer alternativt i fryseren i ca. en time.

Saltkaramel-ganache:

1,8 dl piskefløde
100 g sukker
½ tsk. salt
170 g mælkechokolade

Sådan laver du saltkaramel-ganache:

 • Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side (den må ikke koge).
 • Smelt samtidig sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag karamellen af varmen, når farven er gylden.
 • Tilsæt den varme fløde i små mængder af gangen under omrøring. Når fløden og sukkermassen er blandet sammen, rører du salt i ganachen. (Hvis der er små sukkerklumper i massen, så sigter du bare den færdige saltkaramel-ganache.)
 • Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme flødekaramel over chokoladen, og lad det stå i nogle sekunder, inden du rører rundt i skålen med et piskeris eller en dejskraber, indtil ganachen samler sig og ser blank ud.
 • Sæt saltkaramel-ganachen i køleskabet i mindst fire timer, inden du topper brownie-lagkagen med et tykt lag saltkaramel-ganache. Brug en teske eller en pailet-kniv (kan købes her) til at lave små toppe i ganachen.
 • Kagen skal opbevares på køl.

Følg med på Instagram på @frk_cutecarbs eller på Facebook lige her!

//Indeholder affiliate links//

33 tanker om “Brownie-lagkage med brombærmousse og saltkaramel-ganache”

 1. Mums den lyder og ser lækker ud. Den skal hel klart prøves 😊 Kan man evt skifte brombær ud med en anden slags bær? Evt blåbær eller hindbær?

 2. Er kagen god dagen efter? Mere fordi den tager lidt tid at lave, så kunne jeg med fordel bage den dagen før gæsterne kommer?

 3. Kære CuteCarbs.

  Jeg har 2 gange prøvet at lave denne kage, hvor bundene dog bliver lavet FODMAP venlige, da jeg primært lever efter FODMAP diæt og har ret lave tolerance værdier overfor især mejeriprodukter indeholdene laktose, og så mel i form af blandt andet gluten. Mejeriprodukterne er der heldigvis en nem løsning på, da dette ikke har nogen effekt på bagningen. Dog har jeg ikke kunne finde en god løsning på mel/erstatninger til at lave disse bunde FODMAP venlige. Jeg kan/må spise sigtet speltmel, samt rismel og majsmel (det er de produkter jeg oftest bager med). Jeg synes dog ikke jeg kan ramme en god bund så ville høre om du eventuelt har en “løsning på problemet,” eller et godt råd? 🙂

 4. Jeg har lavet den som bradepandekage uden brombærmousse, men med 1,5 x ganache. Den smagte vidunderligt! Jeg havde dog problemer med at smøre ganachen på – den var alt for hård efter turen i køleskab, og måtte smelte den lidt i ovnen, for at det lykkedes..

 5. Har jeg forstået ovenstående kommentarer/svar rigtigt: man kan bage browniebundene dagen inden samt lave saltkaramelen dagen inden. Men man bliver nødt til at lave fyldet og samle kagen på selve dagen? Eller kan man godt lave og samle hele kage dagen inden og have den stående i køleskabet natten over?

 6. Kagen lyder så lækker og skal afprøves her i weekenden.
  Jeg har dog et enkelt spørgsmål: samler du kagen i en af springformene? Altså lader den ene browniebund blive i springformen og så topper med mousse, brownie og saltkaramel?

 7. Har du erfaring med at bruge andre bær end brombær? (Jeg tænkte selv på hindbær eller blåbær – men de skal jo passe til resten af kagen) 😊

 8. Tror du man kan bruge mørk chokolade (fx Caraibe) til ganachen i stedet for mælkechokolade eller bliver det mon en mærkelig smag?

 9. Har du erfaring med (eller en mening om ;o))at bruge Cremefine 19% til piskning i mousse og ganache? Bliver det for magert/skiller eller lign.? (Har nemlig lige et par flasker på lager af den slags) Og kan man bruge frosne bær?
  Jeg er en ikke så erfaren “konditor” ;o)

 10. Hvordan får du så fine bunde? Synes de er så lige og ensartet? 🙂 Er det fordi du kommer dem direkte i springform, uden bagepapir?

 11. Når brombærmassen skal sies, er der så en smart metode til det? Jeg synes det tager lang tid, før det er igennem. Eller er det ikke meningen, alt saft skal ud? 🙂

  1. Brug evt. en ske og rør lidt rundt i sien 🙂 Det skal igennem en si, så kernerne ikke kommer med i moussen, men selv om du bruger en ske, burde kernerne ikke ryge igennem sien 🙂

 12. Den ser mega-lækker ud! Overvejer kraftigt til nytåtsaften. Tror du man bage al dejen i én springform og så dele den bagefter?

 13. Hej,
  Jeg vil høre om du har et forslag til mængde justering hvis keg bruger en springform på 18cm?
  Overvejede selv enten halv portion, eller 2/3.
  Bedste hilsner

 14. Der står: “Vend den kolde brombærmasse i flødeskummen”. Skal den være blevet helt kold, eller så kold som den nu bliver af at stå imens man pisker fløde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *