Marengskage med æbler og chokoladecreme

 photo marengs_lagkage_opskrift_zps0fbeqgm7.jpg

Ingen ferie på Færøerne uden en ny marengskage. Marengskage er bare en supernem og lækker dessert, og denne udgave har en skøn friskhed fra de revne æbler, og så er jeg vild med chokoladerosinerne, der overrasker i flødecremen. På Færøerne laver de tit marengskager i et fad, hvilket også er supernemt, men jeg synes nu, det er noget pænere at lave magrengskagen i lag, så den får lidt højde, og man kan se, hvad kagen gemmer i midten, så her har du min version.

Marengskage med æbler, flødecreme og chokoladecreme

Opskrift på marengsbunde:

4 æggehvider
2 dl brun farin
Sådan gør du:

 • Pisk æggehvider og brun farin til en sej masse
 • Fordel marengsmassen på to bageplader
 • Bag ved 120 grader (varmluft) i en time – lad marengsbundene stå i ovnen i eftervarmen

Flødecreme:
3 dl fløde
2 dl creme fraich 18% eller evt. 38%
3 sprøde æbler
80 g chokoladerosiner

Sådan gør du:

 • Skræl æblerne og riv dem groft
 • Pisk fløden ret stiv og vend creme fraichen i
 • Vend til sidst æblerne og chokoladerosinerne i flødecremen

Chokoladecreme
3 æggeblommer
40 g flormelis
30 g smør
100 g mælkechokolade – Marabou funger superfint!

Sådan gør du:
Smelt chokolade og smør i en gryde under omrøring – det er færdigt, når massen er samlet og jævn. Lad chokolademassen køle af, mens du pisker æggeblommer og flormelis til en luftig masse. Vend æggesnapsen i den lune chokolademasse, og lad chokoladecremen stå, mens du lægger kagen sammen. Fordel cremen over marengskagen og sæt den på køl. Nyd kagen samme dag, som den bliver lavet – du kan dog sagtens bage marengsbundene dagen  i forvejen.

8 tanker om “Marengskage med æbler og chokoladecreme”

 1. Thank you so much for allowing your receipes in English i have a Faroese background and loveDanish caked

 2. Hvor køber du chokoladerosiner henne? jeg har kun fundet nogle i Tiger og de er ikke særlig gode synes jeg.

  1. Søgte også chokoladerosiner her i Danmark, da jeg flyttede tilbage fra Færøerne og fandt dem også i Tiger men som jeg heller ikke syntes om! Ved at de findes på Island og Færøerne – de laves faktisk på Island og jeg aner ikk hvor man kan skaffe dem her i Danmark og jeg håber at man kan finde dem også her i landet, da de er rigtige gode!

 3. Hej,
  nu skal denne lækre kage altså prøves. Vil lave den til fødselsdag i morgen.
  Nu vil jeg så lige høre: Er det bedst at lave kagen samme dag som den skal bruges???

  1. Kære Charlotte, håber kagen blev god. Jeg har været på ferie, så derfor kommer svaret først nu. Og ja, den skal helst lægges sammen på dagen, men marengsbundene kan sagtens bages dagen i forvejen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *