Marengslagkage med æbler og Mars-creme

På Færøerne bliver der kreeret mange lækre marengskager til fødselsdage og strikkeklubber, og præcis derfor er der efterhånden også et par marengslagkager på bloggen. De er alle inspireret af de mange færøske marengskager, jeg har smagt gennem årene, men jeg har også givet dem alle et personligt twist, så de efter min mening, har en perfekt balance af sødt og friskt.

Denne superskønne marengslagkage med æbler, flødecreme og Mars-creme på toppen er en af mine yndlings-marengskager.

 photo marengsbund_lagkage_zps92b81bb7.jpg

Marengsbunde:
5 æggehvider
4 dl brun farin

Sådan gør du:

 • Pisk ingredienserne til en sej masse
 • Lav marengsbunde med massen direkte på bagepapir. Du kan enten lave tre små bunde eller to store
 • Bag ved 150 grader i 1,5 time

 

Flødecreme:
3 dl fløde
1 dl creme fraiche 38%
1 dl creme fraiche 18%
2- 3 æbler
1-2 Mars-bar

Sådan gør du:

 • Skræl æblerne og skær dem i små stykker – vend dem evt. i lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.
 • Skær Mars-bar i små tern
 • Pisk fløden stiv og vend creme fraiche 18 % og 38% i fløden
 • Vend til sidst æbler og Mars i flødecremen

 

Mars-creme
2 mars-bar
140 g smør
2 æggeblommer
2 spsk sukker

Sådan gør du:

 • Smelt Mars og smør i en gryde under omrøring – det er færdigt, når massen er samlet og jævn
 • Lad massen køle af, mens du pisker æggeblommer og sukker til en luftig masse
 • Vend æggesnapsen i den lune Mars-masse, og lad cremen stå, mens du lægger kagen sammen.  Fordel cremen over marengslagkagen og sæt den på køl

 

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

 photo marengsbund_zps6d519881.jpg

25 tanker om “Marengslagkage med æbler og Mars-creme”

  1. Tak – den smager djeligt 🙂 Jeg har pyntet med frysetørrede solbær og pistacienødder. Cremen er let flydende, så jeg hælder den over, og fordeler den stille og roligt med en ske.

 1. Hej Cute Carbs!
  Jeg elsker virkelig din side! Det er utroligt så kreativ man kan være, og få nye ideer hele tiden. Elsker dine opskrifter, bliv ved med den gode stil! 🙂
  kram fra mig 🙂 !

 2. Hej Tora.
  Jeg tænkte på om æblerne evt. kunne erstattes af blåbær, hvis man ikke er så meget til æbler, eller er der noget andet du ville foreslå?
  Glæder mig til at lave den – den ser rigtig lækker ud.
  Tak for en god blog 🙂
  Kh Ida

  1. Hej Ida, du kan sagtens erstatte æblerne med en anden frugt, jeg vil anbefale nogle bær, der er lidt friskere i smagen end blåbær, da kagen er meget sød:) Men glæd dig, den er virkelig god. Kh Tóra

 3. Til de fleste af marengskagerne kan man erstatte æbler med jordbær når der er sæson for dem, og det gør kagerne endnu bedre 🙂

 4. Den har jeg siden 2009 tror jeg nok.
  Fra en dame som kommer fra Færøerne. Den er rigtig god kage.
  Men det er rigtig længe siden jeg har lave den sidste gang.
  Den skal vi have i næste uge 😉

 5. Hvor ser den lækker, den vil jeg bage til fødselsdag imorgen.
  Hvor mange personer er opskriften ca til?

 6. Ingen kage smager bedre end en Marskage..& Er selv så heldig at min veninde er fra Færøerne ,,Og Elsker når hun laver denne fantastiske KAGE ….

 7. hold op den her kage volder mig besvær! Jeg har brændt de første 4 bunde på selvom de fik mindre tid end du har skrevet. De sidste to er vidst ok, men gav dem også kun 50 min på 120 grader, nederst i ovnen. Og min smeltede marsbar/smør skiller fra hinanden ligegyldig hvad jeg gør. Det har nu taget mig de første 4 timer at lave kagen og er ikke færdig endnu – håber jeg når det inden gæsterne til min søns fødselsdag kommer

 8. Super lækker kage!! Jeg lavede 3 mindre bunde, så jeg bagte dem kun 1 time i ovnen. Jeg gik lidt i panik på et tidspunkt, da jeg var bange for, at min marsbar-smørblanding var begyndt at skille, men så gave jeg den lidt mere varme, også hang den pludselig fint sammen! Ellers havde jeg ingen problemer med at lave den 🙂 så tusind tak for en virkelig lækker opskrift! :grinning:

 9. Jeg vil prøve at lave den som dessert til påskefrokosten i næste uge – hvor tidlig på dagen kan den laves? Vil jo ikke at den bliver blød 😊

 10. Kan den laves dagen inden den skal spises? Og hvordan er det i så fald bedst at opbevare kagen? 🙂 Tænker mest på om marengsbunden bliver blød?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *