To år med Cute Carbs skal fejres med cheesecake

Bloggen er blevet to år – ret vildt! Jeg husker tydeligt min første opskrift på bloggen 4. september 2011, som var en jordbærmilkshake, billederne var ikke imponerende, men den smagte skønt og er lavet lavet ufattelig mange gange siden. Det har været to sjove år, og jeg er stadig vild med at være blogger … Opskrifterne er blevet lidt mere spændende, billederne er heldigvis også blevet bedre, og jeg elsker stadig at dele mine søde sager med jer. Jeg elsker at læse jeres kommentarer og høre om de hyggelige øjeblikke, hvor mine kager har været det søde indslag  – tak fordi I læser med.

De to år skal selvfølgelig fejres med endnu en cheesecake – en rigtig sommerlig en af slagsen. Koldskål cheesecake med en sprød bund af kammerjunkere og friske jordbær på toppen – en ny sommerfavorit herhjemme! Og selv om vi har sagt hej til efteråret, så er den stadig lækker her i de lune sensommerdage!

 photo koldskaal_cheesecake_zps04ee7a79.jpg

Opskrift på koldskål cheesecake

Det skal du bruge til bunden:
180 g kammerjunkere
80 g smeltet smør

Sådan laver du bunden:

 • Knus kammerjunkerne i en blender
 • Smelt smørret og bland det sammen med de knuste kammerjunkere
 • Pres massen til en bund i en springform (20 cm)
 • Sæt bunden i køleskabet i en halv time

 photo koldskallcheesecake_zpse4e18077.jpg

Det skal du bruge til koldskål-cremen:
5 dl kærnemælk
1,5 æggeblomme
korn fra en vaniljestang
0,6 dl sukker
300 g flødeost
saft fra en citron (usprøjtet)
skal af en citron  (usprøjtet)
5-6 husblas

Sådan laver du koldskål-cremen:

 • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps
 • Rør æggesnapsen i kærnemælken
 • Vend citronskal i massen
 • Rør nu koldskål-massen godt sammen med flødeosten
 • Lad cremen stå og trække, mens du iblødsætter husblas
 • Smelt husblassen over vandbad og kom det i blandingen – brug citronsaften og lidt koldskål-creme til at afkøle med, så det får ca. samme temperatur som resten af massen, inden du rører det i koldskål-cremen
 • Tag bunden ud af køleskabet og hæld ostecremen over
 • Sæt cheesecaken i køleskabet i mindst fem timer
 • Pynt med friske bær – gerne søde jordbær!

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager. Find mig også på instagram på @frk_cutecarbs

 photo koldskaal_cheesecake_1_zps004aa185.jpg

11 tanker om “To år med Cute Carbs skal fejres med cheesecake”

 1. Tillykke! Og sikke en lækker opskrift!! Jeg er vild med din blog, hvilket jeg tror jeg har sagt før, hmm… Forsæt med det gode arbejde!
  Knus

 2. Super lækker og frisk cheesecake!!
  Jeg har allerede planer om at lave endnu én, som dog først skal spises om en uges tid. Kan kagen fryses?

 3. Stort tillykke med de 2 år på bloggen!

  Hold da op, hvor ser den cheesecake dog lækker ud 😛
  Også med jordbær og koldskål!!!
  Jeg er helt tosset med med begge ingredienser, så er sikker på jeg kommer til at ELSKE denne kage 😀

 4. Den cheesecake er bare superlækker! Det var en kæmpe succes hos mig og mine gæster, og det er helt sikkert en cheesecake, der skal laves igen <3
  Men hvis man vil have en så høj og flot kage som på billedet, så bliver man vist nødt til at fordoble koldskålscremen. Min blev cirka 3-4 centimeter høj, men mængden passede fint med, at vi var 4 personer, der kunne få to stykker.

 5. Er ved at lave kagen nu, koldskålscremen er dog meget tynd, så tynd at jeg opdagede min springform ikke er tæt. 🙁 jeg håber den når at stivne inden al cremen render ud. 😀 elsker allerede smagen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *