Opskrift: Syltede kirsebær!

 photo syltede_kirsebaer_zps26021a3f.jpg
Friske kirsebær smager fantastisk, men de smager faktisk også næsten ligeså godt, når de er syltede, jeg elsker i hvert fald at vide, at jeg har dem i køleskabet, når jeg mangler lidt spændende tilbehør til en kage eller min yoghurt.

Det er ret nemt at lave syltede kirsebær, men du skal lige have lidt tålmodighed, når du skal udstene kirsebærrene, men når det er klaret er resten af processen enkel.

Opskrift:
300 g udstenede kirsebær
1 dl vand
100 g lys rørsukker
1 vaniljestang
½ dl Ameretto (likør)
 photo syltede_kirsebaer_1_zpsc3539364.jpg photo syltede_kirsebaer_close_zps56feb203.jpg

Sådan gør du:

 • Skyl og udsten kirsebærrene
 • Kog vand og sukker op med vaniljestangen, til sukkeret er opløst
 • Kom de udstenede kirsebær og Amaretto i skoldede og atamonskyllede henkogningsglas og hæld sukkerlagen over
 • Lad kirsebærrene trække i mindst en uge, før du nyder de skønne syltede bær

Tip! Server syltede kirsebær til en lækker chokoladekage  f.eks. denne fantastiske kladdkaka!

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager. Du kan også finde mig på instagram @frk_cutecarbs

 photo syltedekirsebaer_zps442be28b.jpg

4 tanker om “Opskrift: Syltede kirsebær!”

 1. Hej Tora 🙂

  Jeg er blevet interviewet om min blog til et Aarhusiansk site som hedder overspring.dk. I den forbindelse blev jeg bedt om at nævne nogle bloggere som inspirerer mig, og der kom jeg med det samme til at tænke på dig. Jeg håber at det kan være med til at mange flere aarhusianere får øjnene op for din fantastiske blog.

  Du kan læse interviewet her, hvis du har lyst. 🙂
  http://overspring.dk/artikler/et-interview-med-en-blogger/

  God dag. 🙂

 2. Hej! Vi har lige høstet mindst 10 kg kirsebær, nåede det inden fuglene i år:). Nu har jeg fundet din opskrift på syltede kirsebær, det ser lækkert ud. Men min søn foreslår at jeg skal lave kursebærsauce til risalamanden til jul. Kan jeg fryse de syltede så jeg er sikker på at de holder sig, eller skal jeg lave saucen færdig nu og fryse den? Kan man overhovedet fryse ngt med kartoffelmel? Håber på svar;) vh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *