Chokorug – perfekt snack!

Kender I de der vildt lækre rugboller med chokoladestykker fra Lagkagehuset – chokorug hedder de? De smager superlækkert, og jeg har fået flere henvendelser fra mine søde læsere, der godt kunne tænke sig en opskrift på chokorug, så de kan lave dem derhjemme. Nu har jeg lavet min helt egen version, så her får I en lækker opskrift på chokorug a la Cute Carbs. Fortæl mig endelig, hvad du synes, hvis du prøver dem 🙂

 photo foto_2_zpsc7e4db87.jpg

Opskrift på chokorug

Ca. 25 stykker

Begynd med at lave en fordej:
10 g gær
3 dl koldt vand
200 g hvedemel
200 g rugmel

Ælt alle ingredienserne godt sammen og lad dejen stå tildækket natten over ved stuetemperatur.

 photo knaekkederugkerner_zpsf3ef6c24.gif
Iblødsætning af kernerne
150 g knækkede rugkerner
100 g hørfrø
65 g solsikkekerner
5 dl kogende vand

Det er meget vigtigt, at kernerne bliver sat i blød, det er især rugkernerne, der er meget hårde, og de kan nemt knække en tand, hvis de ikke har været i blød. Lad kernerne og det kogende vand stå i halvanden time.

Ælt nu den færdige chokorug-dej
220 g grovhakket mørk chokolade
15 g havsalt
5 g maltsirup
2 tsk. usødet kakaopulver

 • Ælt kernerne, fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakaopulver til du har en jævn dej
 • Form nu små chokorug (ca. 65 g). TIP! Dejen er meget klistret, så sørg for, at hænderne hele tiden er våde, så du ikke har dej over det hele
 • Vend rugbollerne i groft hakkede hasselnødder – 350 g hasselnødder
 • Lad chokorug-bollerne hæve tildækket i to timer

Bag med damp

 • Varm oven op til 280 grader
 • Sæt bagepladen med chokorug i ovnen og hæld ca 2 dl vand i bunden af den brandvarme ovn, så der opstår damp
 • Sæt temperaturen ned til 200 grader og bag bollerene i 40-45 minutter

Håber, I kan lide de hjemmelavde chokorug med de dejlige chokolade stykker, jeg synes, de er helt perfekte som en hurtig snack på vej i skole, arbejde eller bare når lækkersulten melder sig om eftermiddagen.

 photo foto_3_zps75ff3293.jpg

 

51 tanker om “Chokorug – perfekt snack!”

 1. MUMS, hvor ser de lækre ud. Jeg har altid en surdej stående i køleskabet til mine rugbrød… Mon ikke, jeg kan anvende den?
  Sæt i gang:)

 2. Det var da nogle virkelig lækre boller til madpakken. Jeg har lige fået fat i noget 90% chokolade fra Summerbird, som jeg tror kunne passe rigtig godt her til. Ikke for sødt og med en meget kraftig chokoladesmag 🙂
  PS Og så er jeg helt vild med din Quooker
  Kh Kathe

  1. Mums for en lækker chokolade, du har fået fingre i – lyder helt perfekt til rugbollerne:) Kh Tóra
   PS: Er også vildt glad for den:)

 3. Lyder simpelthen så lækkert 🙂
  Jeg skal lige være sikker på, at jeg har forstået det rigtigt. Er det 2 dl koldt vand man smider i en bradepande nedenunder bradepanden med chokobollerne?

 4. De ser virkelig lækre ud – dem må jeg prøve!
  Jeg har bare lige et spørgsmål, der hvor du skriver; ælt kernerne, fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakaopulver til du har en jævn dej.
  – Hælder du vandet fra kernerne inden du ælter dejen sammen eller tager du vandet med? 🙂

  1. Hej Anne – kernerne “suger” alt vandet i sig, så der er næsten intet vand tilbage – men ja, alt skal i dejen 🙂

 5. hej. når du skriver natten over, hvor mange timer er det ca? jeg tænker om man kunne lave fordejen om morgenen og så bage bollerne om aftenen? mvh anna

 6. Hej. Når du skriver natten over ift. hvor længe fordejen skal stå, hvor mange timer er det så? Jeg overvejer om man kan lave fordejen om morgenen og så bage dem om aftenen?
  Mvh
  Anna

 7. Mmm, de ser SÅ gode ud! Jeg har en fordej stående og glæder mig til at bage bollerne i aften… Men, det er ikke kun bollerne der ser gode ud – de der skåle du bruger er jeg helt vild med, hvor er de mon fra?

  1. Håber, de bliver gode:) Skålene har jeg købt hos nordhjem.dk, men det er to er siden, så jeg tvivler på, om de stadig har dem – men de er fra House Doctor:) Er meget glad for den.

 8. Mega lækkert, er allerede igang med fordejen (: men her er spørgsmålet: kan jeg bruget skårne rugkerner istedet for knækkede rugkerner?

  Kh Lærke

 9. Når du skriver hæld vand i bunden af ovnen, så mener du forhåbentlig i en skål??? Ellers sejler ovnen???

  1. Nej, jeg mener i bunden af ovnen, så der opstår damp – men det er ikke en nødvendighed for rugbollerne, det giver bare en ekstra god skorpe:)

 10. Jeg er simpelthen nødt til at spørge: Hvor har du købt de fede skåle? Jeg elsker farver, og de er simpelthen noget af det fedeste jeg har set længe!

  VH

 11. Pingback: Chokorug

 12. HEJ HEJ – Kan man bruge noget andet i stedet for maltsirup? Ved ikke lige hvor jeg kan købe det osv. 🙂 Vh Caroline

  1. Du kan bl.a. købe maltsirup hos Meyers 🙂 Jeg synes personligt, det er ret vigtigt med malt i dejen… Måske findes der et alternativ, men jeg ved det desværre ikke.

 13. Jeg har lige bagt dem, de er super lækre! Lavede selv maltsirup af mørk øl og farin, og synes resultatet blev ganske vellykket 🙂

 14. Jeg bagte dem i weekenden og de er virkelig lækre.
  Jeg prøvede også og lave dem uden chokolade og kakao, men med lidt 5-gryns blanding i og på toppen, de blev til super lækre rug sandwich boller 😉

 15. Jeg hapset lige nogle rugchokoboller fra lagkagehuset, og havde fuldstændig glemt hvor lækre de er! Så nu fik jeg helt lyst at prøve det der hjemme! Og dine ser vildt gode ut! 🙂 Ligner de smagsmessigt nogenlunde på lagkagehusets?

 16. Virkelig lære rugboller og rigtig god opskrift. Har lige bagt dem og de blev super lækre. Kom dog lid mindre hasselnødder i, da de er meget dyre for tiden. Det blev også fint.

 17. Når dejen skal hæve, er det så lige gyldigt om klædet er fugtigt eller tørt? 🙂
  Jeg glæder mig til at afprøve disse lækre chokoladebidder ?

 18. Hej Tora´,

  Kan de laves i en form? Muffin/minirugbrød eller er dampen meget vigtig for konsistensen? (tænker ikke der er den store dampeffekt i en form).

  1. Hej Klaus 🙂 Jeg har ikke prøvet i form, men så længe det er en muffinform eller en anden form med små rum, så tror jeg, det bliver fint, men en stor rugbrødsform går nok ikke. Dampen har en effekt på skorpen, som er meget lækker – men den er ikke et must 🙂 God bagelyst! Kh Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *