churros opskrift

Sådan laver du Churros

Jeg kan næsten ikke tage i Tivoli uden af få lune Churros, eller sådan var det i hvert fald, inden jeg selv lavede Churros, nu foretrækker jeg mine egne hjemmelavede Churros eller spanskrør, som de også bliver kaldt. De smager fantastisk, og hvis du er er fan af Churros, så lov mig, at du prøver at lave dem derhjemme 😉 Churros bliver i hvert fald helt sikkert en ny juletradition herhjemme, de smager jo så godt! Sprøde, søde og superhyggelige at spise i det kolde julevejr.

churros opskrift

Opskrift på Churros:

4-6 pers.

4 dl vand
55 g sukker
½ tsk salt
75 g smør
250 g hvedemel
1 vaniljestang
2 æg

1 pk palmin til kogning

Sådan laver du churros:

 • Varm vand, sukker, vaniljekorn, salt og smør op i en gryde til massen begynder at boble
 • Tag massen af varmen og tilsæt mel under kraftig omrøring. Bliv ved med at røre, indtil dejen er glat (Brug evt. en røremaskine)
 • Rør nu et æg i dejen af gangen – og bliv ved indtil dejen er blød og lækker
 • Varm Palminen i en tykbundet gryde! Tjek om Palminen er varm ved at stikke en tænd­stik i olien, og hvis det syder omkring tændstikken, så er olien klar
 • Brug en stjernetylle til at forme små Churros direkte ned i olien.  Lad dem stege til de er gyldne – husk at vende dem!
 • Læg de færdige Churros på fedtsugende papir

Server de friske Churros, mens de stadig er lune og sprøde! De kan spise med sukker, is, kanelsukker, syltetøj, lun chokolade eller noget helt andet. Jeg serverede dem med chaisukker, og det gjorde dem ekstra julede.

Tip! Du kan fryse de Churros, I ikke spiser, og så varme dem direkte fra frost ved 230 grader et par minutter, så bliver de sprøde igen!

Følg Cute Carbs på facebookeller på bloglovin, så går du ikke glip af nye indlæg og lækre opskrifter.

49 tanker om “Sådan laver du Churros”

 1. Åh det lyder bare så godt! Tror vist jeg må have lavet noget klejnedej og churrosdej i morgen. Ved du om de bliver endnu bedre ved at bruge halvt svinefedt halvt palmin? Synes i hvert fald klejnerne går en god smag, og det er jo lige “fedt” hvad man så bruger! Svinefedt kan nemlig godt være billigere af og til

  1. Det ved jeg desværre ikke, synes i hvert fald det fungerer super med Palmin, derfor anbefaler jeg det 🙂 Men prøv det andet, hvis du kan lide den smag og ved, at det er godt til klejner, så er det sikker fint 🙂

 2. Ej hvor lækkert! Er selv en stor fan af spanskrør og ærgrer mig nogle gange over, at jeg kun kan få dem i tivoli, men nu er det jo en helt anden sag! x

  1. Det tager lidt tid at lave dem selv, men hold nu op, hvor de bare smager fantastisk 🙂 Og man kan jo spise dem i Tivoli også 😉

 3. Fantastisk, det skal jeg simpelthen prøve! Elsker churros, som er et must når jeg en sjælden gang besøger Tivoli i Kbh. Tak for opskriften 🙂

 4. Skal de koges eller steges? For når det er en hel pakke palmin burde det jo være at det skulle koge, men når der står de skal vendes bliver jeg lidt forvirret 🙂

  1. Hej Karen – de skal koges, men man skal dog alligevel huske at vende dem, så de bliver gyldne på begge sider 🙂

 5. nej nej nej – der burde jo være en advarselstrekant (highly addictive) på den her blog – mit største problem i verden lige nu, er jo hvilken en af opskrifterne jeg skal lave først 😉

 6. Hvor ændrer Vi lidt i opskrifter, fordi børnene har lige prøvet at lave Churros, her behøver Vi ikke sprøjtepose, da dejen er så flydende at den løber ud af posen.
  Opskriften er fulgt til punkt og prikke 🙁

  1. Vi står også med en totalt flydende dej, og har også fulgt opskriften til mindste detalje. Vi måtte tilsætte lidt mere mel, det hjalp lidt :/

 7. Lækre !
  Bliver de ikke tørre af optøning/genopvarmning i ovn ?
  Kan de optøes/genopvarmes i micro-ovn, eller bliver de bløde ?
  Kan de optøes/genopvarmes i palmin/olie ?

  1. Som jeg har skrevet i indlægget, så kan de frosne Churros varmes direkte fra frost i ovnen ved 230 grader et par minutter, så bliver de sprøde igen! Men de smager selvfølgelig bedst, når de er nybagte:)

 8. Havde været ved at lave kikskage og med en halv pakke palmin tilbge blev jeg enig med mig selv om at denne opskrift skulle prøves desværre lader det til at jeg bare ikke må få dem til at lykkedes (har prøvet andre opskrifter før) og selvom opskriften bliver fulgt til punkt og prikke ender jeg altid med spanskrør der er mørke udenpå men fuldstændig ubagte inden i 🙁

 9. Jeg er blevet lidt af en legende i min omgangskreds på grund af denne opskrift 😉
  De bliver nydt med stor tilfredshed med en skål softice.
  Tak for en god opskrift og blog!

 10. Hvor mange styks bliver der ca til ved denne opskrift? Synes det er svært at vurdere ud fra hvor mange personer der er til, da det jo er meget forskelligt hvor mange man spiser 🙂

 11. Kan det være fordi din palmin er for varm. Det samme skete for mig da jeg lavede norske klejner. De blev nærmest brændte inden de blev bagt igennem Men det hjalp at skrue ned for varmen. Så de var deri lidt længere.

 12. Hej jeg tænkte på om man kan lave dejen nogle timer før man skal bruge den, eller om de skal steges lige når dejen er færdig? 🙂

 13. Pingback: Churros (spanskrør) med chokoladesauce

 14. Hej. Jeg har lige prøvet at lave dejen, men den bliver meget flydende??
  Jeg har prøvet at lave den før uden at det skete.
  Det eneste jeg gjorde anderledes var at lade vandet køle lidt ned inden jeg rørte melet i..
  Kan det gøre en forskel???

 15. Pingback: Mmm… Churros! | Kokkens Fede Verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *