Lækre æble-kanel muffins

Photobucket

Æbler og kanel er et drømmematch, og lige præcis derfor er æble-kanel muffins så vidunderlige! Efter vores hyggelige lørdag med pluk selv æbler, har jeg haft en del æbler i køleskabet, og de skal jo bruges. Og indtil videre er det blevet til kandiserede æbler, og der er lækker hjemmelavet æblegrød på vej, men i dag står den på bløde æble-kanel muffins.

Photobucket

Her er opskriften:
1,5 tsk bagepulver
200 g sukker
120 blødt smør
1,5  tsk vaniljesukker
2 æg
1 dl mælk
175 g hvedemel
1 stort syrligt æble
1,5 tsk kanel

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sådan gør du:

 • Pisk sukker, vaniljesukker og smør sammen til det føles luftigt
 • Tilsæt æg og pisk godt. Rør derefter mel, bagepulver og mælk i dejen
 • Skær æblerne i meget tynde skiver og vend dem i kanel
 • Fyld muffinformene ca. 2/3 op og stik et par æbleskiver i muffinformene og top med lidt dej, inden kagerne bages ved 180 grader i 22-24 minutter

Mums! Nyd dem lune med et glas kold mælk 🙂

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

29 tanker om “Lækre æble-kanel muffins”

 1. Elsker kanel og æble kombinationen – bagte en tilsvarende kage i en rugbrødsform her den anden dag, som fik en god gang kaffeglasur og et væld af pastelfarvede skumfiduser på toppen – uhm, det er altså godt (:

  – Anne

  1. Det kan du sådan set godt, har selv gjort det, tiden skal selvfølgelig justeres en smule men det er helt klart muligt!

 2. Brugte 140 g sukker, knap 100g Becel & erstattede mælken med vand. Til gengæld fik æblerne 30 g sukker sammen med kanelen. Bagte dem 18 min ved 200 grader. Fik 10 flotte store muffins med hat 🙂

 3. Jeg har lavet disse muffins her til aften, dog tilsat en smule lakridspulver. Min kæreste elsker mig lidt mere efter at have smagt dem. Tak for en god opskrift!

 4. Hej Tóra – jeg ved godt du skriver at de bør nydes lune, men ville man evt kunne bage dem aftenen før de skulle spises (om eftermiddagen)? Eller bliver de så for kedelige?

 5. Jeg har lige bagt en dobbeltportion, som jeg skal have med til polterabend på lørdag. ? Vil du råde mig til bare at gemme dem i en pose i skabet eller putte dem i fryseren og tá dem op på lørdag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *