Brombær-lemonade med et twist af appelsin og mynte

Hjemmelavet brombær-lemonade og sol på altanen, så bliver det ikke meget mere sommerligt. Jeg har ventet på, at de fine brombær blev modne, og nu er brombærsæsonen endelig i gang, så i går cyklede jeg sammen med kæresten ud på Amager Fælleden, hvor vi kunne plukke en masse lækre brombær. Jeg er vild med den syrlige og søde smag, og så synes jeg, det er vildt hyggeligt at plukke brombær i det fri. 

Photobucket

Gårdagens fangst blev brugt til en skøn brombær-lemonade med et twist af appelsin og mynte.

Photobucket

Photobucket

Opskrift på brombær-lemonade:
2,5 dl sukker
3 dl vand
330 g brombær
Saft fra 4 appelsiner
2 kviste frisk mynte

Photobucket

Sådan gør du:

 • Lav en sirup ved at koge sukker og vand til sukkeret er opløst. Lad siruppen køle helt af
 • Blend appelsinsaft, mynte og brombær, så det bliver til en fin puré
 • Bland den kolde sirup med brombærpureen
 • Sæt lemonaden på køl

Photobucket

Bland den friske lemonade op med lidt vand og en masse is, inden du nyder den i den dejlige sommervarme. Pynt evt. med frisk mynte eller en kvart skive appelsin.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

Photobucket

16 tanker om “Brombær-lemonade med et twist af appelsin og mynte”

  1. Ha Ha, jeg kan se, at jeg har skrevet to gange. Det er fra min mobil den første, og så troede jeg ikke, at den havde registreret min kommentar alligevel, og jeg kan se, at den har bidt noget af den 🙂
   (Har nemlig lidt problemer for tiden med at tlf gør det, når jeg kommenterer på blogs) 🙁

   Men tak for svaret – og det ser stadig lækkert ud – også her tredje gang 😉

 1. Glæder mig til, at få fat i nogle brombær, så jeg kan få lavet denne opskrift.
  Tror lige det er noget for mine smagsløg 🙂

 2. hejsa

  Kommer du mynten i limonaden eller oven på som pynt?

  Er så heldig at have brombær i haven og bruger de fleste til syltetøj.

  Tak en en masse dejlig inspiration

  Katja

  1. Hej Katja
   Selv tak fordi du læser med 🙂 Jeg kommer mynten i blenderen sammen med brombær og appelsinsaft. Hvor er du heldig, at du har brombær i haven 🙂 Kh Tóra

  2. Hej igen

   1000 tak for svaret, skal snart ha lavet det 🙂 har omkring 3 kg brombær i fryseren nu 🙂
   og der er mange i haven som stadig er grønne, så jeg vil tro at jeg får et par kg mere 🙂

 3. Neeej hvor ser det lækkert ud… sad og ledte efter gode brombær steder på Amager, og faldt så over dit indlæg. Må se at komme afsted til Fælleden og så få prøvet din lækre opskrift af….

 4. havde helt glemt denne her opskrift og fik den aldrig prøvet sidste år, men har lige lavet den her til morgen og det smager fantastisk. 1000 tak for en dejlig opskrift. Senere i dag skal jeg prøve opskriften på dine pølsebrød, tænker at den også kan bruges til burgerboller?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *