Elsker du også rabarber?

Hylder rabarberne i dagens indlæg – de er jo vidunderlige!

Jeg er vild med rabarber, så selvfølgelig skulle der laves rabarberbed, da mine forældre fornylig købte en skøn kolonihave. Det blev til to fine højbede med de dejligste rabarber, som allerede ser ud til at være godt tilfreds med deres nye hjem. Synes I ikke?

Photobucket

 5 rabarber-tips!

 • Rabarber skal opbevares i køleskabet. Stænglerne kan også snittes og fryses – det er jo skønt med rabarber udenfor sæsonen.  
 • Rabarber er en grøntsag og ikke en frugt, og de har et lavt indhold af kulhydrat.
 • Rabarberne er bedst frem til omkring sankthans. Og de skal herefter have lov til at samle næring til næste forår, hvor du igen kan få glæde af den lækre grøntsag.
 • Rabarber skal trækkes! Tag et godt tag omkring stænglen og træk stille og roligt – sørg for at få det hele med – den nederste del af rabarberne indeholder nemlig en masse A- og C-vitaminer.
 • Rabarber indeholder en del oxalsyre, som kan skade tandemaljen, derfor kan det være en god idé at neutralisere syren lidt med f.eks. at komme lidt nonoxal i rabarberdesserterne.

Hvad kan du bedst lide at bruge rabarber til?

Opskrifter med rabarber!
Her er lidt inspiration til lækkerier med rabarber, og jeg lover, at der kommer flere opskrifter, når nu jeg har fået et så fint rabarberbed!

Opskrift: Lækre icepops – rabarberis

Photobucket

Opskrift: Rabarbergrød

Photobucket

Opskrift: Rabarber cupcakes med hvid chokolade-frosting

Photobucket

Opskrift: Rabarber crumble med marcipan og havregryn

Photobucket

14 tanker om “Elsker du også rabarber?”

 1. Det er sjovt for 2 år siden kunne jeg ikke fordrage rabarba, men nu er det en af mine ynglings frugter (grøntsager) koger man den så den bliver grødagtig, køler den af, putter makroner, flødeskum og hvid chokolade ovenpå. Har man min ynglings dessert 🙂

 2. Hvor er det super fint og sikke mange rabarber! Ja det er super lækkert med sådan et højbed, så man ikke skal ligge helt hele på knæ! Tak for rabarber inspirationen! Og ha en dejlig dag

 3. Jeg elsker rabarber, og er især fan af rabarberkompotten, som jo har uendelige anvendelsesmuligheder. Jeg har derfor lavet nogle glas med atamon i, så jeg har rabarberkompot til de kommende måneder. Mums 🙂 Derudover har jeg allerede lavet Lone Landmands rabarbertærte fire gange i år, for den smager helt forrygende og den tager 10 min. at bikse sammen. Men din rabarbergrød ser nu også lækker ud. 🙂

 4. Rabarber er det bedste og jeg føler det næsten som et kapløb at nå at få brugt dem nok :o)
  Sidste weekend bagte jeg rabarbersnitter + rabarber cheesecake (opskrift på bloggen), begge dele kan varmt anbefales!

 5. Hej Cute Carbs,

  Du skriver, at du tit laver rabarber trifli:) kunne man få den opskrift? Skal nemlig medbringe dessert til Sankt Hans og vil gerne lave noget med rabarber:)

  Tak!

  Kh Janni

  1. Hej Janni, ja jeg elsker rabarbertrifli – måske min yndlingsdessert:) Lover, der snart kommer en opskrift, men det bliver nok ikke inden sankthans:( Men jeg plejer at lave det som denne æbletrifli: http://cutecarbs.com/2011/09/aebletrifli/ Bare med rabarberkompot ( vaniljestang, sukker og rabarber) Håber, det var en lille hjælp:) Kh Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *