Syrlig og sød sommerdessert

Denne lækre sommerdessert indeholder seriøst mange kalorier, men den smager sommerligt, skønt og kan spises med god samvittighed, hvis vejret tillader en dejlig hyggelig og lang aftentur.

Photobucket

Jeg har fået opskriften af en veninde, som har fået den af en veninde, og sådan kunne jeg blive ved… Det er meget typisk, at opskrifter spreder sig som ringe i vandet mellem veninder på Færøerne – typisk fordi man mødes med sine veninder til strikkeklub-aften, hvor der bliver hygget med en masse hjemmelavede lækkerier. Og det er ikke usædvanligt, at der bliver dækket op med opskrifter som denne, hvor der indgår slik i en eller anden form – lidt specielt men meget lækkert!

Photobucket

Du skal bruge:

12 flødeboller
2,5 dl fløde
500 g  cremefraich (18 %)
250 g cremefraich (38 %)
Makroner
Friske jordbær
150 g Marabou mælkechokolade

Photobucket

Sådan gør du:

 • Dæk bunden af et firkantet fad med knuste makroner og tryk derefter flødebollerne flade med bunden op
 • Pisk fløden stiv
 • Rør den piskede fløde sammen med cremefraich (18 %) og cremefraich (38 %). Og hæld massen over flødebollerne
 • Top desserten med halverede jordbær og smeltet Marabou
 • Lad desserten stå i køleskabet op til to timer inden servering

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

48 tanker om “Syrlig og sød sommerdessert”

 1. Det ser godt ud, men hvad mener du med det der cremefraice? Skal der cremefraice i, to gange eller hvad? 😀

  1. “Flødebollefad” vil ikke være en dum titel på indlægget 🙂 Glad for, at du kan lide billederne. Kh Tóra

 2. Har netop lavet denne lækre dessert og brugt skyr i stedet for den 38% creme fraiche – det smager super lækkert og så sparer man også lidt på kalorierne 😉

  1. Hej Marie – rigitg god idé med skyr, det er jo altid dejligt, at man kan spare nogle kalorier:) Kh Tóra

 3. SÅ lækker dessert!! Har lige lavet den, men brugte skyr i stedet for den 38% creme fraiche – super godt alternativ for at spare lidt på kalorierne 😉

 4. Første tanke er måske, at den er lidt for meget- men næste tanke er, at jeg er sikker på, at jeg vil elske den!
  Da jeg var lille fik vi nogle gange flødebollelagkage og det var et hit. Bare lyse lagkagebunde lagt sammen om en creme bestående af knuste flødeboller(uden bund) og kvark. Og så pyntet med årstidens frugt eller bær og de overskydende flødebolle-bunde. Især med jordbær smager den fantastisk. tror jeg vil genopleve den snarest:)

  1. Hej MissMuffin – jeg kan godt forstå, at du tænkte “for meget”, den er måske også lidt for meget, men den er virkelig fantastisk 🙂 Lyder spændende med flødebolle-lagkagen 🙂 Kh Tóra

 5. Den kage smager rigtigt godt med en hjemmelavet knust marengsbund i stedet for makroner og også komme blandet frugt i massen, så virker den ikke så sød. mvh Randi

 6. Mums den ser lækker ud den skal prøves.
  Kan den godt stå 3 -5 timer inden den skal spises
  da jeg vil have den med på arbejde.
  Det er en rigtig god blok du har spændende
  og anderledes. Pia

 7. Hvor ser den bare lækker ud, den skal i hvert fald prøves 🙂
  Hvilken størrelse fad bruger du til den?

 8. Kan jeg lægge den sammen i aften, og så spise den i morgen eftermiddag på arbejdet?
  Altså ca 15 timer på køl??

 9. Hvor lyder den fantastisk… men…jeg har børn, der ikke er til flødeskum(??!) Hvordan mon den vil blive uden “det lag”?

  1. Jeg vil sige, at laget med flødeskum smager mere af cremefraich end fløde, hvis det hjælper 🙂 Tror, den bliver ret tør uden fløde-laget, desværre. Måske noget vaniljeis kan gøre det 🙂

 10. Den skal helt sikkert prøves. Tænker at rive chokoladen i stedet. Bliver den for syrlig til kaffen? Vil servere den til kaffe i eftermiddag. Egner den sig bedre som dessert?

 11. Hej har du prøvet med hindbær i stedet for jordbær? Vi har så mange fine hindbær lige nu og tænker jeg vil prøve denne.
  Vh Maren

 12. Flødebollekage er fantastisk. Kan anbefale også at bruge andet frugt. Vi har normalt både æbler, banan, mandariner og hvad andet der lige er ved hånden. Og så bruger jeg mørk chokolade, men det er klart en smagssag. Den er en hel fast del af (det færøske) fødselsdagsbord hos os, uanset årstiden – og fadet er altid tomt ?

 13. Har ledt efter den her opskrift i over et år. I min omgangskreds er denne kage kendt som techno kage ? nok fordi det er så mærkelige sammenblanding af ingredienser. Hos os er det også skyr og ikke creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *