Naanbrød

Naanbrød smager fantastisk – en af mine yndlingsretter er naanbrød med lækker krydret kylling, sprød salat og frisk Tzatziki. Det er ret nyt for mig at bage naanbrød, men det er faktisk supernemt, og så smager det så meget bedre hjemmelavet sammenlignet færdiglavet fra supermarkedet.

Opskriften har jeg fundet i et magasin for flere måneder siden, og så har jeg tilpasset den, så jeg nu hurtigt kan bage superlækre naanbrød.

Photobucket

Opskrift til 20 naanbrød:
Begynd med at klare 225 g smør til at stege naanbrødene i: Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle i køleskabet. Når smørret er stivnet, kan du hælde mælkeproteinet, der lægger sig i bunden af gryden, fra – det er nemlig det, der hurtigt brænder på.

Dejen:
38 g gær
3 dl lunkent vand
1,5 spsk sukker
3 tsk salt
2½ dl yoghurt naturel
950-1000 hvedemel
olivenolie
flagesalt – gerne med vild hvidløg

Naanbrød

Sådan gør du:

 • Opløs gæren i vandet
 • Tilsæt salt, sukker og yoghurt
 • Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen – pas på at dejen ikke bliver for tør
 • Ælt dejen igennem i 8-10 minutter – brug evt. en røremaskine. Dejen skal være smidig
 • Lad dejen hæve i 1½ time
 • Del dejen i 20 lige store stykker (ca. 75 g stykket). Og rul dejen så tyndt som muligt! Bag naanbrødene på en pande i det klarede smør – ca. 3 minutter på hver side.
 • Pensl de varme naanbrød med olivenolie og drys med flagesalt

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

8 tanker om “Naanbrød”

 1. Mmmm, ser godt ud…Jeg elsker også et godt naan…Hvad med et naan med ost, eller hvidløg? Et naan med ost, skal jo ikke være en tung klat..Har du en god ide?

  1. Tak, Rikke! Naanbrød med ost lyder lækkert – måske kan man drysse lidt friskrevet pecorino over, når naanbrødet stadig er helt varmt. Til hvidløgsversionen tænker jeg, at det ville være lækkert at rive to fed hvidløg i olivenolien, som naanbrødet skal pensles med:) Kh Tóra

 2. Pingback: Bacon Brød – ENDTAX

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *