Sunde romkugler

Sunde romkugler, ja tak! Romkugler i en sund og lækker udgave – snyde-romkugler kalder vi dem, da de ikke rigtig kan sammenlignes med de klassiske romkugler, der primært består af kagerester 🙂 Jeg fik min kæreste, der er bager og meget traditionel i sin kage-smag til at smage en snyde-romkugle, og hans reaktion var: “De er virkelig gode, de smager altså næsten ligesom de rigtige”. Jeg er enig – det er virkelig gode!

Sunde romkugler lavet med sorte bønner!

Jeg har tidligere prøvet at lave lækkerier med bønner, men det er nok ikke tilfældigt, der ikke er blevet delt bønne-opskrifter på bloggen før nu 🙂 Jeg bagte for noget tid siden en bønne-brownie, men det var slet ikke ligeså stor en succes som de her sunde romkugler med sorte bønner. Du bliver nødt til at prøve dem – og de er heldigvis supernemme at lave.

sunde romkugler
Opskriften er fra den altid inspirerende Emma Martiny – har kun lavet nogle små justeringer.

Sunde romkugler
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 30
Ingredients
 • 1 dåse sorte bønner – jeg bruger dem fra Urtekram
 • 150 g friske dadler uden sten
 • 3 spsk. kakaopulver
 • 3 spsk. kokosolie
 • 1,5 tsk. vaniljepulver
 • 1,5 tsk. romessens
 • 1 nip salt
 • PYNT: Kokosmel og finthakkede pistacienødder
Instructions
 1. Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte og skyl dem grundigt. Lad vandet dryppe fra.
 2. Kom de sorte bønner sammen med alle de andre ingredienser i en foodprocessor, og kør massen, indtil du har en cremet og glat masse. Det er virkelig vigtigt at blende i lang nok tid, det er ikke lækkert at få en halv bønne i munden, når man tror, man spiser romkugler 😉
 3. Smag evt. til med ekstra romessens.
 4. Sæt massen på køl i mindst 1,5 time, så den bliver fast nok til at forme.
 5. Tril små kugler og overtræk dem med fx kokosmel eller finthakkede pistacienødder.
 6. Opbevar kuglerne på køl.

sunde romkulger med bønner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *