Koldhævede græskarboller

Nemme koldhævede boller med græskarkerner

Nybagte boller, der stadig er lune, er det bedste at starte søndagen på. Duften, smagen, varmen – så hyggeligt! De her koldhævede boller med græskarkerner duftede vidunderligt, og var med til at give os en hyggelig og god start på forrige søndag. Dejen blev kørt på Bjørnen i 20 minutter lørdag aften, sat i køleskabet, taget ud af køleskabet og fik lov til at stå ved stuetemperatur i en times tid, bollerne blev formet og bagt, og vi kunne nyde nogle dejlige og lune boller med græskarkerner.
Koldhævede græskarboller

Opskrift på nemme koldhævede boller med græskarkerner

10 g gær
6 dl koldt vand
2 tsk. havsalt
400 g hvedemel
200 g grovmel (fx hvid hvede fra Finax)
50 g havregryn
50 g græskarkerner

+

Topping: Chiafrø og græskarkerne

Sådan gør du:
Rør gær ud i vandet.
Tilsæt hvedemel, grovmel, græskarkerner og salt. Kør dejen i en røremaskine i 15-20 minutter. Dejen er meget våd.
Kom dejen i en skål smurt med en smule neutral olie – dæk til med låg eller husholdningsfilm.
Stil dejen på køl i mindst 8 timer – gerne natten over. Tag dejen ud af køleskabet en time, inden bollerne skal bages.
Brug en ske og hænderne til at forme cirka 10 boller – undgå så vidt muligt at arbejde for meget med dejen, så den bevarer luftboblerne, når bollerne bliver bagt. Det nemmeste er at forme bollerne med fugtige hænder.
Drys bollerne med en blanding af chiafrø og græskarkerner.
Bag de koldhævede boller ved 250 grader varmluft i cirka 18-20 minutter.

Tip! Brug eventuelt en bagesten for at give bollerne en endnu bedre skorpe.

2 tanker om “Nemme koldhævede boller med græskarkerner”

 1. Dine boller lyder helt fantastiske. Jeg havde egentlig droppet at lave koldehævede boller igen, da mine efterhånden 1000 forsøg altid mislykkes for mig. De skal altid bage langt mere end opskriften siger fordi de aldrig bliver bagt igennem + de er mega tunge og hurtigt tørre… nogen gode råd til hvad jeg evt gentagende gange gør forkert???

  Jeg overvejer nu alligevel igen at kaste mig over din opskrift.
  Kan man røre dejen i hånden/med ske – har ingen rørmaskine? Og hvordan gør du med pizzastenen, er det bare direkte på med bollerne og så med højeste temperatur overladt som ved pizzabagning eller hvordan?

  Beklager mine mange spørgsmål ☺️ Men nu skal det altså bare gå godt.

  – Christina

  1. Hej Christina

   Hvor irriternede for dig, at de koldhævede boller ikke lykkes 🙁 I forhold til bagningen kan den variere rigtig meget fra ovn til ovn, og koldhævede boller er altid lidt mere tunge end de almindelig ikke koldhævede boller.

   Lige i den her opskrift, vil jeg anbefale røremaskine, men jeg har en anden opskrift på koldhævede boller, der ikke skal æltes, de smager skønt, de er virkelig ikke tørre, og jeg er sikker på, de vil lykkes for dig. http://cutecarbs.com/2016/04/nemme-koldhaevede-boller-2/

   Pizzastenen må meget gerne være varm – tag den ud af ovnen og læg evt et stykke bagepapir på stenen, inden du kommer bollerne på og i ovnen.

   Håber, de lykkes for dig.
   Vh Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *