Snickerskage

Peanutskage med TUC-kiks og saltkaramel + konkurrence!

//sponsoreret indlæg – men min mening er ikke købt//
Snickerskage

Jeg har haft TUC-fest i sofaen herhjemme, og det var ikke en dårlig fest! Den peakede helt klart ved sour cream & onion-varianten, den skal frem igen, når bageren og banditten sover, og jeg skal indhente to sæsoner af House of Cards. Har faktisk aldrig spist TUC-kiks i særlig store mængder, før jeg flyttede til DK, hvilken var en stor fejl, synes, de er en genial snack.

Selvom sour cream & onion-varianten af den velkendte TUC-kiks er god, så er den klassiske salt-kiks stadig min absolutte favorit, og det er selvfølgelig også den, jeg har valgt, da jeg blev udfordret af TUC til at kreere en kage med TUC-kiks som ingrediens. Det var en sjov udfordring, og kagen blev ret genial, hvis man altså kan lide kombinationen af det salte og søde i en kage med fløde på toppen.

Inden I får opskrift, så vil jeg lige tippe jer om at læse videre efter selve opskriften, I kan nemlig vinde en masse TUC-kiks og et abonnement til Tv2 Play – læs mere efter opskriften!

Snickerskage

Opskrift på peanutskage med TUC-kiks og saltkaramel

Snickerskage-bunde
150 g av TUC saltkiks
180 g av saltede peanuts
4 æggehvider
175 g sukker
1,5 tsk. bagepulver

Sådan laver du snickerskage-bundene:

 • Blend peanuts og kiks ret fint.
 • Pisk æggehvider og sukker til en stiv og glat masse.
 • Vend peanut/kikse-massen i æggehvide-massen.
 • Tegn to cirkler Ø 21 cm på to stykker bagepapir og fordel dejen jævnt ud i de to tegnede cirkler.
 • Bag ved 160 grader varmluft i ca. 22 min.
 • Lad snickerskage-bundene blive helt kolde, mens du laver saltkaramel-ganachen.

Saltkaramel-ganache:

1,8 dl piskefløde
100 g sukker
¼  tsk. salt
170 g mælkechokolade

Sådan laver du saltkaramel-ganache:

 • Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side (den må ikke koge).
 • Smelt samtidig sukker til gylden karamel i en anden gryde. Tag karamellen af varmen, når farven er gylden.
 • Tilsæt den varme fløde i små mængder af gangen under omrøring. Når fløden og sukkermassen er blandet sammen, rører du salt i ganachen. (Hvis der er små sukkerklumper i massen, så sigter du bare den færdige saltkaramel-ganache.)
 • Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme flødekaramel over chokoladen, og lad det stå i nogle sekunder, inden du rører rundt i skålen med et piskeris eller en dejskraber, indtil ganachen samler sig og ser blank ud.
 • Sæt saltkaramel-ganachen i køleskabet i mindst en time.

Sådan laver du snickerkagen

 • Fordel saltkaramel-ganachen over den ene snickers-bund, og put den anden snickers-bund over.
 • Når du har lagt snickers-bundene sammen, så sæt igen kagen på køl i mindst en time.
 • Top snickerskagen med 3 dl letpisket flødeskum. Pynt med grofthakkede salte peanuts, smeltet chokolade og evt. lidt guldstøv.
 • Opbevar snickerskagen i køleskabet.

 Vind masser af TUC-kiks og abonnement til Tv2 Play

For at deltage i konkurrencen skal du i kommentarfeltet fortælle, hvad du/I skal se i fjerneren/på computeren i den forlængede weekend? Hvilken TUC-kiks (original, bacon, sour cream & onion, paprika eller den nye sweet chili ) vil du helst spise som snack, mens du flyder i sofaen til en dejlig serie eller film? Hvilken film og hvilken kiks – lad mig høre 🙂 Vinderen bliver offentliggjort på bloggen 13.05.2016.

TUC-kiks

 

 

 

74 tanker om “Peanutskage med TUC-kiks og saltkaramel + konkurrence!”

 1. Jeg skal se en masse Suits mens jeg skriver bachelor projekt! Så lidt snacks ville falde det rette sted til Nogle kommende meeeeeget pressede uger..

 2. Jeg er for nylig blevet opmærksom på serien Outlander, og jeg er hooked! Så jeg skal savle over frodige skotske landskaber og drømme mig 300 år tilbage i tiden sammen med den fine Claire 🙂
  Paprikakiksen er virkelig god, men sweet chili må jeg finde og smage, det lyder godt!

 3. Vi blev færdig med serien Blacklist igår (øøøøv), og har set Olsen Banden her til aften. Min favorit er den originale tuc kiks 😉 God miniferie.

 4. Jeg satser stærkt på at få skudt gang i outlander denne her weekend – den skulle være SÅ god 😃
  Ift tuc,så er jeg sgu nok lidt konservativ. Salt er og bliver min favorit.

 5. I øjeblikket er det Call the midwives sammen med TUC orginal 👍 og en god ost. (Synes det er de bedste kiks til ost) 😊

 6. Skal så meget se Games of Trones og NCIS mens jeg vold æder Orginal salt TUC og et glas Pepsi Max og et glas Café Latte

 7. Jeg er alene hjemme og det jeg for tiden tyer til som min alene-tøse-serie er sex and the City! Bliver aldrig træt af den serie ❤️ Og af TUC kiks så er den originale altså bare god!

 8. Den helt originale er bedst efter min mening. Men her i weekenden skal de nydes på terrassen i det smukke vejr og ikke foran fjernsynet! 😉

 9. Jeg er blevet helt bidt af serien LOVE, og til den kunne det være lækkert at hapse af den nye TUC variant med sweet chili. 🙂

 10. Nøj, der har ikke været tid til at se noget som helst med en 8 dage gammel baby. Er da bagud på alle fronter, så vil helt klart forsøge at se resten af Buffy, som jeg påbegyndte i min graviditet. Derudover er jeg en sucker for sødt og salt, så det dejlige Nutella svigerfar lige har givet os skal klart bruges på en pakke almindelige TUC-kiks 😍

 11. Originale TUC med Philadelphia Cream Cheese <3 <3 <3 og Pillars of the Earth..
  Gotta love.

 12. Game of thrones marathon, da jeg i morgen skal vente fra 8-16 på at der kommer en yousee mand, og favorit smagen er helt klart den originale salt! Men deres sour creme and onion er også farlig god!

 13. Der er intet der slår de helt originale salte tuc-kiks, så de skulle bestemt nydes mens jeg tror jeg, efter mange anbefalinger, vil se Game of Thrones, selvom jeg godt nok ikke lige tror det er min stil..

 14. Vi er i gang med Blacklist – mega god serie.
  Jeg er mest til den originale – men har endnu smagt den med bacon

 15. Jeg skal se Downton Abbey her i den lille mini ferie, min ynglings TUC-kiks er paprika 🙂

 16. Jeg har godt nok kun smagt de originale TUC-kiks, men efter min mening kan intet slå dem – så jeg vil spise de originale, mens jeg ser de sidste sæsoner af Friends 🙂

 17. Jeg skal have set 2. sæson af True Detective. Den første var skide god, så bliver spændende, om den anden kan leve op til. Og så lyder TUC-kiks med sweet chili ret så lækkert. Skal helt klart prøves 🙂

 18. Sweet chili lyder vildt lækkert, så dem ville jeg spise samtidig med at se Billions på HBO 🙂

 19. Salt er nu stadig favoritten herhjemme, og dem vil jeg da gerne have som snack mens vi ser Homeland 😊

 20. Jeg er kæmpe fan af kiksene med Sour Creme og onion. Indtil videre har jeg set håndbold, Olsen Banden og i aften skal jeg se Alle mod 1.

 21. bacon lyder til at være lækker, jeg skal se The Vampire Diaries på viaplay den er så spændende. 🙂

 22. Jeg vil spise de origanila TUC kiks – dem ELSKER jeg! Og måske med nutella, pålægschokolade og/eller smør 😉 elsker kombinationen af sødt/salt, så jeg kan næsten ikke vente med at bage denne kage! Jeg vil se en god komedie, som man bare kan slappe af til, Single i New York er mega sjov, så måske bliver det den 🙂

 23. Ingen tvivl – den originale TUC. De andre varianter kan godt gå men den klassiske er bedst.

 24. Der er desværre ikke meget tid til filmhygge i det lille hjem her, da datteren er med bedsteforældrene i sommer, og specialet derfor får fuld skrald! MEN skulle jeg vælge ville jeg se en hyggelig tegnefilm som Inside out – den er så sød, synes jeg! Dertil hører sig naturligvis den gode originale tuc-kiks med salt 🙂

 25. Jeg har set frem til at få set en masse serieafsnit, bl.a. Livvagterne på dr.dk/tv og selvfølgelig Natportieren som sendes på DR på søndag. TUC-kiksene som jeg allerhelst ville nyde til, er de nye med sour cream and onien 🙂

 26. Det bliver til søndags film for mig, da jeg har tømmermænd der. Jeg skal se Jane the virgin på neflix, krøniken på dr1 og sjit happens på tv2 play 🙂 Så er jeg glad
  Kiksene skal være TUC paprika, det er min favorit blandt tuc’s mange gode smagsvarianter 🙂

 27. TUC med bacon lyder da lækkert.
  Jeg skal se en masse Marvel film. Der er efterhånden lidt for mange, jeg ikke har fået set.

 28. Jeg har planlagt den ultimative hygge for mig selv søndag, hvor der vises Magic Mike. Jeg ville elske at ligge og dase den på sofaen med ansigtsmaske på, iste i mit glas og TUC med salt 🙂 Mmh!

 29. Jeg skal se GoT og den sidste nye Hunger Games – og for mig er det både de originale og sour cream varianterne der duer! 🙂

 30. Her hjemme er TUC kiks altid en stor succes. Særligt i forbindelse med lækkert ostebord.
  Jeg vil elske at smage de nye sweet chili TUC kiks 🙂 De skal spises til Homeland, som min kæreste og jeg netop er gået i gang med.

 31. Helt klart de originale med salt – måske akkompagneret af nutella? 😋 Jeg er vild med GIRLS samt House Of Cards 🙏🏻

 32. Tuc med sour cream & onion. Øj de er gode. Og så er jeg for nyligt blevet ret hooked på “de unge mødre”, det er altid så underholdende. Så det er nok der vi ender engang i aften 😀

 33. Prison break må det være. Det er lang tid siden, jeg har set den… men et godt gys ville heller ikke være dårligt 😀

  Den original tuc er klart min favorit… med hvidløgs friskost. Men prøv så lige at brug dem som bund på hjemmelavede flødeboller. IIiiihhh guder det smager godt 😀

 34. Med et TV2 play abonnement vil jeg gerne have indhentet en seriøs omgang “Årgang 0”. Jeg så den altid sammen med min mor, men efter jeg flyttede hjemmefra for 5 år siden, har jeg ikke formået at følge med. Årgang 0 kombineres i min optik bedst med nogle paprika tuc 🙂

 35. Drt er helt klart de originale, som vinder her hjemme hos os. 😄👍 De er super gode som snacks om eftermiddagen til at stille den lille sult eller når ungerne er syge. Så er der altid plads til en tuc original. 😄👍👌 Lige pt er vi ved at se Criminal Mindst, Uha det er en spændende serie. 😄👍👏

 36. Jeg skal se Jane the Virgin, og det måtte gerne være med TUC med baconsmag – prøver at skære ned på kødet, måske de kunne tage lidt af den craving 😀

 37. Jeg ville nuppe de almindelige salte tuctuc med i sofaen og tune ind på The Fosters 😄🙃✔️

 38. Sikke en lækker præmie!
  Jeg vil se en masse madprogrammer og forhåbentlig få ny inspiration til madlavning. Kiksene med paprika er min favorit. 🙂

 39. Jeg skal se natportieren. Har nogle afsnit jeg skal have samlet op på. Elsker at have en god søndagsserie tv. Imens vil jeg spise TUC med baconsmag

 40. Jeg ser Giro 🙂 hehe… Og jeg ELSKER TUc kiks 🙂 selvfølgelig de originale, men også dem med sourcream and onion.

 41. Vi ser Alle mod 1 og dyster med på app’s. Det er vældig sjovt når hele familien kan være med. Ellers bliver det til mindre tv, for det gode vejr skal stornydes. Jeg kan bedst lide den salte, børnene elsker alle varianterne af Tuc.

 42. Jeg er i gang med serien Homeland og jeg tænker at det nye sweet chili passer rigtig godt til den

 43. Må indrømme at de klassiske med salt kan jeg bedst li’ og så sammen med serien Homeland.

 44. Jeg elsker dem med bacon og dem med sourcream and onien – uhm. Og her i weekenden fik vi set Far til fire på Japansk og rundt på gulvet. To forskellige ting vores to drengen på 6 og 9 elsker at se 🙂

 45. Jeg kan best lide de originale 🙂 og jeg tænker jeg nok skal give GoT en ny chance…

 46. Mums skal prøve at lave din kage til min mødregruppe på torsdag 🙂

  Jeg er vild med paprika Tuc kiks og er i øjeblikket helt opslugt af Reign 😊

 47. Der er flere at vælge imellem. Pt er favoritten GOT og Fear TWD (indtil the real deal starter igen). Stor fan af TUC!

 48. Hejsa, jeg er ny på siden her 🙂 Faldt lige over denne spændende opskrift, som jeg overvejer til næste fødselsdag. Skal selvfølgelig lige prøves af først 😉 Glæder mig allerede! Min favorit Tuc kiks er den originale, men dermed ikke sagt, at de andre ikke også smager godt! Her nydes de til Game of thrones.

 49. Hvis jeg er den heldige vinder, vil jeg sætte mig i sofaen og gense serien “Nynne” på TV2 play, selvfølgelig med de originale TUC-kiks som er favoritten:-)

 50. Jeg elsker sour cream and onion versionen! Og den originale! Og jeg skal klart bruge weekenden på at se den nyeste sæson af Orphan Black. Det er altså en god serie 🙂

 51. Jeg er ret vild med de originale TUC kiks, men jeg elsker Sour Cream & Onion Chips og har faktisk ikke smagt TUCs version af denne smag – så det tror jeg da, jeg skal prøve 🙂 Og så skal vi have set sæson to af The Affair herhjemme 🙂

  Christine

 52. Jeg ville nok snacke lidt i den originale tuc, mens jeg genså den 3 sæson af Orange is the New Black, så jeg kan catche up inden 4. sæson udkommer om lidt 🙂 Men virkeligheden er nok lidt en anden, for det eneste jeg skal se på min computer i weekenden er min bacheloropgave!

 53. Håber jeg når at være med. Så skal jeg nemlig snacke bacon tuc og se. Heston Blumentall in serche of perfection

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *