Brownie med drømmekage-topping + (blog-fødselsdag)

Hurra og tak til jer – I har motiveret mig til at blogge i hele fire år! Den 4. september blev Cute Carbs 4 år, fejringen er en uge forsinket, men bedre sent end aldrig. Den sidste uge har den lille familie kæmpet lidt med jetlag efter to ugers dejlig ferie i Canada, men der har heldigvis været tid til en lille sød sag, så den kære blog kan blive fejret.

Det sidste år har jeg ikke blogget lige så meget, som jeg plejer, jeg har jo passet min anden baby, som kræver en del mere opmærksomhed end min blogbaby, men nu er Ísak allerede 14 måneder, og mon ikke han i løbet af det kommende år begynder at deltage lidt mere i bage- og madlavningsprojekterne i det lille køkken. Det glæder jeg mig til! Han er allerede blevet en del af bloggen og har fået sit eget område med børnevenlige snacks.

Vi fejrede blog-fødselsdagen med denne fusion mellem en brownie og en drømmekage – en kage lige efter min smag.

 photo brownie-droemmekage-topping-opskrift_zpsu9marbkc.jpg

Opskrift på brownie med drømmekage-topping

150 g smør
75 g chokolade
150 g sukker
2 æg
2 spsk. Kakao
150 g mel

Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade. Lad det køle.
Rør sukker i chokolademassen.
Pisk et æg i massen af gangen.
Vend til sidst de tørre ingredienser i dejen.
Beklæd en bageform med bagepapir – jeg har brugt en firkantet form (21×21). Bag brownien ved 175 grader i ca. 22 minutter. Lav drømmekage-topping, men s brownien bager.

Drømmekage-topping

120 g smør
215 g brun farin
½ dl mælk
50 g kokos
50 g havregryn

Sådan gør du:

Bring smør, kokosmel, havregryn, brun farin og mælk til kogepunktet under omrøring – og lad massen koge i ca. to
minutter.
Tag brownien ud af oven efter ca. 22 minutter og fordel drømmekage-topping over kagen.  Bag kagen i yderligere 5 minutter ved 225 grader.

Tip! Opbevar og nyd brownien, når den er køleskabskold.

Hvis du er vild med brownie, så prøv også min Oreo-brownie! Men hvis du har fået mere lyst til drømmekage, så er her den bedste drømmekage-opskrift!

//indlæget indeholder affiliate links//

5 tanker om “Brownie med drømmekage-topping + (blog-fødselsdag)”

  1. Tillykke med blogfødselsdagen 🙂 Min egen fylder også 4 år lige om lidt, her sidst i september. Plejer at fejre det med en giveaway, og det gør jeg også i år. Det lyder ellers som en spændende kombination mellem drømmekagetoppen og chokoladekagen. Vil jeg overveje at prøve engang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *