Børneboller med dadler og rosiner

 photo boerneboller_isak_zpsyeqoombu.jpg

Min lille Ísak, er lige er blevet et år, og med en mor der er kageblogger, og en far der er bager, så forudser jeg allerede nu mange hyggelige timer i køkkenet. Jeg glæder mig. Han er meget optaget af køkkenmaskiner, er glad for brød og elsker at kigge med, når jeg laver mad, så det bliver helt sikkert sjovt, når han er lidt større, og kan begynde at deltage aktivt i madlavningen.

Selvom der primært er søde sager på bloggen, så har jeg planer om at begynde at lave lidt flere mindre søde indlæg med børnevenlige boller og snacks. Følg med under menupunktet “Mini”. I dag er det disse bløde og lækre børneboller, der har fundet vej til bloggen.

Opskrift på børneboller

3,5 dl vand
20 g gær
1 æg
450 g hvedemel
100 g grahamsmel
1,5 tsk. honning
½ tsk. salt
70 g usaltet smør
1 moset banan
50 g hakkede dadler
50 g rosiner
1 stor fint revet gulerod

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet. Bland ægget i. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, salt og honning. Ælt dejen godt sammen. Tilsæt det bløde smør og ælt det godt ind i dejen. Vend til sidst banan, dadler, rosiner og gulerod i dejen. Lad dejen hæve ca. en time.

Del dejen i 14 stykker og form boller. Sæt bollerne tæt på en bageplade – de skal røre hinanden. Lad børnebollerne nu hæve igen i halvanden time.

Bag bollerne ved 200 grader i 20-25 minutter. Lad de nybagte boller køle af på en bagerist. Når de er kolde kan du hive dem fra hinanden.

 photo boerneboller_opskrift_zpswmepc5hs.jpg

10 tanker om “Børneboller med dadler og rosiner”

 1. Dejligt med opskrifter til de små 🙂 har selv en lille baby dreng der lige er fyldt et år , så jeg vil med glæde prøve dine lækre opskrifter til ham 🙂 er allerede godt igang med at have prøvet alle dine kager 😉 mange knus Belinda

 2. Men man skal vel lige huske at honning
  frarådes til børn under 1 år – også selvom det er varmet op og bruges i hjemmebag 🙂

 3. De er bare go’e! Jeg har bagt dem ti minn datters 6 års fødselsdag…. og de gik rent hjem! TAK

  kokkensfedeverden.wordpress.com

 4. Er det meningen dejen skal være meget våd? Jeg måtte putte en del meget ekstra mel i ellers var dejen ikke til at forme til boller med hænderne – jeg gik ud fra det skulle være en fast dej, men måske jeg tager fejl …. bollerne blev gode alligevel 🙂

  1. Ja, det er ret vådt, men du skulle gerne kunne forme boller. Mel er jo meget forskelligt, så mængden af mel kan variere, så det var fint, du kom lidt ekstra mel i 🙂

 5. Pingback: Lækre links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *