#SlutSult – bliv indsamler!

 photo noedhjaelp_1_zpsff7f7a54.jpg

Billeder af børn, der sulter, er noget af det værste, og det faktum, at der er 842.000 millioner mennesker, der lever med sult er endnu værre (FAO 2013)! Det er forfærdeligt! Faktisk kan jeg ikke rigtig forholde mig til det, tænker bare, at verden nogle gang er et uretfærdigt sted, og hvis bare jeg/vi kunne gøre noget?! Det kan vi – heldigvis! Jeg var nemlig ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med til at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling 2014, hvor fokus er på at stoppe sult.

Det betyder, at mine skriblerier om kager og andre søde sager, der står i skarp kontrast til den tilværelse, som over 800.000 millioner i verden lever under hver dag, må vente! Men du kan stadig få en god fornemmelse i maven af at læse med – du kan nemlig være med til at gøre en forskel i kampen mod sult, men hvad kan du gøre, det er spørgsmålet?

Du kan melde dig som indsamler til Folkekirkens Nødhjælps store indsamling d. 9. marts – læs mere her!
Du kan åbne og have penge klar, når det banker på døren d. 9. marts
Du kan sprede budskabet om indsamlingen ved bl.a. at bruge #SlutSult på Instagram
Du kan læse mere om indsamlingen på Folkekirkens Nødhjælp, og se hvad du kan gøre

I indsamlingen i år er der fokus på ETIOPIEN, der for 30 år siden blev ramt af en verdens største sultkatastrofer. En katastrofe, hvis forfærdende billeder mange husker. I 30-året for katastrofen går det bedre i Etiopien, især i byerne. Men på landet har sulten bidt sig fast, og hvert år er omkring 7,5 mio. mennesker afhængige af fødevarehjælp i den tørre tid. I Etiopien arbejder Folkekirkens Nødhjælp på at ruste bønderne til at kunne producere tilstrækkelig mad til sig selv og deres familier og tackle klimaforandringerne, som har ramt Etiopien hårdt.

Billedet: Heldigvis findes der gode historier. En af dem er om Workie, hendes mand og deres tre børn, der er begyndt at dyrke bl.a. gulerødder i håbet om, at de kan sælges for en god pris og dermed sikre familien i de svære måneder inden næste høst. Læs hele deres historie her! 

 photo noedhjaelp_zps657308dc.jpgFoto: Søren Vestergaard

Heldigvis er der flere og flere af disse gode historier, men der kan komme endnu flere, hvis alle os, der har overskuddet, viljen og lysten til at hjælpe i kampen mod sult, gør det – du kan starte i dag ved at melde dig som indsamler d. 9. marts.

Jeg samlede ind til Kræftens Bekæmpelse sidste år – og følelsen af at kunne gøre en forskel var virkelig rar, og mødet med de mange mennesker, der gerne ville give for at gøre en forskel, var overvældende. Så jeg kan ikke sige andet end: Tilmeld dig nu – det bliver en god oplevelse. Jeg er i gang….

//Sponsoreret indlæg//

[wpsocialite]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *