Lækker lemoncurd

 photo lemoncurd_quooker_1_zps28da3754.jpg
Jeg elsker lemoncurd, og ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke har lavet hjemmelavet lemoncurd før, men i lørdags lavede jeg en meget vellykket lemoncurd – frisk, syrlig, tilpas sød og dejlig cremet. Jeg tror, jeg er afhængig!

Ideen med lemoncurd kom, da jeg skulle lave endnu et indlæg om min nye bedste ven i køkkenet Hr. Quooker, som jeg også har omtalt her! Den har nemlig gjort det så ekstremt nemt at skolde glas til syltetøj, marmelade og f.eks. lemoncurd. Og det er jo supervigtigt, at man husker at opbevare en hjemmelavet lemoncurd i et skoldet glas for at sikre en længere holdbarhed!

Opskrift på hjemmelavet lemoncurd:
155 g sukker
Saft og skal fra 3 økologiske citroner
2 pasteuriserede æg
65 g koldt smør

 photo skoldning_quooker_zps6c7af87c.jpg 

Sådan gør du
✪Varm sukker, citronsaft og æg op i en gryde ved middelvarme, indtil det får en cremet konsistens. Det er vigtigt, at massen ikke koger
✪Tag massen af varmen, når den har fået en cremet konsistens
✪Rør det kolde smør og fint hakket citronskal i den cremede masse
✪Fyld den varme lemoncurd på skoldede glas og opbevar den i køleskabet
✪Lemoncurd kan holde op til en måned i køleskabet, hvis du har skoldet glasset og låget.

Tip! Lemoncurd er superlækkert til at smøre på boller i stedet for smør – og især scones og lemoncurd er et perfekt match! Du kan også bruge din lemoncurd i bagværk eller desserter – f.eks. til macarons.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

// Sponsoreret indlæg //  
 photo lemoncurd_quooker_zpsb88411c1.jpg

18 tanker om “Lækker lemoncurd”

  1. Hvor ser det lækkert ud 🙂 Jeg tænker dog om ikke man skal bruge pasteuriserede æg, når nu massen ikke skal koge?

    1. Tak 🙂 Jo, det er en god idé! Har glemt at skrive det i opskriften, så det retter jeg lige, tak 😉

  2. Super, med en nem og enkelt opskrift på lemon curd… De fleste engelske jeg har set, er lidt mere omstændige, men din er med garanti lige så velsmagende.

    Btw flot blog 🙂

    Kh/
    Charlotte

  3. det er så lækkert ud! jeg tænker at lave lemon curd og hindbær curd nu her til foråret. Og sikke en fin blog du har, jeg er fast læser af den og synes den er så inspirerende 🙂

    1. Det kan man helt sikkert – har dog aldrig prøvet:) Måske ville det være en god idé at kombinere appelsinen med noget lidt syrligt f.eks. lidt lime.

  4. Det her ser vildt godt ud, elsker virkelig Lemon Curd:)
    Lavede for første gang hjemmelavet Lemon Curd for første gang i dag, og det blev vildt godt, gå ind og se det på min madblog <3

  5. Hej Jeg har prøvet din opskrift på Lemon Curd og det blev ikke helt som det skulle, men fandt på nettet at man kunne varme det op igen til 85 grader og det har hjulpet. Tror det er en god ide at du skriver at massen skal varmes op til 85 grader før den tages af varmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *