Oreo cheesecake

Min yndlingskiks blev 100 år i går, og det har Cute Carbs selvfølgelig fejret – med en Oreo cheesecake! Cheesecake er min yndlingskage, nå ja, det har jeg vist fået skrevet et par gange, men jeg er cheesecake fanatic, og det her er helt sikkert ikke den sidste cheesecake, der lander på bloggen.

Tillykke til Oreo! Og velkommen til min første Oreo cheesecake nogensinde – som faktisk blev meget god, hvis jeg selv skal sige det…

Oreo cheesecakeBund:
200 g Oreo
60 g smeltet smør

Sådan gør du:

 • Knus kiksene i en blender og bland dem med det smeltede smør
 • Pres massen til en bund i en springform (maks 22 cm)
 • Lad den stå på køl i en halv time, inden du kommer cheese-massen på

 

cheesecake

Creme:
300 g flødeost
150 g creme fraiche (18%)
1,5 dl fløde
Saft fra en halv økologisk citron
80 g sukker
½ vaniljestang
4 husblas

Sådan gør du:

 • Pisk flødeost og sukker jævnt
 • Rør vaniljekorn og citron i massen
 • Vend creme fraichen i cheese-massen
 • Pisk fløden stiv og vend den i
 • Udblød husblas, smelt det over vandbad og kom det i blandingen – brug evt. lidt citronsaft til at afkøle med
 • Kom halvdelen af cremen på bunden
 • Halver fem Oreos og fjern cremen i midten. Læg kiksene på cheesecaken og kom resten af cremen over
 • Lad Oreo cheesecaken stå i køleskabet natten over
 • Pynt med flødeskum og mini Oreos

Photobucket
Oreo fun fact: Hvis man stablede alle de Oreo-kiks, der nogensinde er produceret, ville de kunne nå til månen og retur fem gang!

Andre cheesecake-opskrifter:
Kirsebærdessert med cheescake-feel
Cheesecake med et strejf af brombær
Dobbel chocolate cheesecake

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.
Oreo cheesecake

53 tanker om “Oreo cheesecake”

 1. Den ser virkelig lækker ud – som så mange andre desserter, du har på din blog 🙂

  Skal man op i en 38% creme fraiche?

  1. Hej Jimmi
   Tak for din søde kommentar 🙂
   Det er faktisk 18% creme fraiche, det skriver jeg lige ind i opskriften..Tak:)
   Kh
   Tóra

 2. Du gør det virkelig svært for mig at passe mine jeans! Dine opskrifter og billeder er så lækre at man bliver lækkersulten som aldrig før 🙂

 3. Hihi Jimmmi – det er nemlig helt rigtigt og ikke dårligt:)
  @Natasja S. – tak for den søde kommentar.. Beklager i forhold til jeans, men jeg kender godt problemet, hihi.. Kh Tóra

  1. Vi har lavet denne kage over 5 gange og den er blevet et hit hver gang! Det er min mormors absolut yndlings kage og da hun er en stor fan af lakrids fik hun idéen at komme ca. 1-2 spsk lakridspulver i bunden. Det smager bare mums!:)
   Kagen er til ca. 8 personer da man kun kan få klemt 2 stykker ned og nogle gange kun et.
   Super god!:)

 4. Hej Tora 🙂

  En veninde og jeg prøvede den i dag med mislykkedes dog pga. husblassen. Der kom mange klumper en typisk husblas fejl…… Kan du evt. lave en detaljeret beskrivelse ved brugen af husblas til desserter generelt 🙂 Knus MJ

  1. Hej 🙂
   Jeg lavede den for to dage siden og havde samme problem med husblassen – klumper! 🙁 Dog er der en rigtig god smag i kagen!
   Vh KMK

 5. Hej MJ
  Det var ærgerligt – håber, I kunne spise den alligevel 😉 … Tak for ideen med husblas, jeg vil gerne lave et indlæg med tips til brug af husblas:) Kh Tóra

 6. Pingback: A little piece of heaven « prikprikprik

 7. Hej,
  For det første; Er du ikke Tóra, fra Vi Unge? Er en stooor fan af Vi Unge!
  For det andet; De der kager, ser viiiiiiiiiiiildt lækre ud! Bliver helt lækker sulten! 😀

  1. Hej Anne-Katrine, jo jeg er webredaktør på viunge.dk – dejligt at høre, du er vild med Vi Unge 🙂 Og tak! Kh Tóra

 8. Pingback: Lækker, lækker Cheesecake! |

 9. Pingback: De forsvundne uger (16+17+18) « ROCKPAPERDRESSES

 10. Hej Tora.

  De oreo du putter ind i kagen deler du dem i 2 eller skærer du dem over når du har tager cremen ud af dem?

  Knus Blogslover <3

 11. Kan den nå at sætte sig, hvis man laver den på dagen hvor den skal serveres?? eller er det en dagen-før-kage? 🙂

 12. Hej, Hvor ser den cheesecake dog bare godt ud! MEN har du et forslag til hvad man kan erstatte husblas med?

 13. Hej Cute carbs blogger 🙂 Jeg elsker virkelig dine kager! Skulle spørge om du ikke kunne prøve en cheesecake uden husblads? 🙂 Kun hvis du vil selvfølgelig, men det vil være så dejligt hvis du kunne lave en uden 🙂

 14. Jeg har lavet denne cheesecake 2 gange, begge med samme problem, husblas. Hver gang jeg laver den kommer der husblas klumper i, og jeg bliver nød til at pille dem ud. Jeg har lavet cheesecake mange gange nu, mange af opskrifterne fra din blog, alle var vellykkede, men på en eller anden måde er det denne her der går galt for mig.
  Hvad har jeg gjort galt?

 15. Denne kage er et hit! Jeg har lavet den et par gange nu, og alle er vilde med den!

  Desværre har jeg begge gange oplevet en lille smule husblas-klumper, og prøvede derfor denne gang følgende: smelte husblas over vandbad. Lade det køle i 30 sek. og tilsætte det en skefuld af ostemassen og røre hurtigt rundt. Derefter tilsatte jeg husblas/cremen til hele ostemassen og rørte rundt. Det har desværre resulteret i endnu flere husblasklumper end de andre par gange, jeg har lavet den. Hvad gør jeg galt og hvordan undgår jeg klumperne? Jeg går ud fra, at man ikke kan røre kraftigt til, da man vil ødelægge den luftige konsistens grundet flødeskummen. Kan man evt. vente med at tilsætte flødeskummen til efter husblassen?

  Mange venlige hilsner,

  Signe

  1. Dejligt, at høre den er et hit. I forhold til husblassen, er den vigtigste huskeregel, at den er kølet helt ned, så den ikke har en væsentlig højere temperatur end den anden masse.

 16. Hejsa.
  Jeg skriver ang husblaspulver.
  Jeg aner ikke hvor meget gelatinepulver jeg skal bruge til 4 husblas.
  Håber du kan hjælper mig.

 17. Pingback: Fødselsdag, bræk og hangover | Thoughtsbytine

 18. Pingback: Så blev det fredag | fru millas cupcakes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *