Cheesecake med mango og hvid chokolade

 photo mangocheesecake_opskrift_oreo_zps9b8997e6.jpg

I ved helt sikkert godt, at min yndlingskage er cheesecake, og jeg har da også lavet et par stykker til bloggen gennem de sidste to år. Men! Nu tror jeg, den bedste cheesecake, jeg nogensinde har lavet lige er landet på bloggen – jeg er vild med den! En lækker kombination af en sprød Oreo-bund, et lag hvid chokolade + vanilje flødeostecreme og et lag frisk mango yoghurtcreme toppet med den fineste mango/limegelé. Mums!

Jeg havde denne skønne cheesecake med på arbejde i dag, og jeg er så heldig at arbejde sammen med en masse kageglade kvinder, der går op i god smag – og de var vilde med den, så hvis du kan lide mango og cheesecake, så bliver du nødt til at prøve denne mega lækre cheesecake, jeg lover, du vil elske den, det er i hvert fald min nye yndlings cheesecake.

 photo mangocheesecake_zps8b8594c0.jpg

Kender du Savannah?
Savannah er en serie af afrikanske kvalitetsprodukter, som du kan købe i Coops butikker, du kan bl.a. finde smagfulde vaniljestænger fra Uganda, marmelader fra Swaziland og kakao fra Tanzania. Jeg synes, det er super spændende og en rigtig god idé at handle med Afrika, da vi i fremtiden jo bliver flere og flere mennesker i verden, der skal have mad, og i den sammenhæng kan vi ikke undvære Afrika, og derfor har vi også et ansvar for at hjælpe Afrika med at dyrke deres jord på bedste vis. Og det er netop det, der er en stor del af Coops beslutning om at handle med Afrika. Afrika har brug for udvikling, og det hjælper du til hver gang, du køber et produkt fra Savannah. Da jeg blev spurgt, om jeg ville være med til at sætte fokus på Savannahs produkter, sagde jeg selvfølgelig ja – og her er den anden opskrift, hvor jeg har brugt to af Savnnahs produkter – Mango Passionsfrugt økologisk yoghurt og økologisk vaniljestang fra Uganda. Det første indlæg finder du her!

 photo mangocheesecake_opskrift_zpsa03340ee.jpg

Opskrift på cheesecake med mango og hvid chokolade

Bund:
150 g Oreos
50 g smeltet smør

Sådan gør du:

 • Knus kiksene i en blender og bland dem med det smeltede smør
 • Pres massen til en bund i en springform (jeg har brugt 17 cm)
 • Lad den stå på køl i en halv time, inden du kommer flødeostecremen på

 

Cheesecake-creme med vanilje og hvid chokolade
125 g hvid chokolade
2 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
1 dl creme fraiche
1 vaniljestang fra Savannah
1 dl fløde

Sådan gør du:

 • Smelt den hvide chokolade og lad den køle af
 • Sæt husblas i blød
 • Pisk sukker, vaniljekorn, flødeost og creme fraich til en jævn masse. Vigtigt: Gem den tomme vaniljestang, den skal bruges til mangogeléen
 • Rør den afkølede hvide chokolade i flødeostemassen
 • Smelt husblassen og køl den ned med lidt flødeostecreme, inden du rører den i flødeostemassen
 • Pisk fløden stiv og vend den i flødeostemassen
 • Kom cremen ovenpå Oreo-bunden og sæt tilbage på køl

 

Mango yoghurtcreme
4 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
2 dl Mango Passionsfrugt økologisk yoghurt fra Savannah
1 dl mangojuice

Sådan gør du:

 • Sæt husblas i blød
 • Pisk sukker og flødeost til det er jævnt
 • Rør mangoyoghurt og mangojuice i flødeostemassen
 • Smelt husblassen og køl det ned med lidt mangojuice, inden du rører det i flødeostemassen
 • Kom massen over den hvide chokolade flødeostemasse og sæt tilbage på køl i mindst en time, inden du laver mangogeléen

 photo mangocheesecakeopskrift_zps10c3c436.jpg

Mangogelé:
1,5 dl mangojuice
3 spsk. sukker
saft fra en lime
2 husblas
en tom vaniljestang

Sådan gør du:

 • Kog limesaft, mangojuice, sukker og den tomme vaniljestang til sukkeret er opløst. Tilsæt husblas direkte i gryden og rør til husblassen er opløst
 • Lad mangogeléen blive kold, inden du hælder den over cheesecaken –  sæt kagen på køl natten over

 

Tip! Idé til pynt. Lav små hjerter af frisk mango med en udstikker. Placer dem på mango yoghurtcremen, inden du topper cheesecaken med mangogeléen – fin og enkel pynt til en vidunderlig kage.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager. Du kan også finde mig på instagram @frk_cutecarbs

//Sponsoreret indlæg//

 photo cheesecakeopskrift_zps3fdb80e1.jpg

130 tanker om “Cheesecake med mango og hvid chokolade”

  1. Elegant, iøjenfaldende og en kickstarter til mundvandet løber.. Den må da prøves! Men spiser ikke husblas og tænker om det er andet man kunne erstatte det med? Har du prøvet at arbejde med agar? Virker det mon fint?

   1. Tak – den smager virkelig skønt 🙂 Er sikker på, agar virker fint, har ikke selv prøvet at bruge det, men har læst en del om det.

 1. Hold da helt op hvor ser den lækker ud! Jeg er helt vild med din blog – men hvis jeg skulle komme med en lillebitte opfordring (undskyld, hvis det er bare er mig der har overset det), men glutenfri opskrifter ville altså bare være helt vildt fedt! Jeg har selv cøliaki, og det kan godt være lidt svært at være kronisk kreativ i forhold til nye kager og andet bagværk, så inspiration på den konto ville blive modtaget med kyshånd herfra 🙂

  1. Den er virkelig skøn 🙂 Mangoyoghurt er lidt et must til denne cheesecake, så den må på huskeseddelen til næste gang, du kommer forbi en Irma, Super Brugsen eller Kvickly 🙂

 2. Mums… Hvor ser den kage lækker ud.. Er selv en totalt sucker for Cheesecake. Det er fantastisk med så mange kombinations muligheder og smag varianter man kan lave i en cheesecake.

 3. Hvor er den bare flot med de skrappe farver, total moderne B-) Cheesecake er også min yndlingskage.. og kanelsnegle.. og banankage.. og gulerodskage.. og og og.

  – Anne

 4. Hej Tóra,
  Den ser vildt god ud! Jeg elsker, når der er så meget vanille i, at de små korn titter frem, og stiller synger en sirenesang, og man simpelthen bliver nødt til at smage! Yummy!

  De bedste hilsner,
  Nadja <3

 5. Hvor ser den bare vildt lækker ud! Og virkelig flotte billeder, du tager!
  Tror du den ville fungere kun med bund, dobbelt op af yoghurtcreme og så gele? Altså uden ostecremen? For der er jo stadig ost i yoghurtcremen.. Jeg kan nemlig godt få en smule for meget af den “rene” ostecreme i cheesecakes engang imellem, så synes det lyder super lækkert med det frugtyoghurt!
  Hilsen fra Maria

 6. Først og fremmest, gud hvor er den kage smuk! (Er ikke glad for mango men laver den fordi den er smuk og fordi jeg har en veninde som meget gerne vil smage den) 😉

  Det var slet ikke det jeg ville sige, jeg ville stille spørgsmål til selve fremgangsmåden, når man laver mangogeleen så står der at man skal komme husblas direkte i gryden, men inden det står der intet om at opbløde det? Kan det være rigtigt? Jeg spurgte min mor som mente at det helt sikkert skulle opblødes først.
  Jeg krydser fingre for at du ser det her inden jeg skal lave den senere 😉

  – Nanna, kage-bage elsker 😀

  1. Hej Nanna – tak 🙂 Og hvor er du en sød veninde, der laver kage til din veninde 🙂 Når husblas skal i varm væske er det ikke nødvendigt at opbløde det først:)

  2. Kagen står i mit køleskab og venter kun på min veninde som kommer senere 😀 Har pyntet den med tre forskellige størrelser sommerfugle i mango så den er rigtig sommeragtig (for nu må sommeren altså meget gerne snart komme!) Glæder mig til at smage den (udover alle de “smagsprøver” jeg måtte foretage mig da jeg lavede den) 😉

 7. den ser helt overdådig lækker ud! Planlægger at lave den til min fødselsdag. MEN jeg er blevet en smule bange for husblas, da jeg sidste gang lavede din oreo-cheesecake, hvor husblassen sad i små klumper. Har du et trick? Skal man røre hurtigt? Hvor kold skal den være? noget helt andet?
  kh Amanda 🙂

  1. Det vigtigste i forhold til husblas er, at den er blevet kølet ned, inden du rører den i cremen – jeg plejer at bruge cremen til at køle den ned – du må gerne røre lidt hurtigt.

 8. Hej
  først, super lækker opskrift! skal helt sikkert igang med den i weekenden 🙂
  men hvor mange personer svare din opskrift til? hvis man ligesom dig bruger en springform på 17 cm?

  fed blog! 🙂
  // Camilla

 9. HOLD NU K*** hvor ser den flot ud!!! Den skal jeg bare have afprøvet, snarest! Bliver nødt til at høre, laver du den i en springform også flytter den over på fadet, eller hvordan får du den over på fadet?

  1. Tak 🙂 Jeg laver den i en springform, men fjerner bunden, så den bliver lavet direkte på fadet, og så bruger jeg kageplast til siderne, så står de skarpere. God fornøjelse med den, den smager så lækkert 🙂

 10. Den ser virkelig FANTASTISK ud! Jeg planlægger allerede at lave den til min fødselsdag- MEN jeg har lidt en skræk for husblas. Jeg lavede din oreo-cheesecake, og husblassen ville ikke opløse sig ordentligt, så det resulterede i klumper..
  Hvordan gør du? Hvor meget nedkøler du den? Rører du kraftigt rundt? Noget andet?
  desperate, og kærlige, hilsner Amanda 🙂

 11. Jeg har før spurgt dig om hvor dit bord er fra, men jeg kunne enormt godt tænke mig at vide om det er malet eller om du måske ved hvilken fremgangsmåde der er blevet brugt for at få det look det har?

  Jeg har et rundt egetræsbord, som godt kunne trænge til en fornyelse og jeg er faldet pladask for dit bord?

 12. Pingback: Ske Saks Papir - Hvid chokolade-cheesecake med appelsingele - Ske Saks Papir

 13. Det ser super lækkert ud! Elsker cheesecake og mango, så det er jo bare win-win 😀 Men hvilken flødeost bruger du i dine cheesecakes?

 14. Så er jeg sørme igang med en af dine opskrifter igen. Denne måtte jeg bare prøve.
  Det er første gang jeg kaster mig ud i cheese cake, men da alt hvad jeg har lavet af dine opskrifter rammer plet hver gang må det jo prøves 🙂

  Glæder mig til mine middagsgæster skal prøve den i morgen 🙂

  Tak for en super fed side. Du er uden tvivl min yndlingsblogger.

 15. Jeg lavede kagen i går til en familiemiddag, og hold nu op det var en succes! Tak for den lækre opskrift 😉 og fortsæt endelig med de mega lækre opskrifter!

 16. Så smuk en kage, den skal afprøves nu når jeg skal holde Madklub for mine 5 skønne sygeplejerskeveninder….
  Jeg vil bare lige høre, fjerner du den creme der er imellem oreo kiksene?

 17. Hej
  Jeg har et lidt anderledes spørgsmål.
  Har du prøvet at bruge vegetariske løsninge for husblas f.eks agar-agar i dine kager til at få “gele-konsistensen”?
  Hvis ja, hvor meget brugte du?
  (1blad husblas = ? gr agar-agar)

 18. Hej 🙂 Denne opskrift ser bare super lækker ud! Jeg tænkte på, hvilken mangojuice har du brugt? Og hvor har du købt den?

 19. MUMS. Uden tvivl den bedste cheesecake jeg har smagt. Mine kolleger var vilde med den og skulle alle have linket til din blog 🙂
  Har allerede lavet en ny til mine fødselsdagsgæster i morgen. Desværre har vi ingen Coop butikker her i nærheden, så jeg har brugt cheasy yoghurt med mango,appelsin og ananas og mango/appelsin juice fra Innocent. Det fungerede heldigvis fint. Tak, tak, tak for endnu en fantastisk opskrift.

  1. Dejligt at høre, den var et hit blandt kollegerne, jeg må vist snart lave den igen 🙂 Og godt det lykkedes at finde en yoghurt + juice, der fungerede i opskriften 🙂

 20. Hej! 🙂
  Fantastisk side med flotte desserter! Jeg skal kaste mig ud i denne smukke kage i dag 🙂
  Og så ville jeg høre, når du skriver at springformen er 17cm, hvad menes der helt præcis? 🙂 Jeg har en standard springform.
  Og et sidste spørgsmål, hvor længe holder såen en skønhed? 🙂

  Glæder mig til at smage den! 🙂 Og tak for inspirationen! 😉

  Mvh. KT

  1. Hej! Og tusind tak:) Glæd dig til kagen, den smager vidunderligt! En almindelig springform er ca. 26 cm, så jeg ar bare brugt en, der er væsentlig mindre i diameter, og det giver en højere kage, hvis du bruger den almindelig størrelse, så lav evt. 1½ portion af kagen, så får du også en god højde.

  2. Tusind tak for det hurtige svar! ;D
   Kan se at de har forme på tilbud i Netto! Så der skynder jeg mig ned i dag! 😉
   Rigtig god påske! 🙂

  1. Du smelter bare husblassen, som den er i mikroovn eller i en gryde ved svag varme, og når det er smeltet, rører du en lille smule creme i husblassen for at køle det ned, inden du rør det i resten af massen 🙂

 21. Hvor mange personer er kagen til? Og hvor mange personer er den til hvis det er i en almindelig form? ☺

  1. I den størrelse jeg ahr lavet den er den til ca. 8 personer – hvis du laver nøjagtig samme opskrift i en større form, bliver kagen selvfølgelig mere flad, så jeg vil anbefale, at du laver 1½ portion, hvis formen er større, så er der kage til ca. 12 personer.

 22. Den ser ALT for lækker ud!
  Mango yoghurten – hvilken konsistens har den? Er den tynd som alm. yoghurt eller tyk som fx skyr? Jeg er nemlig i udlandet, så kan ikke lige få den omtalte yoghurt og vil derfor gerne forsøge mig med et alternativ 🙂

 23. Hej, kagen ser rigtig lækker ud.
  Jeg skal holde stor fest for ca 60 personer og vil gerne have denne på dessertbordet. Ved du hvor lang tid i forvejen jeg kan lave kagerne? Kan de fryses ned, hvis jeg ikke ligger geléen på inden?

 24. Wow hvor er den bare god! Jeg lavede den for en måneds tid siden, og den var en succes! Jeg tænkte på, tror du, det er muligt at fryse den? Har du erfaringer med det? 🙂

 25. Pingback: Opskrift: Cheesecake med Oreo og mango | StyleStories

 26. Hei,

  Har du prøvd å lage kaken med noen andre alternativer enn mango? Jeg er ikke superfan av mango nemlig, så tenkte om man kunne prøve å lage den med andre smaker også 🙂

 27. Jeg lavede den i weekenden og den smagte virkelig godt! Men den blev meget budding-agtig i konsistensen – er det bare generelt for cheesecakes? Jeg bruge det husblas som du har skrevet i opskriften 🙂

 28. Mmm den ser virkelig lækker ud 🙂 hvor har du fundet mango juice henne? Det eneste juice jeg kan finde er appelsin/mango fra innocent
  Tænker om man kan lave kagen uden yogurt mangocremen?

 29. Pingback: 4 MADBLOGS I SKAL KENDE

 30. Hold nu op hvor ser den bare lækker ud!
  Tænkte på, om du bruger creme fraich 18% eller 38% 🙂

 31. Pingback: Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

 32. Mums, mums, mums!! Tænker måske at prøve den af som en simpel nytårsdessert! Men lige et spørgsmål: hvordan får du kagen så smuk og glat i siden, bruger du et eller andet – eller udelukkende springform, eller?? 🙂

 33. Hejsa
  Jeg har aldrig prøvet at lave cheesecake før, men vil forsøge mig med denne til næste weekend.
  Laver du den med bund i din springform, eller undlader du bunden og laver den så direkte på det fad, hvor den skal serveres, men selvfølgelig med springformens sider?
  Jeg tænker bare, hvordan jeg skal få den af springformens bund og over på et fad, inden servering?
  Jeg kommer altid bagepapir i bunden af springformen, når jeg bager – vil det ikke være ok her også?

  1. Man kan få en økologisk mango-passion yoghurt fra Naturmælk. Kan i hvert fald købes i Føtex.
   Er ved at lave kagen til i morgen. 🙂

 34. Hej. Hvor mange personer er kagen til cirka? Jeg skal lave kagen til ti personer og tænker at en spring form på 17 cm måske lyder lige lille nok… Jeg overvejer at lave dobbelt portion men det er måske alt for meget… Tænker på en spring form på 22-25 cm. Som du kan være er jeg lidt i tvivl mængde- og størrelsesmæssigt 🙂 Kan du hjælpe ? Med venlig hilsen Signe

  1. Hej Signe, jeg ville nok lave dobbeltportin, hvis du bruger en større form, da kagen ellers ikke bliver særlig høj. Den lille størrelse, jeg har lavet er nok til ca. 8 pers 🙂

   1. Okay, mange tak 🙂
    Når du skriver, at husblas skal stilles i blød og herefter smeltes har jeg et par spørgsmål (læs: arbejder ikke med husblas særlig ofte).
    1) Man sætter husblassen i blød i koldt vand ikke?
    2) Hvordan skal man smelte husblassen? I kogende vand? Eller noget helt andet? Og i så fald hvor meget vand –> det har jo ret stor betydning, når det skal ned i flødeostcremen efterfølgende?
    Håber du kan bære over med mine, måske dumme, spørgsmål.

    1. Det er slet ikke dumme spørgsmål. Du sætter husblassen i blød i koldt vand, vrid vandet af husblassen og smelt husblassen i mikroovn eller med lav temperatur i en gryde eller over vandbad 🙂

 35. Hej Cutecarbs! Tak for en fantastisk inspirerende blog. Laver jævnligt dine opskrifter og resultatet er altid fantastisk. Lavede denne lækre sag til nytårsaftten og den vakte stor, stor lykke. Aldrig har jeg smagt en bedre cheesecake! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet den
  Mvh. Johanne

 36. Hej 🙂 jeg kan se din kage er anrettet flot, men er det muligt at flytte kagen fra springformen, eller laver du den direkte på fadet? Jeg er i gang med at lave kagen, GLÆDER mig til at smage den 🙂 Hilsen Tina

  1. Hej, jeg laver den typisk direkte på fadet, men bunden er så fast i det, at man med meget forsigtighed godt kan flytte den fra en springform, det er i hvert fald lykkes mig et par gange 🙂 God fornøjelse med kagen!

 37. Hej! Jeg har kigget på din smukke kage alt for længe, og skal endelig i kast med den. Har bare lige et par spørgsmål 🙂 Blender du oreo-kiksene med eller uden den hvide creme i midten? og ved du om kagen kan nå at sætte sig, hvis den laves midt på dagen og skal serveres til dessert samme aften? Ps. Elsker dit kageunivers! Mange hilsner Trine

  1. Hej Trine, hvis du laver kagen tidligt på dagen og først serverer den om aftenen, burde den kunne sætte sig. Oreos skal blendes med creme 🙂 Kh Tóra Ps: Tak fordi du kigger med og kan lide mit kageunivers 🙂

 38. Hvor ser den bare lækker ud!
  Og jeg har valgt at den skal pryde mit kagebord på lørdag til min 30 års fødselsdag for en flok tøser.
  Jeg tænker at bruge en springform på 28 cm, og så lave halvanden portion. Vil du ikke mene det vil passe meget godt sammen? Vi bliver 12 tøser, men der kommer også andre små kager på bordet, så mon ikke der vil være nok til alle kan smage lidt…? 🙂
  I forbindelse med fødselsdagen er der en helt del der skal laves, og jeg tænker derfor at lave kagen dagen før. Vil det være at foretrække, fremfor samme formiddag inden den serveres kl. 15?
  Mange hilsner fra Pernille

  1. Lyder som en god plan – den er rigtig god 🙂 Det er så fint, hvis den bliver lavet dagen før. Jeg ville nok overveje at lave dobbelt portion, så kagen får lidt højde, men halvanden portion går også – og det er i hvert fald nok til 12 piger 🙂 Rigtig god fødselsdag!

 39. Kaster mig ud i denne kage til næste weekend! Dog har jeg planlagt at bruge agar agar i stedet for husblas, har du nogle erfaringer med det? 🙂

 40. Hejsa. Jeg har lige et spørgsmål til geléen :-). Er det en brugt vaniljestang hvor kornene er skrabet ud og brugt andet sted, der skal i? Og hvis det er skal den så fiskes op igen og hvornår?

  1. Ja, det er en vaniljestang, der er tom, der er brugt, den giver nemlig stadig smag, og der sidder stadig en masse korn tilbage i stangen 🙂 Fisk den op, inden du tilsætter husblas 🙂

 41. Hejsa. Jeg har idag lavet denne lækre kage som skal spises i morgen. Da min springform er 26 i diameter, valgte jeg at lave dobbeltportion. Så jeg fordoblede alle ingredienser. Men oplever nu st den slet ikke vil sætte sig. Gelen er stadig helt vandet og selve cheesecakeen er meget blød. Hvad har jeg dog gjort forkert?:(
  -helena

 42. Hejsa. Vil denne også kunne fungere fint med digestive-kiks? Er ikke så vild med oreos, men resten ser tilgengæld rigtig lækkert ud:) håber på hurtigt svar, da jeg skal ud og handle ind til den meget snart:)

 43. Vil rigtig gerne ave mango cheesecake , men er interesseret i at få lagt friske mango stykker over hele overfladen på ostecremen inden jeg kommer mango geléen på kagen
  Mit spørgsmål er , vil den safte for meget og trænge ned i cremen og gøre den tynd eller vil du anbefale mig at tilsætte mere husblas til ostecremen for at være sikker på at den forbliver fast ? I givet fald hvor mange blade husblas skal jeg så tilsætte , vil lave den til en form på 26 cm ( 1 1/2 portion ) på forhånd tak M.v.h Pia Dahl
  Jeg køber pakistansk mango i indvandrer butikkerne ( grønthandlerne ) den er mere sød og aromatisk , blød og lækker og mindre parfumeret

 44. Hej, ved ikke om du ser et indlæg så lang tid efter du har lagt det op. Har netop lavet kagen, som skal spises på min 40 års fødselsdag. Selvom jeg fulgte fremgangsmåden med husblassen, lod den smelte helt og køle af, så er der alligevel små klumper i begge cremer, som ellers var perfekte før husblassen kom i. SKAL der virkelig husblas i, og hvordan undgår man klumper?

 45. Pingback: Nytårsløjer og dessert - FantasiFabrikken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *