Ribssirup – sød og syrlig!

 photo ribssirup_opskrift_zpsbc828efb.jpg

Jeg er vild med ribs – de har den fineste farve, og så er smagen perfekt i kager og også som sirup, har jeg fundet ud af. Jeg har nemlig kogt den fineste vanilje-prikkede ribssirup. Supernemt og fantastisk at have i køleskabet til f.eks. sin morgenyoghurt.

Jeg har lige plantet en ribsbusk i kolonihaven, så jeg håber, jeg kan høste mine egne ribs til næste år – det bliver lidt spændende! Hvis du ikke har din egen ribsbusk, så kan man heldigvis købe ribs hos grønthandleren, og i Irma kan du få dem på frost.

 photo ribssirup_yoghurt_zps26f0a29f.jpg

 photo ribssirup_2_zps07bb8fdd.jpg

Det skal du bruge:
300 g ribs
200 g sukker
3 dl vand
1 vaniljestang

Sådan laver du ribssirup:

 • Kom ribs, vand, sukker, vaniljekorn + stang i en gryde og kog op. Lad massen simre i ca. 20 minutter
 • Si massen og kog den yderligere 5 minutter
 • Kom ribsiruppen på skoldede flasker eller glas og opbevar den i køleskabet. Ribs indeholder meget pektin, så det stivner i køleskabet natten over

Ribsiruppen holder sig i en måneds tid i køleskabet.

 photo ribssirup_1_zps534d00fc.jpg

Tip! Lav en lækker oliedressing med ribssirup… Lidt god olivenolie, lidt balsamico, friskkværnet peber, flagesalt og lidt ribssirup – smager skønt på en sommersalat!

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

 photo ribssirup_zpscb5cd107.jpg

 photo ribssirup_4_zps4b564207.jpg

16 tanker om “Ribssirup – sød og syrlig!”

  1. Det kan bruges i f.eks. frosting, i te, til pandekager og helt sikkert også i en muffindej 🙂 Der er mange muligheder! Jeg har lige spist det på en kugle skyr-is fra Hansens 🙂

 1. Lækkert – det må jeg prøve, har lige plukket en masse ribs.
  MEN hvor har du de små flasker fra?

  1. Hej Kira – den er ikke så tyk, men det kan godt ske den bliver lidt tyk, da ribs indeholder meget pektin…

 2. Pingback: Ribssirup | Kagefeerne

 3. Den er skøn og er lækker oven på Skyer. Lavede den sidste sommer og har lige lavet en ny omgang i år. Jeg har frosset lidt ribsbær så jeg kan lave den skønne sirup i den kolde og mørke tid, så gør det godt med sådan en flot sommerfarve. Tak for flotte inspirerened billeder og nem opskrift 🙂

 4. Hej – jeg har lige lavet din supersirup og den smager SÅ godt !! Men min er blevet virkelig tynd – har du et tip til hvad jeg kan gøre nu? Jeg tænker tilbage i gryden og koge mere ind men min kære mor har lige foreslået geleringspulver ?? :):) tusind tak for opskrift 🙂

  1. Jeg ville nok putte den tilbage i gryden- måske lidt mere sukker, hvis du synes, den kan klare det, og så koge lidt mere. Den bliver ikke tyktflydende, men lidt tyk er den dog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *