Drømmekage - lækker opskrift med marcipanCute Carbs

Drømmekage med masser af lækker kokostopping

12. januar 2013 in ♥ Kager

Nybagt drømmekage og et glas iskold mælk – mums! Og drømmekage er nu heller ikke helt tosset med en god kop kaffe eller te en kold vinteraften. Det er faktisk rigtig lang tid siden, jeg har bagt drømmekage, men jeg havde ikke glemt, hvor god den er, men jeg havde glemt, hvor glad kæresten bliver, når han opdager, at der er nybagt drømmekage til kaffen.

Mit drømmekage-tip! Jeg bruger marcipan i min opskrift på drømmekage, det resulterer i en saftig og lækker kage, der holder sig frisk i flere dage. Få opskriften her!

Photobucket

Opskrift på drømmekage:

250 g mel
50 g smør
200 g sukker
100 g marcipan
4 æg
2 dl mælk
2,5 tsk bagepulver
1 vaniljestang

Sådan laver du drømmekagen:

 • Pisk æg, vaniljekorn og sukker til en luftig masse
 • Vend mel og bagepulver i æggemassen
 • Rør groftrevet marcipan i dejen
 • Varm mælk og smør op i en gryde – lad det afkøle lidt og rør det forsigtigt i dejen
 • Bag kagen i en springform (26 cm) ved 200 grader i 20 min. Mens kagen er i ovnen, kan du gå i gang med kokosmassen

Kokosmassen:
150 g smør
100 g kokosmel
260 g mørk farin
1/2 dl mælk

Sådan laver du kokostopping:

 • Bring smør, kokosmel, brun farin og mælk til kogepunktet under omrøring
 • Tag kagen ud af oven efter 20 minutter og fordel kokosmassen over kagen.  Bag drømmekagen i yderligere 5 minutter ved 225 grader

Tip! Opbevar drømmekagen i køleskabet, så får du en mere saftig kage – også på anden dagen!

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager. Find mig også på Instagram @frk_cutecarbs

Photobucket

Share This Post

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Anne (A+K) 12. januar 2013 at 21:49

  Årk! Den kage ser jo helt fantastisk ud – helt tung og klæg, som drømmekage skal være! Og så med marcipan i kagebunden, den må jo smage himmelsk!

  – Anne

  • Reply cutecarbs 13. januar 2013 at 10:56

   Tak – ja, den smager skønt, og jeg synes marcipanen gør den ekstra saftig 🙂

 • Reply Victoria 12. januar 2013 at 22:55

  yumm
  http://victoriapeace.blogspot.com.es/

  • Reply cutecarbs 13. januar 2013 at 10:56

   🙂

 • Reply Julie/Gane&Gaffel 12. januar 2013 at 23:13

  Drømmer jeg, eller er det en Wegner gyngestol, du har stående i baggrunden?? Jeg ELSKER den gyngestol. Min far havde en, som min søster nu har arvet – og jeg går stadig og pønser på, at jeg skal have min egen en dag.

  Ps. Kagen ser dødsenslækker ud!

  • Reply cutecarbs 13. januar 2013 at 10:54

   Nej Julie, du ser helt rigtigt, det er en J16, som jeg har drømt om i meget lang tid, og jeg er meget glad for, at den endelig står i min stue -købte den i efteråret hos Vestergaard Møbler, Christianshavn, hvor den kortvarigt var sat ned med 20% – så hold øje, når de har udsalg, man kan jo være heldig 😉 PS: Tak!

 • Reply Mia Oxholm Andersen 13. januar 2013 at 10:57

  Hvor ser den bare lækker ud! 🙂

  Mia Andersen

  http://miaskageside.blogspot.dk/ – Lynet McQueen kage

  • Reply cutecarbs 13. januar 2013 at 11:41

   Taaak 🙂

 • Reply natasa 13. januar 2013 at 13:12

  Verdens smukkeste drømmekage!

  🙂

  • Reply cutecarbs 13. januar 2013 at 15:00

   Hvor er du sød – tak 🙂

 • Reply Stine 18. januar 2013 at 10:22

  Jeg synes næsten, jeg er nødt til at komplimentere de utroligt smukke og skarpe billeder, du tager. Det er betagende, når man kan mærke, der bliver gjort noget ud af ikke bare maden, men også billedopsætning, baggrund og lys. Det ser rigtig godt ud!

  • Reply cutecarbs 18. januar 2013 at 11:53

   Tusind tak for den dejlige kommentar – det betyder meget, tak 🙂

 • Reply Jóhanna Reyðberg 3. februar 2013 at 16:44

  Hej 🙂

  Jeg må lige informere dig, at denne drømmekage er den bedste jeg har smagt i hele mit liv! Altså… Du formår at bruge marcipan i alt muligt og marcipan elsker jeg. 😉 Jeg har allerede bagt denne et par gange og alle gange har den været succes!
  Dette er en dejlig blog – Jeg følger med her og det næste der står på menuen her fra siden af, er kirsebærdesserten – glæder mig! 🙂

  • Reply cutecarbs 5. februar 2013 at 14:02

   Tak for den dejlige kommentar 🙂 Kh Tóra PS: Glæd dig til kirsebærdesserten – den er god 🙂

 • Reply Frederikke 3. februar 2013 at 18:04

  Drømmekage er bare noget af det lækreste!

  Måske vil du kigge forbi min blog? http://www.vivalavanilla.blogspot.dk

  //Frederikke

  • Reply cutecarbs 5. februar 2013 at 13:56

   Ja – så enig 🙂 Fin blog du har .

 • Reply Tina 16. november 2013 at 13:52

  Tak for en rigtig god opskrift på drømmekage – den lignede din fuldstændig og smagte himmelsk 🙂

 • Reply Julie 12. april 2014 at 21:25

  Jeg er vild med dine opskrifter Tóra! Og i morgen vil jeg begive mig ud i denne drømmekage. Jeg er en aktiv bager, men drømmekagen har jeg endnu ikke lært at mestre, tror på at din opskrift er vejen frem 😉

  Jeg har lige et spørgsmål ift. nedfrysning af kagen, har du nogen erfaring med dette?

  • Reply Cute Carbs 14. april 2014 at 9:38

   Hej Julie – god fornøjelse med drømmekagen, den er blevet bagt to gange herhjemme på en uge, det er kærestens totalt yndlings 🙂 Jeg har ikke erfaring med at fryse den, desværre.

 • Reply Caroline 9. november 2014 at 20:25

  Hej Tora!
  Nu spørger jeg nok lidt dumt, men skal springformen smørres med smør inden? 🙂

  • Reply Frk. Cute Carbs 11. november 2014 at 8:49

   Ja, det er en god idé – eller evt. fores med bagepapir 🙂

 • Reply Drømmekage med marcipan - Min Mormors Kager 20. november 2014 at 9:52

  […] her version lidt ekstra lækker ved at komme marcipan i dejen. Den idé har jeg tyvstjålet lige her, men så længe man stjæler med stolthed, kan jeg ikke se problemet. At bruge marcipan i dejen […]

 • Reply Katrine 25. marts 2015 at 15:35

  Hej cutecarbs! Lækker blog og lækker drømmekage!!

  Kan man bage kagen i et kagefad?

  • Reply Frk. Cute Carbs 26. marts 2015 at 2:05

   Tak 🙂 Ja, det vil jeg tro, men vær obs på, at bagetiden måske ændres lidt

  • Reply Lisbeth Glud 26. maj 2015 at 16:08

   Jeg bager altid Drømmekage i en lille bradepande ca. 22×33 cm, bager ved 180 gr. (varmluft) i 30 min.. Passer til den nævnte portion.
   En rigtig god idé er også at komme 100 g. revet marcipan i toppingen.
   Når toppingen er kommet på bages ved 210 gr. varmluft i 8-10 min.

   • Reply Frk. Cute Carbs 26. maj 2015 at 20:36

    Lyder lækkert med marcipan i toppingen, det må jeg prøve.

 • Reply Jonna Højgaard 27. juni 2015 at 0:20

  Som jeg læser din opskrift , skal Marcipanen i selve kagen og ikke i toppingen, ? (Ser at nogle kommentarer forstår det ,som at marcipanen skal i toppingen)

 • Reply Lise 20. august 2015 at 19:04

  Hej 🙂 Jeg har lidt problem med at kagen hæver for meget op i midten. Ved du hvad det kan skyldes? Vh Lise

  • Reply Frk. Cute Carbs 8. september 2015 at 10:25

   Hej Lise, det ved jeg ikke rigtig desværre. Min hæver også op i midten, men når den køler ned bliver den jævn 🙂

 • Reply lise 10. oktober 2015 at 23:50

  Hej jeg skal have kage med på mandag og blev fristet af din drømmekage selvom jeg havde besluttet mig for banan kage. Jeg er ikke den store bager så har virkelig brug for en succes oplevelse, men tror du jeg kan udskifte marcipanen med en banan? Mvh lise og rigtig god blog du har!

  • Reply Frk. Cute Carbs 11. oktober 2015 at 11:56

   Hej Lise, dejligt, du kan lide min blog 🙂 Jeg har jo ikke prøvet med banan, men tror ikke, det går helt galt, så det ville jeg godt turde prøve. Marcipanen gør kagen ekstra saftig, så jeg kan ikke garantere, at resultatet liver helt det sammen uden marcipan. Kh Tóra

 • Reply zilo 2. februar 2016 at 22:21

  Jeg tror det skyldes det lys/pærer der sidder i ovnen. Mine kager hævede altid mere i den ene side end den anden og det var netop lige under lampen. Så nu sætter jeg kagen helt ind bagerst så lyset ikke rammer ligeover og problemet er løst☺

 • Reply Girasol 15. august 2016 at 10:30

  lyder super lækkert!
  vil rigtig gerne bage dem som muffins til en pigefødselsdag. tror du de egner sig?

  • Reply Frk. Cute Carbs 15. august 2016 at 10:40

   Ja, det kan man sagtens, men det bliver ikke så luftige muffins, da dejen er ret kompakt 🙂

 • Reply Stine 26. november 2016 at 8:07

  Fantastisk lækker kage! Bagte den til mine kollegaer og den blev fuldstændig støvsuget! 😊

  • Reply Frk. Cute Carbs 26. november 2016 at 8:22

   Hvor dejligt – og sødt af dig at bage til kollegerne 🙂

  Leave a Reply

  Back to top