Drýlur

Min mormor bagte altid drýl, som smagte fantastisk. Jeg har faktisk ikke bagt det selv i flere i år, men i morges havde jeg bare megameget lyst til drýl. Og da det er verdens mest enkle opskrift, så havde jeg tilfældigvis alle ingredienserne, så der var ingen undskyldning for ikke at bage drýl.

 

 Her får I min opskrift…

500 gr mel

1 tsk salt

1,5 spsk sukker

3 tsk bagepulver

1 dl vand

1,5 dl mælk

1 dl kærnemælk

Ælt det hele til en jævn dej. Del dejen op i to lige store dele, som du ruller til to lidt rustikke pølser, som skal skæres til ca. ti lidt aflange stykker. De må godt være lidt ujævne, så de får et lidt rustikt look. Stykkerne skal nu bages/steges på en tør pande – ca. et minut på hver side. Til sidst skal de bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Smager skidegodt med tandsmør, når de er lune:o)

5 tanker om “Drýlur”

 1. mega fedt at du laver føróyskan drýl, jeg er selv færing!
  mega kul at tú gert føroyskan drýl, eg eri sjálv føroyingur 😀

 2. Mmmhh, hvor er de gode!! Din blog er så dejlig, jeg har sat bogmærke ved SÅ mange ting jeg skal prøve.
  -Og dine billeder er altid så smukke. Du har nogle flotte køkkenting 😀 Jeg er specielt vild med de fine, fine glas du serverer is-presso og rabarbersaft i!

  Tak for en dejlig blog!

  1. Tak for den skønne kommentar 🙂 De fine glas er købt hos DORA på Værnedamsvej, hvis du skulle få lyst til at eje dem 🙂

 3. i skulle prøve min opskrift på rugbrød i gryde.5dl vand-2tsk salt-8gram gær-620gram mel.bland 250gram rugmel-250 speltmel-125gram hvedemel.bland det sammen ikke røre vildt.bagefter koldhæve 12timer i køleskabet.tages ud af køleskabet.smør dit bord med mad olie.fold dejen 3 gange viler 2timer ude på bordet.sæt gryden i oven en halv time før dejen er klar.oven skal være på 250grader de første 22min derefter 230grader i 15min.de sidste 15min uden låg.bagefter ud på en rist.stå til næste dag.så kan i skære en skive.hilsen Alex

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *