Marengskrans med ostecreme og lækker topping

Marengs er altid en lækker og nem dessert, synes jeg. Og denne fine, sommerlige krans er lidt anderledes end mange af de andre marengskager, som er på bloggen. Det er selve cremen på toppen, som skiller sig lidt ud – det er nemlig en lækker ostecreme, altså virkelig lækker! Har ikke prøvet med den i kombination med marengs før, men det spiller altså meget godt, men det kræver friske bær på toppen, så der kommer et syrligt tvist, men så har du også en lækker, lækker sommerdessert.

Opskrift på marengskrans med ostecreme og lækker topping
Til 6-8 personer

Marengskrans
2 æggehvider
75 g sukker
40 g brun farin
30 g Rice Krispies

Sådan gør du: Pisk æggehvider, sukker og farin til en sej masse. Rør Rice Krispies i massen og form en fin krans på en bageplade overtrukket med bagepapir. Bag marengskransen ved 150 grader i varmluftsovn i 1 time. Lad bunden stå og tørre under eftervarmen.

Ostecreme
1,5 dl fløde
1,5 dl flødeost
4 spsk. creme fraich (38%)
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang

Sådan gør du: Pisk alle ingredienserne sammen, så du får en cremet masse.

1,2,3.. Klar til servering!
Top marengskransen med ostecremen. Pynt med friske jordbær, blåbær, hindbær, halve Dumle karameller og små karamel Digestive Nibbles. Afslut med et lille drys guld støv. Server med det samme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *