Den du ved nok kage

Den du ved nok – i den mest saftige og snaskede version!

Den du ved nok – ja, det hedder den faktisk, den karakteristiske klassens time kage, kollega-kage og en af de mest kendte danske klassikere på kagebordet. Min søster elsker kagen, og bager den især når vi alle er hjemme på ferie på Færøerne, men jeg må nok indrømme, at jeg synes, den er sådan halv kedelig, lidt tør og uinspirerende, derfor har jeg kastet mig ud i en saftig og snasket udgave – en “den du ved nok 2.0-version”. Og jeg er vild med den! Jeg serverede den for min mødregruppe i fredags, og de godkendte den også. Kagen er sådan lidt kladdkage-agtig, så du skal kunne lide kager, der er lidt “ubagte” i konsistensen. På toppen er der cremet kaffeglasur – men smagen af kaffe er mild og behagelig, så den er også fin til dem, der ikke er vilde med kaffe. I den du ved nok er der kokos i glasuren, jeg har valgt at pynte kanterne med kokos, men du kan også drysse kokos på hele kagen.

Den du ved nok kage   

Den du ved nok – I den mest saftige og snaskede version!
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 8
Ingredients
 • KAGEDEJ
 • 150 g smeltet smør
 • 3 æg
 • 235 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 40 g kakao
 • 125 g hvedemel
 • KAFFEGLASUR
 • 50 g blødt smør
 • 3 spsk kold kaffe
 • 235 g flormelis
 • 1 spsk usødset kakao
 • 1 tsk vaniljesukker
 • PYNT: Kokos og friske bær
Instructions
 1. Smelt smørret.
 2. Lad smørret køle lidt ned, rør sukker i og pisk et æg i massen af gangen.
 3. Rør de tørre ingredienser i dejen.
 4. Bag kagen i en springform (18 cm – [url href=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=18288&bannerid=22011&htmlurl=http://www.bagetid.dk/springforme/1409-springform-gra-non-stick-o-18-cm-5722002240301.html” target=”_blank” rel=”nofollow”]kan købes her[/url] “reklamelink”) i 40 min ved 175 grader.
 5. Kagen kan også bages i en større form, men vær obs på, at kagen bliver lidt mindre i højden og nok skal bages i lidt kortere tid. Kagen skal være lidt ubagt og dirrende i midten, når tiden i ovnen er gået – den sætter sig, når den kommer på køl.
 6. KAFFEGLASUR:
 7. Pisk alle ingredienserne til en cremet masse – fordel kaffeglasuren over den kolde kage. Pynt med kokosmel og friske blåbær.
 8. Opbevar kagen på køl.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *