Batman-boller

Batman er det største hit hjemme hos os i øjeblikket, så der var ikke andet at gøre end at diske op med Batman-boller, da børnehaven inviterede til forsinket sommerfest i midten af september. Det blev til nogle bløde og luftige teboller, som jeg farvede lidt gule med frugtfarve (der skal bruges ret meget farve, så det tror jeg ikke, jeg gør næste gang, synes heller ikke, det er nødvendigt). De lækre og luftige boller var et hit, og det gjorde dem ikke mindre populære, at Batman-logoet var tegnet med chokolade 🙂 Efter opskriften finder du en skabelon med Batman-logoet, som jeg tegnede efter, da jeg lavede Batman-bollerne, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt, hvis du er en god tegner. I’m not!

Batman-boller
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 18
Ingredients
 • 25 g gær
 • 1,5 dl vand
 • 1,5 dl creme fraich
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk kardemomme
 • 100 g blødt smør
 • 2 æg
 • 450-500 g hvedemel
 • Evt. gul-frugtfarve
 • Chokolade
 • 1 æg til pensling
Instructions
 1. Rør gæren ud i vandet og cremefraichen.
 2. Kom salt, sukker, kardemomme, smør, æg og mel i dejen og lad den køre ved middel hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter.
 3. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i halvanden time.
 4. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt det lidt, så det ikke klistrer helt fast på fingrene, når du skal forme bollerne. Dejen er ret klistret.
 5. Del dejen i mindre stykker af ca. 60 g, form runde boller og placer bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
 6. Lad bollerne efterhæve en halv time. Pensl med et sammenpisket æg.
 7. Bag Batman-bollerne ved 225 grader varmluft ovn i ca. 10 minutter.
 8. Lad bollerne køle af på en rist.
 9. Tegn et Batman-logo på de kolde boller – hvis du er god til at styre chokoladen, så tegner du bare med fri hånd. Jeg er ikke god til at tegne, så jeg gjorde således: Tegnede Batman-logoet efter på et stykke bagepapir, som jeg så klippede til, lagde det på bollen, [url href=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=18288&bannerid=22011&htmlurl=http://www.bagetid.dk/spiselig-tusch/3023-spiselig-tusch-sort-702811591325.html” target=”_blank” rel=”nofollow”]tegnede efter med en spiselig tusch[/url] (reklamelink), og til sidst tegnede jeg med smeltet chokolade, der var i en sprøjtepose med en rund lille tyl.
 10. Sæt bollerne på køl, indtil chokoladen størkner.
 11. Bollerne er bedst nybagte.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *