Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

 photo fastelavnsboller-opskrift_zpsol439rmf.jpg

Det er den tid på året, hvor vi igen kan bage bløde og dejlige fastelavnsboller med masser af lækker fyld, det er da en lille hyggelig tradition. Heldigvis bagte jeg en omgang fastelavnsboller i sidste weekend, for i denne weekend ligger den lille familie langt under dynen med en grim influenza, det er virkelig ikke rart, øv altså! Vi må have en omgang fastelavnsboller til gode til næste weekend, hvor vi forhåbentlig er ovenpå igen.

Her får du opskriften på mine fløjlsbløde fastelavnsboller, der er fyldt med marcipan-remonce og creme, og på toppen er  der mørk chokolade.

 photo fastelavnsboller med remonce og creme_zpshubkhwns.jpg

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller

Ca. 20 stk.
1,2 dl mælk
40 g gær
2 æg
400 g mel
185 g smør
1 knivspids salt
2,5 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme

+ 1 æg til pensling

Sådan gør du:

 • Opløs gæren i mælken.
 • Tilsæt alle de andre ingredienser og ælt dejen godt sammen.
 • Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Marcipan-remonce:
80 g marcipan
80 g blødt smør
80 g sukker

Sådan gør du: Rør alle ingredienserne sammen til en jævn masse.

Creme:
3 dl mælk
3 spsk. sukker
1 vaniljestang eller. 1,5 tsk. vanljesukker
3 spsk. maizena
3 æggeblommer

Sådan laver du creme:

 • Pisk æg, maizena, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
 • Bring mælken i kog og tilsæt æggemassen under konstant piskning. Kog vaniljecremen godt igennem i et par minutter. Lad cremen køle helt af, rør i den af og til.

Sådan laver du fastelavnsboller

 • Fordel dejen i to lige store stykker og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tykkelse og skær stykker på ca. 10 x 10 cm. Kom først en teske remonce og dernæst en teske creme på hvert stykke dej.
 • Fold nu fastelavnsbollen: Begynd med at folde de fire hjørner ind over hinanden, og saml dem, så fyldet ikke kan løbe ud, det er dog svært at undgå, at der løber en lille smule fyld ud.
 • Vend fastelavnsbollerne, så samlingen vender ned. Lad fastelavnsbollerne hæve i 45 min på en/to bageplader.
 • Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg.
 • Bag dem ved 200° i ca. 14 minutter til de let gyldne på toppen.
 • Pynt de afkølede, nybagte fastelavnsboller med lidt smeltet mørk chokolade og pynt evt. med mandelflager vendt i guldstøv. Tip! Du kan også bruge almindelig glasur, men jeg synes, den mørke chokolade passer så fint til det søde fyld i fastelavnsbollerne.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

 photo gammeldags-fastelavnsboller-opskrift_zpsvqa56clm.jpg
 photo fastelavnsboller_zpsjgho549v.jpg

5 tanker om “Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce”

 1. Hejsa. Jeg har nu lavet din fastelavnsboller 2 gange og jeg vil bare vide om din dej er Lind når du har æltet den første gang.? Ellers syndes jeg det er en rigtigt god opskrift og de smager bare godt. Jeg har lige lavet en dobbelt portion da jeg har lovet dem ude på mit arbejde imorgen..

  1. Hej, dejligt, du kan lide dem. Jeg vil nok beskrive dejen som ret våd, da den er æltet første gang, men når den bliver æltet igennem på et meldrysset bord efter den første hævning, er dejen dejlig blød, men ikke klistret.Håber, det giver mening 🙂

 2. Hejsa Cute 😉

  Jeg er i færd med at lave disse fastelavnsboller, dobbelt portion aller første gang, nok et vovestykke, men når jeg vil lave både til mig og barn må det jo være det der skal til 😉
  Men er rendt i at jeg syntes at cremen klumper/ er grynet? – jeg har sikkert gjort et eller andet forkert, men ved bare ikke lige hvor…
  For “Pisk æg, maizena, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.2 det blev en rigtig tør omgang inden jeg hældte det i mælken- så det er nok der katten er begravet – har jeg brugt for meget maizena- eller skal dette tilsættes under omrøring? (har ingen maizena erfaring)
  Men pt står det til afkøling, og skal nu ud og lave remoncen…
  Jeg er super spændt… Fortsættes…

 3. WOOOW::….
  De er simpelthen gode!!!
  Ja jeg lavede en dobbeltportion, og delte så remoncen og cremen i hver halvdel dej, jeg må sige det hjemmegjorte creme er bare lækkert.
  Det klumper jeg havde inden, er ikke til at mærke nu de er bagt, store flotte og runde 😀

  Jeg har tidligere været forbi herinde og finde inspiration/ opskrifter på vafler og andet, efter i dag må jeg nok sande jeg liiige skal ha scrollet arkivet igennem, for at se hvad ellers der ligger af gemte/ glemte kager 😉

  Tak for du blogger – jeg er blot ikke for god på feedback, det får du nu 😉

  Tak og på genkig
  /flemming

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *