Dr. Oetker-udfordring: Banoffee islagkage og magiske cookies

For et par dage siden fik jeg en pakke med Dr. Oetker-produkter ind af døren, fordi jeg skulle lave det her indlæg, og jeg gik straks i køkkenet. Der var pakker med al slags mousse, lækre chocolate chips og fudge chunks, vanilje i lange baner og meget mere. Og med chokolade og hasselnøddeflager kunne jeg ikke lade være med at trylle nogle lækre cookies frem. Og de fine små fudge chunks kaldte på en Banoffee islagkage, og den blev SÅ god. Her får I de to opskrifter.

 photo banoffee_islagkage_bananis_zps5brej3yt.jpg

Men inden I får opskrifterne, så vil jeg tippe jer om, at Dr. Oetker i øjeblikket kører en ret fed konkurrence inde på deres inspirerende facebook-side: Kagerullen. Temaet er ”Små mesterværker”, og du kan uploade et billede af dit mesterværk, og måske blive den heldige vinder af en KitchenAid eller en masse produkter – kig forbi og bliv inspireret.
Jeg har lavet to ”små mesterværker”, som peaker på god smag frem for udseende, men det er vel også kernen af Cute Carbs 🙂

Banoffee islagkage

Bund:
50 g Dr. Oetker mandelmel
130 g digestive kiks
75 g smør

Fremgangsmåde:
Smelt smør. Blend kiksene, vend mandelmel i kiksemassen og rør til sidst smeltet smør i massen. Fordel kiksemassen i bunden og op langs siderne af en lille springform (16 eller 18 cm). Sæt bunden i fryseren

Bananis med fudge chunks
150 ml piskefløde
250 ml mælk – gerne sødmælk
60 g sukker
4 æggeblommer
2 modne bananer (blendet)
50 g Dr. Oetker Fudge Chunks

Fremgangsmåde:
Bring fløde og mælk i kog. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Hæld den varme mælkemasse over æggemassen og rør godt og kraftigt med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og rør, rør og rør godt under opvarmning, mens ismassen tykner – lad iscremen blive ca. 83 grader. Lad iscremen køle helt ned i køleskabet, inden du vender de blendede bananer i iscremen, og kører bananisen i ismaskine i ca. 40 minutter. Vend fudge chunks i den færdige og cremede is. Kom isen i formen med den frosne kiksebund – top evt. med lidt karamelsauce – og sæt isen i fryseren.

 photo banoffee_islagkage_zpsy2uounec.jpg

 photo chokolade_cookies_havregryn_zpsypeuay1w.jpg

Cookies med chokolade, tranebær og hasselnøddeflager

Giver ca. 12 cookies

175 g smør
80 g rørsukker
100 g brun farin
1 Dr. Oetker vaniljestang
1 æg
150 g mel
Knivspids salt
1 tsk. Dr. Oetker natron
80 g havregryn
40 g tørre tranebær
35 g Dr. Oetker hasselnøddeflager
100 g Dr. Oetker Dark Chocolate Chips

Fremgangsmåde:
Rør smør, brun farin, vaniljekorn, rørsukker til en let masse. Rør ægget godt ind i massen. Vend mel, natron, havregryn og salt i dejen. Vend til sidst hasselnøddeflager, chocolate chips og tranebær i cookie-dejen.
Bag ved 180 grader alm. ovn i ca. 15 min

Tip! Jeg bruger en is-scooper til at forme mine cookies med, så er de jævne i størrelsen og bliver i det hele taget meget fine.
 photo chokolade_cookies_havregryn_chocolatechip_zpshgp0mdse.jpg

//Indlægget er sponsoreret//

7 tanker om “Dr. Oetker-udfordring: Banoffee islagkage og magiske cookies”

  1. Hej Cutecarbs. Jeg vil bare sige tak for nu. Det har været en fornøjelse at være fast læser af din blog, men det stopper nu. Din blog har jo udviklet sig til én stor reklame! Jeg kan godt leve med reklamer mellem indlæggene, men når alle indlæg efterhånden er sponsorerede, er det knap så appetitligt. Det virker uærligt, når en dame med kvalitetssans pludselig reklamerer for færdigblandinger med ord som “lækre.”
    Det er de jo ikke… Jeg håber, du finder tilbage til kernen på et tidspunkt. Alt godt. Helene

    1. Hej Helene, er ked af at høre, at du smutter, tak fordi du har fulgt med indtil nu. Jeg er godt klar over, at de sponsorerede indlæg vil få nogle læsere til at blive lidt irriterede, men jeg skriver dem, fordi de giver mig lidt penge, så jeg ikke har udgifter af at drive bloggen. Jeg gør meget ud af, at de sponsorerede indlæg som regel også er lækre opskrifter, synes faktisk det godt kan være lidt sjovt at blive udfordret af f.eks. Dr. Oetker. Venligst Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *