Choko crisp – den perfekte chokoladekage

 photo choko_crisp_zps5eb31d4d.jpg

Åhhh! En god kage… En fløjlsblød chokoladekage med en knasende top, det er en ret perfekt kombination. Glæd dig – den er supernem at bage og kan helt sikker skabe rarhed i de kolde vintermåneder.

Da jeg tog billeder af kagen til bloggen, delte jeg et billede på min Instagram @frk_cutecarbs, hvor jeg efterlyste lidt hjælp til et navn til denne herlighed – for denne kage fortjener sit helt eget navn. Der kom virkelig mange gode bud – tak for dem! Mange foreslog choko crisp – og det, synes jeg, passer ret perfekt, så mød frøken choko crisp – det bliver med garanti et sødt bekendtskab.

 photo chokoladekagechokocrisp_zps5e250571.jpg

Opskrift på chokoladekage

150 g smør
75 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
2 spsk. usødet kakao
½ tsk. salt
2,5 dl mel

Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade og lad det køle lidt af
Rør sukker i chokolademassen. Og pisk nu et æg i af gangen
Vend til sidst de tørre ingredienser i dejen
Beklæd en bageform med bagepapir – jeg har brugt en firkantet form (21×21). Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter
Tag den færdige chokoladekage ud af ovnen og lad den køle lidt af, mens du laver crisp-topping

Opskrift på crisp-topping

100 g Yankie-bar
45 g smør
30 g Rice Krispies

Sådan gør du:
Smelt smør og Yankie-bar. Rør I massen til den har samlet sig til en jævn og glat masse. Vend Rice Krispies i massen. Top chokoladekagen med et lag Yankie-crisp. Opbevar kagen på køl – og lad den endelig blive helt kold, inden du serverer den

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

 photo cokocrispchokoladekage_zpsf7fc919c.jpg

57 tanker om “Choko crisp – den perfekte chokoladekage”

 1. Kan man evt. erstatte Yankie-baren med noget andet som IKKE er en form for dyr chokoladebar? Har en mor der er lidt imod det med at skulle bruge dyre chokoladebare til at lave kager med 🙂

  1. Der er Yankie barer på tilbud i Eurospar til 5 kr. stykket lige nu og tilbuddet gælder til og med fredag. 🙂

 2. Hej Frk. Cutecarbs,
  Jeg har lige bagt din kage og glæder mig til at spise den i morgen. Du skriver kagen skal i køleskabet, men bliver den så tør?

 3. Ser god ud. Den vil jeg prøve. Men jeg tænker, om der ikke skal noget hævemiddel i? Bagepulver eller natron?

 4. Hvor meget skal smeltet smør og chokolade køles ned, inden man kommer sukker og æg i? Jeg er altid i tvivl om det med temperaturer 🙂
  PS. Mange af dine kager er fast inventar her i huset!

 5. Hvor meget skal smeltet smør og chokolade køles ned, inden man kommer sukker og æg i? Jeg er altid i tvivl om det med temperaturer 🙂
  PS. Mange af dine kager er fast inventar her i huset!

 6. Min blev desværre ikke god. Selve kagen var fin, men massen ovenpå blev stenhård og var svær at fordele på kagen. Det dryssede bare af igen, så der var Rice crisp og krummer over det hele. Har jeg mon haft massen for længe i gryden eller hvad kan der være gået galt? Jeg smeltede yankee og smør sammen og rørte efterfølgende Rice crispen i pg fordelte den over kagen. Men resultatet blev ikke godt.

 7. Den ser super lækker ud! 🙂 kunne man måske bruge choko pops i stedet for rice krispies? Rice krispies ville jeg nemlig aldrig spise normalt

 8. Den ser sørme lækker ud, men rice crispies har jeg aldrig, de bliver ikke spist. Kunne man bruge noget andet for at gøre den knasende og lækker? Måske iblandt.En hakket dajm?

  1. Du kan sagtens bruge choko pops i stedet for rice krispies, og så spare lidt på yankie-baren 🙂 det blev godt i mit tilfælde

 9. Den ser så god ud. Tror du kagen kan fryses? Da jeg får ret travlt de næste uger, men gerne vil bruge den til en fødselsdag jeg skal til 🙂

 10. Hvor længe kan kagen holde sig? Jeg tænker at bage den idag da jeg både får gæster imorgen og torsdag vil den så stadig være god på torsdag?
  Iøvrigt tak for en fantastisk blog

 11. Mega lækker – og nem – kage, nærmest lidt konfektagtig. Har lavet den 3 gange nu. Succes hvergang (bortset fra første gang, da jeg glemte at putte sukker i dejen) Toppingen tror jeg man kan lave på rigtig mange forskellige måder (altså med sin ynglings bar)
  Mange hilsner Lisbeth

 12. Tror du, den kan bages i en rund springform i stedet for firkantet form? Har nemlig kun en firkantet form, og den skal bruges til en anden kage 😉

 13. heysa

  dejlig kage ser det ud til..mums..men du skriver mel..er det så glutenfri mel ? bliver forvirret , da der stod mel..og har en mel allergiker ude på jobbet..og jeg havde tænkt at jeg ville prøve at lave denne kage nemlig

  vh heidi

 14. Hey Tóra. Hugsaði at gera hesa í bakarovnskuffuna, hvussu er, skal eg tví ella trýfalda mongdina av tilfari??

 15. Skal ovnen være varmluft eller alm.? :smiley:
  Og super lækker hjemmeside du har, man får jo helt lyst til at prøve det hele :joy:

 16. Hejsa
  Jeg har lavet denne kage 3 gange nu. Første gang var den fast. De andre 2 gange blev den ret mærkelig, det var som om den ikke var bagt, den var meget blød indeni. Hvad har jeg gjort galt? Skal den se sådan lidt ubagt ud eller? kan slet ikk finde ud af det. Den er ellers fantastisk
  Mvh
  Sajra

  1. Hej Sajci, ih hvor irriterende. Jeg har desværre ikke rigtig nogen forklaring på det, du beskriver. Man ja, den ser ud som på billedet (lidt rå), når jeg bager den. Sætter du den i køleskab, når den er bagt? VH Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *