Sommer-crumble med bær og marcipan

 photo crumble_sommer_zps95fcb6fb.jpg

Hvad kalder man en dessert med rabarber, hyldeblomstsaft, jordbær, blåbær og crumble på toppen, jeg tænker ”Sommer-crumble” – lyder det ikke meget fint? Det var i hvert fald lige præcis det, der blev dækket op med herhjemme i søndags, inden vi skulle tilbage på arbejde efter to skønne uger på Færøerne.

Jeg er vild med desserter med crumble, elsker kombinationen af det friske og syrlige og så den søde og sprøde top! En af de vigtigste ingredienser i en ekstra lækker crumble er marcipan, og da jeg i samarbejde med Odense Marcipan skulle lave en opskrift med en af mine yndlings-ingredienser nemlig marcipan, så var en lækker crumble-dessert oplagt – en lidt anderledes måde at bruge den skønne marcipan på og helt sikkert et forsøg værd, hvis du ikke allerede har prøvet.

Hvis du også er vild med marcipan, så klik lige forbi Odense Marcipan fede konkurrence, hvor de er på jagt efter de ultimative marcipan-fans og deres bedste juleopskrifter med marcipan eller et andet produkt fra Odense Marcipan. Det er supernemt at deltage, du skal blot klikke dig ind på dette link – uploade din opskrift sammen med et billede, og så er du automatisk med i konkurrencen om et konditorkursus hos Odense Marcipans chefkonditor Peter Kofod. Og du kan blive en af de tolv heldige, der får en opskrift med i Odense Marcipans jule-opskriftshæfte. Held og lykke til jer, der deltager!

Opskrift på sommer-crumble
100 g friske jordbær
50 g blåbær
100 g vinrabarber
1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
40 g sukker
1,5 tsk. kartoffelmel

Sådan gør du:

  • Skær rabarber og jordbær i mindre stykker
  • Vend rabarber, jordbær og blåbær i sukker, kartoffelmel og hyldeblomstsaft
  • Fyld frugtmassen i fire små tærteforme eller ramekiner
  • Bag frugten i 15 minutter ved 190 grader

 photo crumble_summer_2_zps51d944d9.jpg
Marcipan-crumble
50 g smør
20 g sukker
40 g marcipan
½ dl hvedemel
¾ dl havregryn

Sådan gør du:

  • Ælt alle ingredienserne sammen til en let sammenhængende dej
  • Fordel crumble-dejen over frugten, og bag den lækre sommer-crumble i yderligere 15-20 minutter

Nyd den lækre sommerdessert, mens den er lun – og top evt. med lidt kølig creme fraich eller flødeskum!

//Sponsoreret indlæg//

 photo crumble_sommer_1_zps3b40da21.jpg

2 tanker om “Sommer-crumble med bær og marcipan”

  1. Hej, det ser virkeligt lækkert ud. Jeg tænkte jeg ville lave dessereten kun med rabarber også i en stor tærteform, tror du så ikke jeg skal bruge dobbelt tærtedej?

  2. Hej. Jeg har nogenlunde samme spørgsmål som henriettep har, hvis jeg skal lave kagen i stor tærteform, hvor meget tærtedej skal jeg så lave?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *