Crème brûlée – min yndlingsdessert!

Det er helt forståeligt, at créme brûlée er en af de mest populære desserter i verden, der er få ingredienser, og så er smagen helt perfekt! Jeg elsker crème brûlée – den knasende top og den bløde creme er en fantastisk kombination! Jeg har prøvet at lave crème brûlée et par gange, men resultatet har varieret lidt, men denne kombination blev helt perfekt! Den er til 8 personer, så du kan sagtens halvere den, men du kan også bare spise créme brûlée tre dage i træk, det ville jeg godt kunne 🙂

 photo cremebrulee_zps848ea02b.jpg

Det skal du bruge:
8 æggeblommer
150 rørsukker
2 vaniljestænger
7 dl fløde
1 dl sødmælk
+
rørsukker

Sådan laver du crème brûlée:

  • Pisk rørsukker, æggeblommer og vaniljekorn godt sammen
  • Varm fløde, mælk og de tomme vaniljestænger i en gryde – massen skal ikke koge, men næsten nå kogepunktet – ca. 80 grader
  • Tag fløden af varmen og fisk vaniljestængerne op og lad den afkøle en lille smule, så den når under 50 garder
  • Hæld den let afkølede fløde med vanilje over æggeblandingen, og rør godt i massen
  • Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op ved middel varme, indtil den begynder at tykne let
  • Skum det øverste skum af massen, og hæld derefter crème brûléen op i små ramekiner
  • Bag crème brûlée ved 100 grader i ca. en time eller til cremen har sat sig
  • Afkøl crème brûlée i køleskabet i minimum 4 timer, inden du karamelliserer toppen
  • Drys den kolde crème brûlée med et jævnt lag rørsukker, og karameliser rørsukkeret med en bundsel-brænder. Hvis du ikke har en bundsel-brænder, kan du karamelisere rørsukkeret under grillen i ovenen

Tip! Crème brûlée smager fantastisk, som det er, men kan også nydes med en frisk sorbet eller nogle lækre bær. Jeg har serveret min med en appelsin/jordbær sorbet, som du finder opskriften på lige her.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

 photo cremebrulee1_zps3b2a77db.jpg

8 tanker om “Crème brûlée – min yndlingsdessert!”

 1. WAUW! Jeg har endnu ikke smagt creme brulee (uden alle tegnene 😉 ) og det er bestemt en fejl!! Har endelig fået en brænder og skal da have prøvet den af på sådan en sag 🙂

 2. Lige et tip.
  Jeg bruger almindeligt strøsukker til karameliseringen. En tsk oveni, kør det rundt og hæld det overskydende fra. Så er der ikke noget der biver sort og det hele bliver til karamel 🙂
  Min kæreste er kok og har også lavet et par forskellige versioner, jeg synes bedst om den med 50 gram hvid chokolade i blandingen (smeltes bare direkte i fløden) kan anbefales 🙂
  Det er også min yndlingsdessert 😉

 3. Jeg ELSKER crème brûlée! Jeg foretrækker dog at lave min karamel i ovnen under grillen simpelthen fordi, jeg foretrækker cremen lidt lun, og hvis jeg bruger en brænder, så forbliver cremen kold. Jeg ved godt, at jeg er helt forkert på dén, men sådan kan jeg bedst li den 😀

 4. Lækkert!! Elsker også selv Cremè Brûlée, me har aldrig selv lavet den. Denne opskrift virker da okay overkommelig. Den fortjener helt sikkert at blive prøve af sådan som dine billeder har givet mig mundvand:) Tak for opskriften!!

 5. Første gang jeg fik crème brûlée var til en polterabend. Og vi fik serveret den af den hotteste tjener! Så nu elsker jeg crème brûlée ret meget… 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *