Flødekarameller med et drys af lakrids

Photobucket

Jeg har lavet de lækreste karameller, som faktisk er supernemme at kreere. De er seje, cremede og tilpas søde, og så har de fået et twist af lakrids i bunden og på toppen. Glæder mig til at byde julegæsterne på de små og meget delikate flødekarameller.

Opskriften:
Ca. 40 stk

3 dl fløde 38 %
50 g. glukosesirup
150 g. sukker

Raw Liquorice Powder

Photobucket

Sådan gør du:
Kog alle ingredienserne indtil karamellen er gylden og tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum – rør ekstra meget, når den begynder at tykne. Karamellen er færdig, når den er gylden og sej, og så skal den være omkring 122 grader.

Beklæd en aflang bageform (31 x 11) med bagepapir og drys med Raw Liquorice Powder. Hæld den varme karamel i bageformen og drys igen med Raw Liquorice Powder. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur et par timer.

Udskær karamellerne i ca. 3 x 2 cm. Pak karamellerne ind i cellofan og bind evt. et fint bånd på siderne.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

23 tanker om “Flødekarameller med et drys af lakrids”

  1. Skøn kombination – go for it 🙂 Ja, det er min egen opskrift, har prøvet lidt forskelligt, men synes disse er perfekte i konsistens og sødme 😉

 1. Hej.
  Rigtig lækker opskrift som jeg lige har afprøvet. Jeg har dog et problem; jeg kan næsten ikke få massen af bagepapiret. Nu har jeg prøvet at ligge det ind i køleskabet, for at se om det hjælper. Hvordan fik du dine af?

  1. Jeg kunne bare løfte min af bagepapiret uden problemer, så jeg håber, det lykkes 🙂 Men brug evt. en kniv til at løsne karamelmassen. Kh Tóra

 2. Hej – Jeg lavede de super lækre karameller igår – mit eneste problem er at jeg har dem samlet i en skål, og de løber sammen/klister sig sammen. har jeg gjort noget forkert? 🙂

  1. Nej, jeg tror ikke, du har gjort noget forkert, men det ville nok være en god idé at pakke hver enkel ind i cellofan eller bagepapir, så klistrer de i hvert fald ikke sammen 🙂

 3. Smagen er rigtig fin, men hos mig blev de sten hårde.. har du nogle tips til hvordan man undgår det? Eller er det meningen?

  1. Hej Charlotte – øv, at de blev for hårde, det blev min første version også, og det var fordi, massen blev for varm, så det gætter jeg på, kan være forklaringen. Min anden version – dem på bloggen – blev perfekte i konsistensen, og det er de 122 grader, der er forklaringen. Kh Tóra

  2. Jeg må have termometeret frem… og bestille tid til tandlægen efter jul. Knækkede en plumbe :-/ Men min veninde var meget glad for dem 😀

 4. Hej. Det ser super lækkert ud! Og derfor lavede jeg det, men min masse blev slet ikke gylden eller tyk? Har gjort nøjagtig som der står, men den er helt tynd??

  1. Det lyder som den ikke har kogt længe nok eller “hårdt” nok, det tager tid, og massen skal op på omkring 122 grader, inden den er færdig. Mine kogte i ca 40 minutter. Kh Tóra

  1. Tak – smager megagodt:) Jeg ved desværre ikke, om du kan bruge glukose i stedet for glukosesirup, beklager.

 5. For pokker, hvor ser de lækre ud :-). Tænkte på om du vidste om man kunne bruge lys sirup istedet for glukosesirup?

 6. Super lækre. Dog havde jeg meget svært ved at skære dem ud. Måtte klippe dem med en saks lige som bolcher :-S nogen råd?

 7. Super lækre karameller! Var så heldig at mine fik den rigtige konsistens i første forsøg. Nogen gode sider til at købe termometeret til madlavning?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *