Mandelmarengs med æbler og karamel

Så er det igen igen tid til en kaloriebombe på bloggen, og det er en lækker af slagsen. Det er endnu en opskrift fra Færøerne, jeg ved ikke, hvor den stammer fra, men min mor plejer at lave denne skønne mandelmarengs med æbler og flødecreme toppet med lækker karamel.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

Mandelmarengsbundene:
4 æggehvider
175 g sukker
100 g mandelmel

Sådan gør du:

 • Pisk æggehvider og sukker til en sej masse og rør til sidst mandelmel i
 • Fordel marengsmassen på to bageplader
 • Bag ved 120 grader (varmluft) i en time

Creme:
2,5 dl fløde
2,5 dl creme fraiche 38%
3- 4 sprøde æbler

Sådan gør du: 

 • Skræl æblerne og skær dem i små stykker
 • Pisk fløde og creme fraiche
 • Vend til sidst æblerne i flødecremen

Karamel:
2 dl fløde
4 spsk. sirup
60 g flormelis
2 spsk. vaniljesukker 

Sådan gør du:

 • Kom alle ingredienserne i en gryde
 • Kog massen op til den begynder at blive tyk

Photobucket

Sådan laver du mandelmarengslagkagen:
Læg en marengsbund på et lagkagefad og smør flødemassen over. Læg den anden marengsbund ovenpå cremen og fordel til sidst den lune karamel på mandelmarengskagen – drys evt. med frysetørret hindbær.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

25 tanker om “Mandelmarengs med æbler og karamel”

 1. Nytårsaften sidste år smagte jeg den der kage!! Min veninde der medbragte desserten er halv færing – i øvrigt synes jeg, at det er vildt at en del kager bare er kendt af alle på Færøerne!? 🙂 Nå men den er viiildt lækker, og din ser virkelig flot og lækker ud 😀

  1. Tak for en skøn kommentar – ja, det er ret sjovt, at der er nogle kager, som bare er kendt på alle øerne. I det hele taget er færinger ret glade for gode kager 😉

 2. Den ser overdådig ud – lige så “snasket” som en rigtig kage til tider skal være. Skal holde veninde aften snart, så der vil den helt sikkert være et hit 🙂 Tak for opskriften 🙂

 3. Yum, den ser god ud! Jeg elsker æbler og er altid lidt på udkig efter nye opskrifter i stedet for bare æbletærte eller -kage, som vi ligesom aaaaltid får!

  Pisker du fløden for sig og vender med creme fraichen, eller hælder du bare fløden i og pisker dem sammen?

  1. Tak – den smager virkelig skønt! Jeg pisker fløden stiv og tilsætter creme fraichen og pisker det så sammen 🙂

 4. Hejsa
  Jeg skal holde fødselsdag i morgen og vil gerne lave 2 lagkager, denne her med æbler og den med Yankie-bar creme. Kan jeg lave bundende her til aften uden at de bliver kedelige?
  De ser begge vildt lækre ud! Jeg er meget begejstret for din blog 🙂
  Hilsner fra Mia

 5. Hej og tak for en dejlig blog 🙂
  Hvor meget af denne kage kan man lave på forhånd? Skal den lægges sammen lige før servering eller kan man gøre det lidt før? Og hvordan med karamellen, skal den være varm når kagen serveres?
  Mange Venlige Hilsner
  Dorrit

  1. Beklager det sene svar – jeg har overset kommentaren, men nu svarer jeg lige alligevel, det kan jo være, der er andre med lignende spørgsmål:) Du kan bage bundene i forvejen, og når du har lagt kagen sammen, hvilket skal være på selve dagen, kommer du den lune karamel over, og kagen er klar til servering, når karamellen har sat sig og er blevet kold:) Kh Tóra

 6. Wooooow den ser helt vild god ud, det er helt vildt så meget jeg har lyst til at smage den!
  Rigtig gode billeder, elsker at der er noget lyserødt på kagen 🙂

 7. Denne her er min all time favorite kage 🙂 Jeg plejer dog at bruge 18% cremefraise og komme æblestykkerne ned i creme fraisen først (så beholder de bedre sin fine farve) og derefter vende den piskede fløde i. Jeg bager tit bundene og koger karamellen dagen før.
  Jeg glæder mig til at prøve de lækre opskrifter, du har lagt ud på siden 🙂

 8. Hvor stor er diameteren på bundene? Skal bage dem i morgen så vi kan få den juleaften kl ca 01.00 hvor vi plejer at få kaffe osv.

 9. Nu har jeg lavet den et par gange og den er helt fantastisk. Men når jeg laver marengsen bliver den lige som den skal, men når jeg så kommer nødderne i bliver den tyndere er det meningen eller mig der gør noget galt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *