Chokoladekage med kaffefrosting og Daim

I går forkælede jeg de skønne damer på Kig Ind og Bazar med lækker chokoladekage med kaffefrosting og Daim.

Opskriften er fra Færøerne, jeg har den fra min mor, som har den fra en bekendt, og sådan er det så typisk med de mange lækre opskrifter, der stammer fra Færøerne.

Se en anden færøsk kaloriebombe lige her!

Photobucket

Den lidt brownie-agtige kage er virkelig lækker, og den  spiller perfekt med kaffefrosting og hakket Daim, der giver lidt knas på toppen.

Du skal bruge:
(14-16 personer)

300 g chokolade
100 g farin
3 dl mælk
200 g smør
6 æg
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
300 g mel
2 tsk bagepulver

Sådan gør du:

 • Smelt chokolade, farin, mælk og smør ved svag varme. Og lad det køle af
 • Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og lys masse
 • Rør den smeltede chokolademasse sammen med æggesnapsen og tilsæt mel og bagepulver
 • Bag kagen i en bradepande (34 x 22 cm) ved 165 grader i 35-40 minutter

Photobucket
Sådan laver du kaffe-frosting:

300 g flormelis
3 spsk blødt smør
2 tsk vaniljesukker
4 spsk stærk kaffe

 • Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse
 • Smør kaffefrosting over den kolde kage, og drys hakket Daim over

Skær kagen i små firkanter inden servering.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

81 tanker om “Chokoladekage med kaffefrosting og Daim”

 1. uhhmmm… den ser god ud ! Kan man undlade kaffen i frostingen, hvis ja, har du så nogle andre ideer til, hvad man kan putte i? God aften 🙂

  1. Hej Marie – det kan du sagtens, jeg ville bare tilsætte en ekstra teske vaniljesukker:) Også god aften til dig!

  1. Hej Rikke – jeg tror, jeg ville lave opskriften lidt mindre og bruge en springform, hvis den kan være i oven?:) Men muffins kan du også lave, så skal bagetiden meget ned – ca 20 minutter. Kh Tóra

 2. Jeg tænkte på om du tror man kan lave kagen som muffins, og hvis, hvor længe tror du så de skal have. Det lyder ellers super lækkert! 😀

 3. Den ser vildt lækker ud! Er det muligt at lave den dagen før den skal serveres eller bliver den tør?

 4. Min kage blev slet ikke brownie agtig 🙁 Hvad kan jeg have gjort galt? Jeg synes godt nok dejen var lidt tynd

  1. Øv Julie, det var da ærgerligt. Den har måske bagt for længe (alle ovne bager ikke ens) eller så har du måske ikke fået pisket æggemassen luftig nok, og en tredje mulighed er, at smør-massen ikke har været kold nok.. Det er svært at sige, hvad det er 🙁 Kh Tóra

 5. Nu er der jo godt nok mange æg i, men kan man undlade dem og evt. putte mere fedtstof i så?
  Eller har du en anden chokoladekageopskrift, hvori man måske bedre kan undvære æggene, eller som måske er helt uden æg?

  Ellers en rigtig dejlig blog du har, med rigtig mange gode opskrifter!

 6. Hej Tóra 🙂
  Først og fremmest: Tusind tak for denne lækre blog! Tror du, at kagen kan laves dagen før uden, at den bliver ringere af den grund? Og vil du sætte den på køl natten over (i forhold til frostingen)? 🙂
  Mange hilsner
  Camilla

 7. Min kage bleb helt flydene ): hvad gjorde jeg dog galt. havde gået og savlet over billedet også laver jeg det selvfølgelig forkert!

  ellers super nice blog – elsker den! 🙂

  1. Dejligt at høre, at du kan lide min blog:)
   Øv… det var da ærgerligt med kagen:( Jeg tror, det må være, fordi den er bagt for lidt – ovne kan være meget forskellige, så nogle gange, må man prøve sig frem ved at stikke en strikkepind eller kniv i midten af kagen, og hvis der ikke er flydende dej på, så er kagen bagt. Kh Tóra

 8. Hej..:-) super lækker blog. Med virkelig gode kager, men den her lykkes ikk;( Er der nogen der har fået den til og lykkes?? Tænkte på forholdene i det du kalder chokolademasse?? Måske der f.eks ikk skal 3dl og 200 g smør osv.. Det kunne jo bare være en skrive fejl..:-) Og min “chokolademasse” blev noget tynd?? Ville bare lige høre, for har fuldt den til punkt og prikke.. Og piskede mine æg godt..:-) Håber du forstår hvad jeg mener..:)
  På forhånd tak for svar, og tak for en masse lækre opskrifter..:-)

  1. Hej Katrine – ihh hvor irriterende, at den ikke lykkedes, jeg har hørt om andre, hvor den heller ikke er blevet som den på billedet, men det er en kage som er ret svær, fordi bagetiden er alt afgørende. Men jeg har også fået en masse positiv respons på, at kagen er saftig og lækker. Forholdene passer fint – 3 dl mælk er kun fordi, man som regel måler mælk og vand i dl… 🙂 Chokolademassen er ret tynd – husk den skal være kold. Kh Tóra
   PS: tak for ros:)

 9. Mmm kagen blev god! Men frostningen blev mindre god :/ den var ikke hvid og så havde konsistensen sådan fn marcipan agtig ?
  Og jeg har gjort nøjagtig som du har skrevet.. Er det laffepulver der skal i eller rigtig kaffe drik? :/ jeg kom kaffe pulver i :/

  1. Hej Rikke – dejligt at høre, at kagen blev god, men ærgerligt med den kiksede frosting. Det er rigtig kaffe (flydende), så det er svaret på den kiksede frosting. Held og lykke næste gang 😉

 10. Hej! Og en fantastisk blog du har dig, elsker alle dine opskrifter! 🙂
  Jeg har lige bagt denne kage, og resultatet blev bare fantastisk, dog lavede jeg kakao frosting fordi jeg ikke helt er nået til den alder hvor jeg kan lide kaffe, griner.
  Mvh. Karem 😀

 11. Ej hvor elsker din blog! Har først fundet den nu. Hvorfor har vi to ikke fundet hinanden noget før! Fantastiske billeder, lækre kager, gode brød…OG SLIK!
  Glæder mig til at følge dig! Tak for god inspiration.
  Mange hilsner
  Gitte – kagebageglad som du 🙂

 12. Hej Tóra.
  Fantastisk blog med gode opskrifter.
  Jeg står og skal bage denne lækre kage til på fredag, men har tænkt mig at bage den dagen før. Bliver den mindre god af det? Hvis ikke, vil du så anbefale at putte frostingen på dagen før eller dagen derpå inden den skal serveres?

  Kh. Julie

 13. Hey Tóra
  Hendan kakan er simpulten so lekkur! Havi gjørt hana fleiri ferðir og hvørja ferð hevur hon eydnast 🙂
  Eg ætlaði at spyrja um tú heldur, at tað hevði riggað at baka hana í einum rundum formi, skorið hana til tveir botnar og so koyrt sjokuláta frosting ímillum og omaná? Hugsi um at royna tað 🙂

  1. Dejligt at hoyra – haldi eisini sjálv, at hon er mega gód:) Og eri heilt vís í, at tad hevdi verid superlekkurt sum ein rund køka vid frosting ímillum og omaná – gott hugskot! Kh Tóra

 14. Kan man bage den i en springform? Og skal der stadig hænge lidt dej på gaflen, når man tjekker om den er færdigbagt, så den stadig er lidt ‘fugtig’ som din på billedet? 🙂 Det ser lækkert ud, og den skal prøves i morgen, når familien kommer på besøg! 🙂

  1. Ja, du kan godt bruge en springform, men så skal den være meget stor (28 cm), for det er en ret stor opskrift. Ja, gaflen må godt være lidt fugtig, og så kan du evt. lade kagen stå i eftervarmen. God fornøjelse 🙂

 15. Mange tak for denne fantastiske chokoladekageopskrift. Har lavet den adskillige gange – en sikker vinder!

 16. Hej Tóra
  Har netop bagt kagen – Den skal serveres på arbejdet i morgen. Ville du vente med at putte glasuren på til i morgen tidlig, hvis du var mig? 😉

  Er også i gang med dine gode hindbærsnitter 😉

  Tak for en fantastisk blog.

 17. Pingback: Chokolade, kaffefrosting og daim | Amace blog

 18. Hej Tóra
  Fantastisk kager! Tror du denne kan bages i en rugbrødsform? Den skal bruges som byggesten til en traktor kage:-)

 19. Hej Tóra,
  Jeg faldt over din blog engang i efteråret og blev ret så inspireret af dine fantastiske billeder af lækre kager og andre søde sager. Jeg lavede et bogmærke til denne chokoladekage som jeg tænkte skulle laves en dag. Nu er jeg selv madblogger og laver oftest mine egne opskrifter… Men i fredags skulle det være anderledes. Vi skulle have besøg hele weekenden og jeg tænkte at jeg lige skulle have “smækket” en hurtig kage sammen – tiden var desværre ikke til at være kreativ, eksperimentere, skrive opskrift tage billeder osv. Jeg kiggede derfor om jeg skulle have noget spændende i min samlig i bogmærker her på computeren – og der var chokoladenkagen jo. Vupti kage bagt efter nem, overskuelig og brugbar opskrift, afkøling og frosting på. Jeg siger dig den kage var et hit – ikke bare på dagen, men også dagen efter… Ja overraskende nok var der noget tilbage 🙂
  Så stor ros for den lækre opskrift som jeg klart vil lave igen en anden gang.
  Keep up the good work 🙂
  Venlig hilsen
  Kathrine
  http://smagsfuldmad.dk/

 20. Hej Tora. Øv med øv på altså! Jeg har lavet mange af dine opskrifter og synes din hjemmeside er mega fantastisk og efter så mange andre gange at være blevet inspireret valgte jeg at bage din chokolade kage med kaffefrosting og daim. Jeg har fulgt din opskrift og synes for det første ikke den er lige så mørk som på billedet og slet ikke klæ i konsistensen. Den er let og luftigt og minder mest om en gulerods kage i farven Og den smager ordiner.Bare så ærgerligt med så mange forholdsvis dyre ingredienser. Havde bare lige brug for at ytre mig for alle dine kommentarer til kagen er så gode og jeg er ikke en roukie til at bage;-) Når det så er sagt-tak for en top fed samling opskrifter:-) Mange hilsner Anja

  1. Øv, det er jeg da ked af at høre, og kender godt følelsen, når en kage ikke lige er, som man håber, især når der er gode og dyre ingredienser i. Men jeg har desværre ingen forklaring på resultatet – jeg bager tit kagen, og den er saftig og koncentreret. Tak for din ærlig kommentar, og fordi du læser med på bloggen 🙂

 21. Hej. Først, elsker din lækre blok, og tænker at denne kage skal prøves. Skal bage til mit hold på omkring 25, og tænkte derfor om du tror man kan gøre den lidt tyndere (få flere stykker) og stadig få den samme smag, selvfølgelig skal den have lidt kortere tid i ovnen så, men hvad tænker du?

 22. Hej
  Jeg fik denne dejlige kage en dag på arbejde og måtte eje opskriften. Jeg er ellers ikke så vild med chokoladekage, men denne her var svampet og lækker.
  Nu har jeg bagt den præcis efter opskriften, men bob bob den blev slet ikke svampet øv øv. Jeg bagte kagen først 40 min. da var den slet ikke færdig, så satte jeg uret 5 min ad gangen og mærkede hver gang efter med en strikkepind. Efter 57 min. hang der ikke dej ved og jeg tog den ud, men den blev ikke god, slet ikke svampet.
  Tror du grunden til det er, at den er bagt for længe?
  Hænger der stadig lidt dej ved strikkepinden, når du tager den ud?
  Hvor længe bager du den ?
  Jeg må jo prøve igen.
  Hilsen Pia

  1. Øv.. Jeg bager den ca 40 minutter – men bagetiden varierer jo alt efter ovn og bageform. Den må godt være lidt “våd”, men kun lidt, når du tager den ud af ovnen, den skal nok sætte sig. Bedre held næste gang 🙂

 23. Den ser godt nok god ud!! Tror du man kan tage og “halvere” kagen på langs og lægge kaffefrostingen i mellem de 2 kagebunde?

 24. Hej Tóra 🙂 Den ser godt nok god ud!! Tror du man kan tage og “halvere” kagen på langs og lægge kaffefrostingen i mellem de 2 kagebunde?

 25. Hej
  Jeg skal bage denne kage i morgen og har også bagt den før. Den er SUPER lækker 🙂
  Nu kan jeg se, at du har svaret en, at 70% chokolade er ok at bruge. Men hvad med alm. mælkechokolade eller alm. mørk spisechokolade (tænker, at den bare er med 44% kakaoindhold)…. bliver den dårligere af det?

 26. Hej:) . Den ser virkelig lækker ud- den må jeg prøve at lave 🙂 . Jeg har bare lige et spørgsmål mht kaffe-frosting. – 4 spsk stærk kaffe ? Er det så stærk kaffe der er blandet op med lidt vand eller ? . Tak på forhånd 🙂

 27. Hey Tóra!
  Fyrst og fremst takk fyri ein super lekran blog 😉 eg havi prøva rættiliga nógvar av tinum uppskriftum og ALT smakkar barasta so væl 😀
  Men men men, eg havi problemir vid nógvum av kakunum, tær fáa slett ikki samad konsistens sum a tinum myndum 🙁 bakar tú altíd á almindelig ovn?
  Hendan uppskriftin vid sjokolatukaku, hana havi eg bakađ fleiri ferđir uttan at lukkast. Antin hevar hon mega upp, og er sum ein sandkaka, ella er hon ordiliga ráđ. 🙁 so eg hugsadi um man kanska kundi droppa bakipulvur og bara bakađ á luft?? Heldur tu tađ hevđi rigga? 🙂
  Vinarliga Jona

  1. Hey 🙂 Takk fyri tad – dejligt tú fylgir vid á blogginum. Tad var irriterandi, at kakan ikki lukkast. Eg baki altíd á alm. ovni, og passi ræduliga væl uppá at kakan ikki fær for nógv, um tú stingur ein knív í, beint ádrenn hon er lidug, so skal knívurin helst vísa, at kakan er fugtig. Eg dugi ikki siga tær, hvussu úrslitid verdur um tú fjernar bakipulvur.Veit ikki um hetta, var nøkur hjálp, men vóni tad eydnast hjá tær. Vh Tóra

 28. Hej 🙂

  Tak for en fantastisk blog! Det er min absolute yndlings! Og denne opskrift er alles favorit herhjemme. Nu vil jeg bage den til min søns barnedåb til ret mange mennesker. Og ville høre om du tror jeg ville kunne lave brownie-dejen og fryse stykkerne nogle dage inden?
  Og så tø stykkerne op og putte frisk frosting på?

  kh fra en fan!

  1. Hej Johanna, tusind tak for de søde ord 🙂 Det tror jeg sagtens, du kan, så længe du laver frisk frosting, er jeg sikker på, at resultatet bliver fint 🙂 God barnedåb til jer!

 29. Hej! Dette lyder som en yderst lækker kage, jeg glæder mig meget til at prøve opskriften, men jeg overvejede om man kunne bage dem som muffins i stedet? Eller tror du det ændrer på konsistensen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *