Brunchidé – Skyr med æblekompot og nøddeknas

Jeg havde nogle gode venner til brunch i lørdags, og der blev bl.a. serveret små portioner skyr med hjemmelavet æblekompot toppet med karamelliserede nødder/kerner. Jeg elsker æblekompot og skyr, og derfor havde jeg lyst til at teste de to ting sammen – og det fungerer vildt godt! Sødt, syrligt og meget friskt.

Photobucket

Til æblekompotten skal du bruge:
4 æbler, 30 g rørsukker, halv vaniljestang

Sådan gør du: Skræl æblerne, skær dem i tynde både og kom dem i en gryde sammen med rørsukker og en halv flækket vaniljestang. Kog det hele ved svag varme, indtil det har fået den konsistens, som du foretrækker. Jeg kan godt lide, at der er en lille smule bid i æblerne. Æblekompotten skal køles helt ned, inden den kan serveres med skyr og nødder.

Nøddeknas:
10 g græskarkerner, 10 g hasselnød, 15 g smuttede mandler og 2 spsk. rørsukker

Sådan gør du: Smelt rørsukker på en lille pande og vend mandler, græskarkerner og hasselnødder i rørsukkeret. Lad nøddemassen blive kold, inden du grovhakker den.

Photobucket

Servering: Kom 2 spsk. skyr 8,5 % i et fint glas og dernæst 2 tsk. kold æblekompot – top det hele med de karamelliserede nødder/kerner!
Der er til ca. otte portioner!

 

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

8 tanker om “Brunchidé – Skyr med æblekompot og nøddeknas”

    1. Ja, tad var rættuliga lekkurt – fari eisini skjótt at gera tad aftur:) Gott vikuskifti til tykkum!

  1. Eeeelsker simpelthen din blog!

    Skýr m. æble er også én af mine foretrukne morgenmads-favoritter. Jeg kan godt li’, at blødgøre en lille portion havregryn med æblemost natten over i køleskab. Rører vaniljeskýr i om morgenen, tilsætter hakkede mandler, rosiner og lidt æblegrød – yum 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *