Æblekompot med råcreme og et twist af makroner

Jeg er ret vild med kompot i alle afskygninger – og i dette indlæg er det igen igen æblekompotten, der er i centrum.  Da jeg forleden lavede æblekompot med skyr og nøddeknas til brunch, lavede jeg lidt ekstra æblekompot, så der var nok til en dessert med æblekompot på en bund af makroner toppet med råcreme – nem og lækker sommerdessert!

Photobucket

Til æblekompotten skal du bruge:
4 æbler, 30 g rørsukker, ½ vaniljestang

Sådan gør du: Skræl æblerne, skær dem i tynde både og kom dem i en gryde sammen med rørsukker og en halv flækket vaniljestang. Kog det hele ved svag varme, indtil det har fået den konsistens, som du foretrækker. Jeg kan godt lide, at der er en lille smule bid i æblerne.

Til råcremen skal du bruge:
4 dl fløde, 2 spsk flormelis, 1 vaniljestang, 2 æggeblommer

Sådan gør du:

  • Pisk æggeblommerne med flormelis og kornene fra vaniljestangen
  • Pisk fløden og vend æggemassen i og så har du den lækreste råcreme

Server desserten i portioner – begynd med et lag knuste makroner, dernæst æblekompot, lidt ekstra makroner og til sidst råcreme og lidt revet chokolade på toppen. Lad desserten stå i køleskabet og trække ca. to timer inden servering.

Denne opskrift er til 4-6 portioner!

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

1 tanke om “Æblekompot med råcreme og et twist af makroner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *