Sprøde, bløde og lækre cookies

Måske skulle det her indlæg egentlig hedde:’Olsen Cookies’! Jeg har nemlig fået denne skønne opskrift fra en veninde, da jeg fejrede min 30 års fødselsdag. Hun tænkte, at en kageblogger skulle da selvfølgelig have en lækker opskrift på fødselsdagskortet – og jeg kan love for, at jeg er glad for den, de smager fantastisk!

Opskriften:

100 g blødt smør

100 g sukker

100 g farin

1 æg

1 tsk vaniljesukker

½ tsk natron

½ tsk salt

170 g hvedemel

100 g god mørk chokolade

cookies
Sådan gør du:

 • Pisk smør og sukker lyst
 • Tilsæt æg og farin og pisk det godt sammen
 • Bland melet med de andre tørre ingredienser og kom det hele i dejen
 • Tilsæt den grofthakkede chokolade
 • Lav nu mellemstore kugler af dejen og placer dem på et bagepapir med god afstand imellem, for dejen flyder ud under bagning.
 • Bag kagerne øverst i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

12 tanker om “Sprøde, bløde og lækre cookies”

 1. @Julie – dejligt at høre, du kan lide min blog 🙂 Der er 10-12 cookies!
  @MO – ja, det er selvfølglig salt 🙂 Har fået det rettet..
  Kh
  Tóra

 2. Forsøgte mig med dem igår, resultat blev ganske godt 😀 Lavede dem med myntechokolade – kan klart anbefales! Den lidt stærke mynte er et godt alternativ, mod den bløde, søde dej 😀

 3. Nu står jeg her i fuld sving med at bage disse lækre cookies og bliver helt i tvivl om hvorvidt ovnen skal stå almindeligt eller på varmluft?
  Tænker at det er forsøget værd lige at skrive….
  Hilsen Anja 🙂

 4. Hej!
  Jeg står og skal lave nogle is-sandwiches til min datters fødselsdag, og håbede lidt du ville ligge inde med sådan en opskrift.. 🙂 Tror du disse cookies ville kunne bruges til formålet? Jeg tænker at lægge dem sammen med is og krymmel langs kanten, dagen inden de skal bruges, tror du det vil gå?

  1. Hej Lena, uhhhm det lyder lækkert med is-sandwich! Ja, jeg er helt sikker på, at disse er rigtig gode til is-sandwich:) Jeg tror, jeg ville komme krymmel på lige inden servering. Håber, I får en god fødselsdag.

 5. Åh, hvor er de gode! Jeg er absolut VILD med disse cookies. Den bløde konsistens, men stadig med en lidt sprød overflade. Den søde smag, men stadig med en kant af lidt salt – de er perfekte!
  Jeg brugte lys chokolade, og det kan også sagtens lade sig gøre. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *