Kanelstang med perlesukker og hasselnødder

Jeg er ret vild med kanel, så en kanelstang med en masse remonce og hjemmelavet creme er en sikker vinder. Den skal have en masse kærlighed undervejs, men når den først er kommet i ovnen, og duften af kanel lægger sig som en dyne over køkkenet, så er jeg ikke i tvivl om, at tiden, den tager at lave, er det værd – er sikker på, at du vil have det på samme måde, hvis du er til kombien af creme, remonce og bløddej.

Photobucket
Opskriften:

Remonce:

100 g blødt smør

100 g sukker

19 g kanel

Sådan gør du: Rør smør, sukker og kanel sammen til en masse.

Kagecreme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

 1 spsk majsstivelse (Maizena)

 ca. 3 dl sødmælk

 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du: Rør æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde, og rør mælken i lidt ad gangen. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring.  Lad cremen køle af i en skål – husk at røre i af og til.

 Dejen:

18 g gær                     

3/4 dl  vand    

18 g sukker

2 g salt

2 g kardemomme

1æg

19 g smør

200 g hvedemel

Sådan gør du:

 • Opløs gæren i vand og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg
 • Tilsæt mel og smør og ælt til en smidig dej
 • Lad dejen stå et lunt sted og hæve i en halv time
 • Rul dejen så den næsten dækker hele bagepladen
 • Smør først dejen med remonce og derefter med creme
 • Rul dejen på den lange led til en pølse
 • Klip snit ind i dejen, som vist på billedet. Læg snittene skiftevis til højre og venstre side

Photobucket

 • Pensl kanelstangen med æg og drys med groft hakkede hasselnødder
 • Lad kanelstangen hvile i 45 minutter
 • Drys med perlesukker og bag derefter kanelstangen ved 210 grader i 15-17 minutter

Photobucket
Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

kanelstang

Follow Me on Pinterest

22 tanker om “Kanelstang med perlesukker og hasselnødder”

 1. Den ser virkelig lækker ud! Den skal jeg bestemt prøve at lave. Hvor mange personer er der ca til? (:

 2. @Benedikte – er glad for at høre, at du kan lide min gif.. 🙂
  @Louiogbearnaisen – den var og vildt lækker – blød og saftig 🙂
  Kh
  Tóra

 3. Åhhhhhhh.. jeg elsker altså kanelsnegle, så mon ikke kanelstang er tæt på? Rigtig flot blog du har dig, og lækre opskrifter. Skal helt sikkert afprøve nogle af dem.

  Tag et kig på min blog hvis du lyster 🙂

 4. Mmm…den ser bare lækker ud!! Tror du den kan klare en tur i fryseren…ville være så dejlig nemt at kunne tage sådan en op, når der kommer barselsgæster 🙂

  1. Hej Ditte – tak:) Tror sagtens den kan klare en tur i fryseren, men den er nok bedst nybagt 🙂 Kh Tóra

 5. Altså.. først, selvfølgelig; lææækker blog jeg kigger ind på MINDST dagligt, derfor mente jeg også at det var på tide at kaste mig ud i nogle af dine lækkerier. Det blev derfor denne, og den er stadig inde i ovnen i dette øjeblik, og hold da fast! Sikke en dyne af kanel der har lagt sig i hele huset :))
  Jeg må dog lige tilføje, at min ikke er blevet heelt så vellykket som din, da jeg for det første kom til at putte kommen i dejen da der skulle har været KARDEMOMME (minder ordene ikke LIDT om hinanden??), men altså begge dele kom da i :p En anden ting er, at der kom aaalt for meget remonce i, så da jeg skulle folde den sammen løb det ud over hele bordet, og jeg kunne desværre ikke klippe i den på samme måde som på billederne. Mindst halvdelen er også løbet ud i ovnen nu, og den skal altså ikke have lige så høj varme ved en varmluftovn! 🙂
  – Jeg skriver ikke dette for at kritisere, blot for at andre (halv-amatører) ikke laver samme fejl (måske ikke med kommen, men okay!) og for at lige fortælle hvad der måske skal tages højde for, hvis man kommer i samme situation som dig.
  PS. er sikker på den stadig SMAGER godt 😉

  1. Hej Sarah – tak for kommentaren, er glad for at høre, at du kigger forbi hver dag 🙂 Håber, din kanelstang blev god trods alt! Jeg har brugt lige præcis denne opskrift til min kanelstang, og jeg synes ikke,der var for meget remonce, men det er med kager som med så meget andet, de er meget individuelle, så der kan sagtens ske ting som det , du beskriver, det kan f.eks være, at min kanelstang har været rullet tyndere og lukket anderledes….. God påske! Kh Tóra

 6. Hej 🙂

  Har lige lavet denne lækre kanelstang, og nøøj den smager godt.. vil lige høre hvor lang tid du varmer cremen op?? er det indtil den koger eller hvordan. den flød nemlig rimelig meget ud da jeg klippede, så ved ikke om den var for tynd? men den blev stadig god 🙂

  1. Godt den smagte godt trods flydende creme 😉 Ja, cremen skal lige nå kogepunktet, så bliver den lidt tykkere 🙂 Kh Tóra

 7. Hvor er jeg glad for at have fundet en blok som din.
  I dag har jeg bagt chokoladekage med kokos-karamel i min kantine.
  I weekenden vil jeg prøve kanelstang
  Pia

  1. Velkommen til – og hvor er det dejligt, at du kan bruge mine opskrifter 🙂 Kanelstangen smager virkelig lækkert, du kan glæde dig. Kh Tóra

 8. Har lavet denne idag, med stor succes! Synes den var så nem og lækker at gå til. Jeg snød dog lidt og brugte Dr. Oetkers bagestabile kagecreme og det fungerede helt fint. Vil helt sikkert bage den igen, når jeg får gæster til kaffe!

  1. Nu blev jeg helt lækkersulten – det er alt for lang tid siden, vi har bagt kanelstangen herhjemme 🙂 Dejligt, den var et hit hos dig, og man må selvfølgelig altid gerne snyde, hvis det kan gøre processen nemmere:) Kh Tóra

 9. Super dejlig side, som jeg ofte besøger!! Kan man koldhæve denne dej, så man letter processen lidt og laver alle elementerne dagen før? – Og i såfald, hvor meget gær vil du så foreslå at jeg bruger i stedet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *