Hjemmelavet jordbær/blåbær-lemonade - Cute CarbsCute Carbs

Hjemmelavet jordbær/blåbær-lemonade

25. marts 2012 in ♥ Drikke

Duften af lime gør mig glad, og smagen af jordbær skaber lykke.  Og med de to friske frugter i køleskabet og sol på altanen, fik jeg lyst til at starte dagen med en omgang hjemmelavet jordbær/blåbær-lemonade. Og hold nu op hvor blev den frisk og lækker – helt sikkert en ny afhængighed dette forår og sommer.

Photobucket
Da jeg sidste år var i USA, blev jeg ret afhængig af den Strawberry lemonade, som Cheesecake Factory laver, og jeg husker smagen helt tydeligt, derfor var det da også med et smil på læben, at jeg i morges kunne konstatere, at min egen jordbær/blåbær-lemonade var ligeså god, som den lemonade, jeg fik i USA.
Photobucket
Lemonaden er hurtig at lave, smager vidunderligt og kan med garanti imponere gæsterne – her har du opskriften:
3 dl sukker

3 dl vand

400 g friske jordbær

100 g blåbær

4 lime

3 citroner

Photobucket

Sådan gør du:

 • Lav en simpel sirup ved at koge sukker og vand til sukkeret er opløst.  Lad siruppen afkøle.
 • Blend jordbær og blåbær sammen med en ½ dl vand, så det bliver til en fin puré.
 • Pres citronerne og limen, så du har ca. 1 dl citrussaft.
 • Bland sirup, puré og citrussaft i en kande.
 • Sæt lemonaden på køl, der er ca. en liter. Inden servering kan du blande den op med lidt iskoldt vand, men vær forsigtig, så den ikke bliver for tynd.

Photobucket

Server jordbær/blåbær-lemonaden med en masse is. Pynt evt. med friske bær eller en sukkerkant på glassene.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

Photobucket

Share This Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Prinsesse Suh 25. marts 2012 at 22:51

  Er lige stødt ind i din blog, og hvor er den dog bare lækker. Glædes over de fantastiske billeder og det totalt pigede univers. Glæder mig til at følge dig og afprøve nogle af dine opskrifter!

  • Reply cutecarbs 25. marts 2012 at 22:53

   Hej prinsesse Suh 🙂 Tak for den søde kommentar, er glad for, at du vil følge med, og at du kan lide mit pigede univers. Kh Tóra

 • Reply Vi unge elskeren:-* 10. august 2012 at 23:29

  Hej Tora:-) du har en helt fantastisk blog som jeg følger meget med i;-) Du tager nogle virkelige fede billeder og jeg er selv helt tosset med at fotografere, så hvilket kamera bruger du? #Knus mig<3

  • Reply cutecarbs 16. august 2012 at 19:40

   Tak 🙂 Jeg bruger et Canon EOS 400D, men skal snart have fingre i et nyt. Og så bruger jeg også min iPhone. Kh Tóra

 • Reply Kia 31. marts 2013 at 20:38

  Har selv lige lavet hindbær lemonade og den smager forfærdeligt .. jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt men den smager for meget af hindbær end jeg havde håbet. Så nu prøver jeg din opskrift, ellers opgivet jeg håbet i at lave hjemme lavet lemonade .. 🙂

 • Reply Sofie 3. april 2013 at 20:13

  Den her lemonade ser da bare for lækker ud! Skal til en konfirmation meget snart og ved at konfirmanden stadig er på udkig efter en velkomstdrink til gæsterne. Denne her bliver anbefalet straks 🙂 Tror du at man ville kunne lave lemonaden dagen før, uden at det går ud over smagen?

  • Reply cutecarbs 3. april 2013 at 22:56

   Den smager så godt og kan sagtens laves dagen før:)

 • Reply Zahra 7. april 2013 at 17:17

  Hvordan laver man sukkerkanten?

 • Reply Camilla 8. juli 2013 at 10:08

  Svarer opskriften kun til et enkelt glas? 🙂 Ser rigtig lækkert ud!!

  • Reply cutecarbs 8. juli 2013 at 12:23

   Tak – det smager SÅ skønt 🙂 Nej, der er til ret mange glas 🙂

 • Reply maria 30. juli 2013 at 12:47

  Skal man kun bruge 1 dl cirtussaft? For når jeg presser 4 lime og 3 citroner bliver det til meget mere end 1 dl

  • Reply cutecarbs 1. august 2013 at 21:31

   Ja, ca. 1 dl:)

 • Reply Kristina 20. november 2013 at 13:40

  Hvor længe kan lemonaden holde sig i køleskabet? 🙂

  • Reply Cute Carbs 21. november 2013 at 20:49

   Det ved jeg ikke helt, men i hvert fald en uge. Herhjemme drikker vi den ret hurtigt 🙂

  Leave a Reply

  Back to top